Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:00 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Remedii naturiste. Alergiile tratate fără medicamente

ro

22 Mar, 2016 08:52 2344 Marime text



Alergia este un mod special de a reacționa al organismului sub acțiunea unor microbi sau substanțe, numite alergeni. Pacientul intra in contact direct cu alergenii prin piele sau indirect prin mucoasele a diferite organe sau prin sistemul sanguin. Reacțiile alergice pot fi cauzate de o gama variata de substanțe. Printre acestea se afla polenul, praful, produsele cosmetice, parul de animale, diferite plante, seruri, vaccinuri și droguri. Dacă medicii recomandă persoanelor care se confruntă cu astfel de probleme restricții alimentare, dar și diferite medicamente pentru a-și țin în frâu sensibilitatea, și noi singuri putem asigura organismului nostru o protecție folosind produse uzuale, la îndemâna oricui.

Reacțiile alergice apar și din cauza unor agenți fizici cum ar fi frigul, căldura, lumina soarelui, substanțe care se găsesc în alimente. Printre alimentele care declanșează frecvent reacții alergice: portocalele, laptele, ouăle, grâul, peștele, fructele de mare, ciocolată, tomatele și căpșunile. Potrivit specialiștilor,  aportul de vitamina B5 sau acid pantotenic este benefic in prevenirea și tratarea alergiilor, de aceea aceștia recomandă administrarea pe cale orală a unei doze de 100 mg de vitamina B5, zilnic. De asemenea potrivit studiilor o doza de 400 mg de vitamina E administrata zilnic, timp de patru – șase săptămâni ajută la ameliorarea simptomelor alergice deoarece aceasta posedă proprietăți anti-alergice.

Una dintre metodele la îndemână pe care le pot folosi persoanele predispuse la astfel de probleme este dizolvarea a cinci picături de ulei de ricin într-un pahar cu suc de fructe, legume sau apă, amestecul fiind consumat dimineața pe stomacul gol, fiind benefic în tratarea alergiilor intestinale și tegumentare. Cea mai buna modalitate de a preveni sau de a învinge alergiile este de a-ți întări sistemul imunitar. Pentru început pacientul trebuie să consume suc proaspăt de fructe, timp de patru – cinci zile. Repetarea consumului ajuta la o mai bună toleranță la alergii.

Și limele sunt indicate în tratarea oricărui tip de alergie. Se stoarce o jumătate de limă într-un pahar cu apă călduță, după care se îndulcește cu o linguriță cu miere. Amestecul se administrează numai dimineața, timp de câteva luni. Limele acționează ca un agent detoxifiant și antialergic. Tratamentul cu lime nu este recomandat persoanelor alergice la citrice. O cantitate de 500 ml de suc de morcov sau un amestec format din suc de morcovi, sfeclă și castraveți este benefic în tratarea alergiilor.

Tratament cu miere – o linguriță de miere în fiecare zi, pe stomacul gol, aduce doze mici de alergen care vor reduce sensibilitatea față de alergenii respectivi. Se recomandă să se consume miere provenită de la albinele ce trăiesc în zona în care locuiești. Tratament cu aloe vera poate avea și el efecte benefice asupra organismului dacă se consuma sucul de aloe vera timp de 30 de zile. Un alt tratament eficient poate fi cel cu apă de mare. În fiecare litru de apă se pun trei linguri de sare grunjoasă iar cu acest amestec se fac inhalații. Mineralele și sarea calmează iritația mucoaselor.

Urzica preparată sub formă de ceai sau de tinctură este de ajutor în toate tipurile de reacţii alergice, datorită efectului antihistaminic. Se beau zilnic câte trei – patru ceşti de ceai de urzică, în care se pun trei linguriţe de bitter suedez. Tinctura de urzică este utilă pentru că ameliorează congestia nazală şi strănutul, în cazul alergiei la polen, praf şi mucegai.

Un amestec de plante care te-ar putea ajuta în cazul alergiilor la polen poate fi acesta: 50 g de trei-fraţi-pătaţi, 10 g de coada şoricelului, 5 g de levănţică, 20 g de talpa-gâştei şi 15 g de rădăcină de brusture. Prepară o infuzie cu ele şi, timp de o lună, bea câte două – trei căni pe zi, până ce simptomele alergiei dispar. Ceaiul care rezultă din amestecul a 10 g de flori de soc, 30 g de trei-fraţi-pătaţi, 40 de g de frunze şi rădăcină de păpădie şi 20 g de rădăcină de cicoare îţi ameliorează suferinţa provocată de alergia la polen, praf şi mucegai, dacă bei câte două – trei căni zilnic.

Sursa: Voceaconstantei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii