Voceaconstantei.ro Negresă cu unt de arahide
Voceaconstantei.ro: Negresă cu unt de arahide
07 May, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
4621
Marime text
O prajitura usor de facut si delicioasa. Perfect balansat gustul de ciocolata de catre cel usor sarat al untului de arahide. Va recomand sa incercati macar o data aceasta negresa si garantat o veti reface.
Negresa cu unt de arahide
Ingrediente pentru o forma de 20×32 cm:
4 oua
150 g zahar
130 g faina
100 ml smantana
100 g unt
60 g cacao
10 g praf de copt
150 g unt de arahide
200 g crema de branza
100 g zahar pudra
un praf de sare
esenta de rom
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas incapator mixam untul la temperatura camerei cu smantana pentru un minut. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare doua minute, pana ce aluatul devine cremos. Adaugam pe rand ouale si mixam la viteza medie dupa fiecare adaugare. Cernem intr-un castron faina cu cacaua, sarea si praful de copt. Le adaugam amestecului de mai sus si mixam doua minute la viteza mica pana la incorporare. Aromam cu esenta de rom.
Ungem o tava sau forma dreptunghiulara cu unt si tapetam cu faina. Turnam aluatul.
Amestecam crema de branza cu zaharul pudra pana devine cremoasa. Adaugam untul de arahide si mai amestecam 2 minute.
Din loc in loc punem cu o lingura crema cu unt de arahide. Luam un cutit si trasam dungi prin aluat pentru a combina usor aluatul cu crema.
Dam prajitura la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora pana cand, daca introducem o scobitoare in aluatul cu cacao, aceasta iese curata.
Lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in forma de cuburi.
Sursa: Voceaconstantei.ro
Negresa cu unt de arahide
Ingrediente pentru o forma de 20×32 cm:
4 oua
150 g zahar
130 g faina
100 ml smantana
100 g unt
60 g cacao
10 g praf de copt
150 g unt de arahide
200 g crema de branza
100 g zahar pudra
un praf de sare
esenta de rom
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas incapator mixam untul la temperatura camerei cu smantana pentru un minut. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare doua minute, pana ce aluatul devine cremos. Adaugam pe rand ouale si mixam la viteza medie dupa fiecare adaugare. Cernem intr-un castron faina cu cacaua, sarea si praful de copt. Le adaugam amestecului de mai sus si mixam doua minute la viteza mica pana la incorporare. Aromam cu esenta de rom.
Ungem o tava sau forma dreptunghiulara cu unt si tapetam cu faina. Turnam aluatul.
Amestecam crema de branza cu zaharul pudra pana devine cremoasa. Adaugam untul de arahide si mai amestecam 2 minute.
Din loc in loc punem cu o lingura crema cu unt de arahide. Luam un cutit si trasam dungi prin aluat pentru a combina usor aluatul cu crema.
Dam prajitura la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora pana cand, daca introducem o scobitoare in aluatul cu cacao, aceasta iese curata.
Lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in forma de cuburi.
Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii