Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:22 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Cum să scăpăm de petele maronii de pe ten cu tratamente naturiste

ro

21 Jun, 2016 00:00 6090 Marime text
Odată cu venirea anotimpului cald şi a expunerea la razele soarelui, tenul nostru este primul care are de suferit dacă nu avem grijă de pielea noastră. Petele pigmentare, inestetice, sunt cele care ne dau primele semne că trebuie să purtăm de grijă pielii noastre mai mult. În funcţie de vârstă, predispoziţie genetică şi lipsa protecţiei, acestea pot apărea şi în alte zone ale corpului pe gât, bust, spate, mâini sau umeri. Dincolo de cremele de depigmentare dermato-cosmetice de care toată lumea a auzit, există şi diferite măşti pe care oricine le poate prepara acasă ori soluţii pe care le putem achiziţiona foarte ieftin de la orice magazin naturist.

Cauzele apariţiei acestor pete la nivelul pielii sunt ultravioletele sau expunerea pielii la soare fără protecţie,  schimbările hormonale din organism (de exemplu sarcina),  anumite medicamente fotosensibilizante, predispoziţie genetică, înaintarea în vârstă,  anumite afecţiuni ale pielii (melasma, linea, nigra, etc).

Vara, razele UV sunt mai puternice decât în restul anului, iar expunerea la soare poate cauza pielii.Mecanismul organismului este simplu: când stăm la soare pielea are o reacţie naturală de protecţie producând melanină, pigmentul nostru natural care ne dă culoarea arămie. Problema apare când melanina este secretată în exces, iar pe lângă culoarea arămie apar şi pete maronii.În general aceste pete apar în urma unor arsuri la nivelul pielii provocate de ultraviolete.

Putem lupta împotriva petelor maronii şi cu ajutorul tratamentelor naturiste pregătind diferite măşti în diverse combinaţii şi acizi din fructe.

Sucul de lămâie, conţinând vitamina C, este un excelent luptător împotriva petelor maronii. Zilnic tamponaţi-vă zonele afectate cu suc de lămâie. Lăsaţi-l să acţioneze câteva ore sau chiar toată noaptea, pe urmă spălaţi şi ungeţi pielea cu crema obişnuită. Tratamentul se face zilnic timp de cel puţin o lună.

Sucul din struguri albi se obţine strivind boabele de struguri cu un pisălog de usturoi sau în storcătorul de fructe. Zilnic, tamponaţi-vă faţa cu sucul astfel obţinut. Lăsaţi-l să acţioneze cel puţin 30 de minute, pe urmă spălaţi şi aplicaţi crema obişnuită. Tratamentul se face timp de cel puţin o lună. La fel de eficient este şi sucul de grapefruit obţinut tot prin stoarcerea fructului proaspăt, tratamentul fiind urmat cel puţin o lună.

Infuzia de pătlagină are şi ea rezultate eficiente. Se pune o linguriţă de plantă mărunţită în 250 ml apă clocotită. Se tamponează faţa cu infuzia obţinută. Se lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute. Rezultatele trebuie să se vadă după 3 – 4 săptămâni.

Două linguriţe de plantă de frunze de pelin se fierb în 250 ml apă timp de trei minute. După 15 minute lichidul se strecoară. Se efectuează tamponări cu acest decoct de trei ori pe zi, timp de cel puţin o lună.


Infuzia de păpădie şi cea de mesteascăn, pregătite separat, dar în acelaşi mod, are acelaşi efect, ajutând la dispariţia inesteticelor pete. Se prepară din două linguriţe de plantă adăugate în 250 ml apă clocotită. Se tamponează faţa cu infuzia obţinută de trei ori pe zi timp de cel puţin o lună.

Masca cu argilă, suc de lămâie şi pătrunjel, aplicată o dată sau de două ori pe săptămână poate avea efecte nebănuite. Seara înainte de culcare vă puteţi unge şi masa faţa cu Vitamina A uleioasă. Este excelentă pentru riduri şi pete. Nu faceţi acest lucru mai mult de două ori pe săptămână. Poate avea şi efecte secundare dacă este folosită în exces precum mâncărimi, usturimi, roşeaţă.

Şi uleiul de măceşe este benefic în acest sens. Tot ce trebuie să faceţi, dacă vă expuneţi la soare şi folosiţi acest produs, este ca să vă protejaţi tenul cu fond de ten. Uleiul de măceşe are efecte mai puternice decât lămâia datorită concentraţiei acizilor: palmitic, stearic, oleic, linoleic şi linolenic.

Sursa foto: www.md-health.com


Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii