Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:21 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Remedii naturiste. Cum ne tratăm durerile de cap fără pastile

ro

07 Dec, 2015 00:00 5151 Marime text



Durerile de cap sunt des întâlnite. Cu cauze mai mult sau mai puțin cunoscute, o astfel de durere îți poate întrerupe sau îngreuna activitățile zilnice. Cel mai la îndemână remediu sunt clasicele pastile pe care le putem lua de la orice farmacie, dar ce-ar fi dacă am putea scăpa de enervantele dureri de cap cu plante și remedii naturale și fără efecte adverse.

Planta-vedetă pentru tratamentul durerilor de cap este salcia. Mai exact, scoarţa de salcie acţionează ca un analgezic datorită conţinutului său bogat în salicină, substanţa activă din aspirină. De fapt, aspirina a fost preparată iniţial din extract de coajă de salcie. Pentru a calma durerile intense, apăsătoare, de cap este indicat să bei două-trei căni cu decoct de scoarţă de salcie într-o zi. Decoctul se prepară dintr-o lingură de scoarţă măcinată la 250 ml apă şi se fierbe timp de zece minute. Femeile suferă mai des de dureri de cap decât bărbaţii, iar uneori acestea sunt asociate cu durerile menstruale. De aceea, lor li se recomandă ceaiul sau decoctul din flori de cicoare. Infuzia se pregăteşte dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă fierbinte, iar decoctul dintr-o lingură cu flori care se fierb în 250 ml apă. Alături de acestea, durerile de cap vor dispărea ca prin minune și cu ajutorul unor plante precum aloe, cimbrișor, crețișoară, dedițelul, iarba mare, levănțica, măceșul, măghiranul, menta, păducelul, florile de salcâm, sunătoarea sau urzica. Toate se prepară sub formă de infuzie sau tinctură. Uleiul esenţial de levănţică sau de mentă completează efectul ceaiurilor care se pot folosi pentru a trata durerile de cap.

Leacurile băbești cu efect

Câteva picături de ulei esenţial de levănţică sau mentă puse în lampa de aromaterapie îţi alungă durerea de cap. Aceste plante sunt recunoscute pentru proprietăţile lor calmante, iar uleiurile esenţiale sunt produse foarte concentrate. De aceea, o doză mică de ulei are efecte puternice într-un timp scurt.
De asemenea, pentru tratarea durerilor de cap se poate freca fruntea cu o jumătate de lămâie, ori se pot mânca 10-12 migdale, efectul fiind acelaşi ca în cazul în care ar fi fost luate 2 aspirine. Se pot pune comprese reci pe frunte ţinând în acelaşi timp picioarele în apă caldă. Se pot pune şi felii de cartofi pe frunte, se leagă cu o eşarfă sau o batistă şi se stă culcat o jumătate de oră. Leacurile băbești precum frunzele proaspete de varza puțin terciuite puse pe frunte și tâmple vor avea efecte neașteptate. Comprese se pot pune și cu jumătăți de ceapă (sau felii de ceapa), ori cu muștar sau hrean ras la ceafă și muștar la tălpi ori cataplasme din făină de muștar. În cazul unor dureri de cap persistente, se va bea suc cald de varză, câte jumătate de pahar de două-trei ori pe zi, ori de cartofi, dar și suc de coacăze negre.

Sursa: voceaconstantei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii