Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:49 24 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Remedii naturiste. Cum scapi de mahmureală

ro

19 Dec, 2015 21:13 2252 Marime text


Simptomele tipice ale mahmurelii sunt greața, sensibilitate la lumină, durerile de cap, durerile musculare, diareea şi scăderea abilităţile motorii – toate cauzate de schimbări în chimia corpului, inclusiv hormoni, reacții chimice în organism, și substanțele toxice din alcool.
Ştiinţa din spatele mahmurelii este în mare măsură neexplorată, motiv pentru care oamenii simpli au inventat tot felul de metode naturiste care garantează că îţi vei reveni imediat după noaptea de beţie. Evident, nu există o mâncare sau o băutură care să-ţi vindece mahmureala cât ai bate din palme, însă anumite alimente sunt mai bune pentru revigorare şi refacerea organismului decât altele. După ce te trezeşti cu durerea de cap, încearcă să-ţi refaci organismul cu lichide şi nutrienţi necesari cum ar fi fructoza, vitaminele, aminoacizii şi mineralele care ajută la descompunerea toxinelor sau care ajută la diminuarea reacţiilor negative ale organismului la substanţele chimice din băutură.

Grea e viaţa dimineaţa…

Apa este elixirul vieţii şi ar trebui să fie prioritatea ta numărul unu după ce te trezeşti cu durerea de cap. Alcoolul este un diuretic, ceea ce înseamnă că „împinge” şi elimină lichidele din organism. Consumul de apă înainte de a merge la culcare poate ajuta la prevenirea unor simptome dureroase de mahmureală, dar nici când te scoli din pat dimineaţa nu strică să iei sticla de apă să bei pentru hidratarea corpului.
Băuturile dulci pentru sportivi le asociezi de obicei cu un antrenament dur care să te lase extenuat, dar iată că este bun şi la o mahmureală puternică. Unele băuturi pentru sportivi sunt vitamizante şi mineralizante, fiind exact ceea ce are nevoie corpul tău când te trezeşti dimineaţa. Chiar mai bine de atât, deschide o cutie de apă de nucă de cocos, care are cinci tipuri de electroliţi găsiţi în sângele uman, în timp ce cele mai multe băuturi pentru sportivi au doar două tipuri.
Studiile arată că ceaiul de ghimbir poate reduce senzaţia de greaţă şi răul de mişcare. Ceaiul de mentă (un leac comun pentru greaţa de dimineaţă în cazul femeilor însărcinate) poate ajuta la durerile de stomac şi, evident, să reducă greaţa.
Toarnă-ţi un pahar de suc de mere sau de afine pentru a porni cu dreptul în procesul de recuperare. Fructoza din băuturile pe bază de fructe oferă organismului energie instantanee şi poate stimula metabolismul pentru a scăpa imediat de toxinele dăunătoare din alcool. Sucul conţine foarte multe vitamine şi apă care ajută să ne ţină corpul hidratat.
Zeama sau sucul castraveţilor marinaţi este un excelent remediu împotriva mahmurelii care pe cât de ciudat este pe atât de adevărat şi eficient funcţionează. Zeama acră a castraveţilor muraţi conţine oţet, sare şi apă, care pot ajuta la rehidratarea şi revenirea la un nivel optim al electroliţilor şi sodiului. Pentru a profita din plin de ea, savuraţi 50 de ml  până te bagi la somn şi încă unul dimineaţa când te trezeşti.
Bananele, kiwi şi spanacul, aceste fructe şi legume viu colorate sunt pline de potasiu, un electrolit important care adesea este epuizat de efectul diuretic al alcoolului. Ouăle pregătite la micul dejun este o gustare extraordinară care face praf mahmureala. Ouăle sunt pline de aminoacizi puternici şi harnici, precum cisteina şi taurina. Taurina stimulează funcţia hepatică şi poate ajuta la prevenirea bolilor hepatice, în timp ce cisteina descompune acetaldehida, cauza durerilor de cap după ce ficatul procesează şi descompune etanolul.

Meniu de „shogun”

Sushi este probabil ultimul lucru pe care oamenii l-ar mânca la mahmureală, dar nu este niciun motiv să te fereşti să mănânci alimente japoneze. Ca supa tradiţională de pui cu tăiţei, supa miso este un excelent remediu dimineaţa – pasta rehidratează şi reface nivelul de sodiu, în timp ce misoul fermentat poate ajuta la o digestie uşoară.
Ovăzul este un super aliment care te pune pe picioare când te simţi foarte rău dimineaţa. Un castron cald de fulgi de ovăz are o mulţime de substanţe nutritive esenţiale, precum vitamile B, calciu, magneziu, şi fier. Ovăzul poate ajuta la netrutralizarea acizilor din organism şi creşte nivelul de zaharuri din sânge, oferindu-vă un impus de energie instantaneu.
Trebuie să eviți în schimb mâncărurile grase, cafeaua, sucul de portocale. Citricile conţin foarte multă vitamina C precum portocalele sau grapefruitul pot irita stomacul deja sensibil. Vitamina C în cantităţi foarte mari, de altfel, poate deranja stomacul.

Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii