Voceaconstantei.ro Cum să-ți reduci oboseala ochilor cu remedii simple
Voceaconstantei.ro: Cum să-ți reduci oboseala ochilor cu remedii simpleAtunci când ochii fac un efort intens pe o perioada lunga de timp, de exemplu atunci când citești mult, lucrezi la calculator câteva ore bune pe zi sau conduci, poate apărea oboseala oculară care este destul de neplăcută. De asemenea, ochii obosesc daca sunt expuși pe termen lung la lumina puternică sau din contra dacă încerci să vezi într-o lumina foarte slabă, dar și de o altă problemă a ochilor, de exemplu un viciu de refracție netratat, de stres sau oboseala generală.
În cazul în care oboseala oculară este pronunțată, apare după eforturi vizuale mici sau este însoțită de dureri puternice de cap este necesar un control oftalmologic. Până a ajunge la medic însă, ar fi indicat să urmați câteva sfaturi practice pentru a-ți odihni ochii într-o manieră cât mai simplă și naturală.
Se pot aplica pe ochi comprese înmuiate în zer rece, de la frigider lăsate până când acestea s-au încălzit. Schimbă-le cu altele noi și repeta acest procedeu de câte ori ai nevoie. La final, clătește-ți ochii cu apă călduță și încheie cu apă rece deoarece are un efect înviorător și întărește mușchii oculari. Frunzele de varză pot fi și ele folosite în tratarea oboselii oculare. Varza este recunoscuta pentru proprietățile ei dezinfectante, cicatrizante și calmante. Aplică frunze moi pe pleoape și lasă-le să acționeze timp de 15 – 20 de minute. Adaugă două – trei picături de lavandă într-un bol cu apă, înmoaie două comprese în apă cu lavanda și pune-le pe ochi până când acestea se usucă. Laptele poate fi și el de ajutor atunci când ai probleme cu ochii. Ia două comprese, înmoaie-le în lapte integral și ține-le pe pleoape timp de 15 – 20 de minute, de mai multe ori pe zi. Acest remediu natural reduce inflamațiile și durerile de ochi.
Dacă obişnuieşti să bei ceai verde, negru sau de muşeţel nu arunca plicurile folosite. Lasă-le să se răcească după ce le scoţi din cană şi pune-le pe ochi, în timp ce stai întinsă. Este bine să le laşi să acţioneze cel puţin cinci minute. Atât ceaiul verde, cât şi cel negru, calmează ochii umflaţi şi iritaţi, deoarece conţin cofeină care ajută la contractarea vaselor de sânge. De asemenea, ceaiul de muşeţel este şi el benefic pentru ochii tăi deoarece conţine substanţe anti-iritante care calmează.
Cartoful este bogat în amidon. Acesta acţionează ca un agent anti-inflamator pentru a calma ochii iritaţi. Tot ce trebuie să faci este să cureţi cartoful de coajă, să îl speli şi să-l laşi să se usuce. Taie rondele subţiri şi aplică pe ochi seara, înainte de culcare, 15 minute. Dacă vrei să vezi rezultate, trebuie să repeţi de cel puţin 3 ori pe săptămână acest tratament.
Castraveţii au fost folosiţi încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea ochilor umflaţi sau cu cearcăne. Îi poţi folosi în două moduri. Fie îţi tai două felii de castravete pe care le ţii pe ochii închişi. Fie îţi faci un suc din mai mulţi castraveţi. Înmoi două dischete demachiante în acest suc şi le pui pe ochi pentru cel puţin 15 minute.
Un alt remediu foarte eficient este albuşul de ou (ajută la restabilirea echilibrului pielii şi al sângelui de la nivelul ochilor). Ai nevoie de unul – două albuşuri pe care trebuie să le baţi bine. Spuma obţinută se aplică cu ajutorul unei dischete demachiante pe pielea de sub ochi. ajuta la restabilirea echilibrului pielii și al sângelui de la nivelul ochilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp