Voceaconstantei.ro Cum să ne tratăm gingivita fără medicamente
Voceaconstantei.ro: Cum să ne tratăm gingivita fără medicamenteMajoritatea persoanelor adulte suferă de gingivită, într-o stare mai gravă sau mai puțin gravă. Gingivita reprezintă inflamația gingiilor și este principalul motiv al pierderii dinților de către persoanele adulte. Specialiștii recomandă o igienă mult mai atentă decât în mod obișnuit, însă și remediile naturiste pot ajuta un pacient cu dureri constante. Pentru că în situația gingiilor inflamate și sensibile, așa cum se întâmplă în cazul unei astfel de afecțiuni, durerile sunt constante și sâcâitoare.
Netratată, gingivita se agravează și poate duce la periodontită, boala în care puroiul se strânge în buzunărașele adânci ale gingiei, dinții devin sensibili la apăsare, se mișcă și cad. Fitoterapeuții au dovedit că echinaceea, mușețelul și iarba de smirnă au acțiune antiinflamatorie și antimicrobiană și pot fi eficiente în cazul gingivitei. Ele pot fi conținute în apa de gură sau în pasta de dinți. De asemenea, și infuziile de gălbenelele ori de cimbru, folosite ca și o apă de gură din comerț pot avea efecte uimitoare. Și tinctura de echinaceea, la fel ca și concentratul de ardei iute, picurate, separat, direct pe dintele dureros are eficiență. Un căţel de usturoi pus pe dinte aproximativ o oră te scapă de durere. Chiar dacă pare că nu are nicio legătură, atunci când ai astfel de dureri îți poți împacheta labele picioarelor cu compresii reci, apoi trebuie înfășurate într-o pătură. Explicația încetării durerii ar fi aceea că răceala ce se simte la picioare va trage sângele şi iritaţia din zona capului.
Combinaţi în părţi egale ulei esenţial de cuişoare şi ulei de măsline, apoi înmuiaţi un tampon de vată în amestecul de ulei şi frecaţi dintele dureros şi gingia din jur. Unul dintre principalii ingredienţi activi din uleiul esenţial de Cuişoare este eugenolul, care încă mai este folosit de unii stomatologi ca analgezic şi dezinfectant oral. Uleiul de cuişoare este un remediu eficient şi în tratarea ulceraţiilor şi erupţiilor dentare, a abceselor la nivelul dinţilor şi al gingiilor.
Cura internă cu argilă este și ea eficientă. Pentru prepararea unei doze, la 100 ml apă rece, se adaugă 1 linguriţă de pudră. Se lasă să stea 3-4 ore sau pe timpul nopţii și se administrează o doză pe zi dimineaţa înainte de masă cu 30 minute, sau după masă la 3 ore. În prima săptămână se bea numai apa, nu şi lutul care se sedimentează la fundul paharului. Apoi, în continuare, până la 40 zile, se bea tot conţinutul paharului, după ce în prealabil a fost omogenizat prin agitare Argila are proprietăţi remineralizante datorită puternicului ei conţinut în siliciu, magneziu, calciu, fier.
Este recomandat, atunci când există astfel de probleme, să se adopte o dietă bogată în fructe proaspete, crude şi, de asemenea, legume. Acest tip de hrană alimentează organismul cu vitamina C, esenţială pentru a avea gingii sănătoase. Legumele şi fructele masează ţesuturile gingiei în procesul masticaţiei. De asemenea, trebuie să mestecaţi mai multe alimente care întăresc dinţii şi gingiile. Printre alimentele care întreţin sănătatea dinţilor se numără legumele cu frunze verzi şi altele bogate în fibre şi calciu. Alimentele crocante, cum ar fi merele, morcovii şi ţelina, care trebuie mestecate bine, nu numai că reprezintă un exerciţiu pentru muşchii maxilari şi intensifică circulaţia sangvină, dar au şi un efect de curăţare asupra suprafeţei dinţilor. Alte alimente ce au efecte benefice pentru întărirea danturii şi înlăturarea infecţiilor sunt: morcov, păpădie, gulie, varză, napi, lăptucă, sfeclă roşie, lămâie, portocale, afine, mure, coacăze negre, agrişe, mure, smochine, polen, grâu germinat, fulgi de drojdie de bere, fulgi de ovăz, seminţe de susan, seminţe de in, seminţe de floarea-soarelui, migdale.
Sursa foto: doctoruldedinti.info
Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp