Voceaconstantei.ro Soluții de îngrijire a dinților cu produse naturale
Voceaconstantei.ro: Soluții de îngrijire a dinților cu produse naturale
07 Nov, 2015 22:21
ZIUA de Constanta
1482
Marime text
Dacă avem gingii sensibile ori tratamentele de curățare și îngrijire pentru dantură nu dau întotdeauna efectele promise, înainte de a apela la tratamente mai dure pentru dinții noștri ar fi indicat să folosim și câteva produse la îndemână, majoritatea găsite în propria noastră bucătărie.
Se pare ca este una din cele mai simple metode de curățare a dinților și protejare a lor este coaja de babană. Albirea dinților cu coajă de banană este o metodă sigură și sănătoasă, fiind o sursa excelentă de minerale si vitamine. Folosirea sa este simplă: dinții se freacă ușor cu interiorul cojii de banană timp de aproximativ două minute. Și coaja de portocală are efecte miraculoase. Se folosește, tot ca un periaj, partea cu interiorul spre tine şi se acoperă dinţii cu ea. Se freacă partea albă a cojii de portocală înainte şi înapoi pe dinţi iar acidul din aceasta ii va albi. Gura se clăteşte mai apoi şi se foloseşte pasta de dinţi obişnuită. Pentru a-ţi proteja dinţii este indicat să mâncăm mere de câte oi avem ocazia, ele sunt eficiente pentru a avea dinţi curaţi. Busuiocul uscat şi frunzele de salvie, date prin râşniţă şi făcute pudră sunt un produs eficient pe care oricine îl poate folosi pentru a-şi peria dinţii. Clasicul bicarbonat de sodiu are eficienţă maximă dacă este folosit în periaj după ce în prealabil s-a folosit pasta de dinţi obişnuită. Şi conopida are rol de stimulare a producţiei de salivă şi previne formarea plăcii dentare. De asemenea, alături de conopidă şi ţelină au un efect benefic în prevenirea bolilor dentare datorită aportului de vitamina C.
Sucul de lămâie este una dintre cele mai populare metode de albire a dinţilor, deşi şi aceasta este o tehnică destul de riscantă. Motivul este acidul citric din fruct, care elimină calciul din smalt, făcând dinţii vulnerabili şi predispuşi la deteriorare rapidă. Totuşi, pentru o mai stopa din efectul său nociv, însă a avea efect asupra îngrijirii dinţilor, se recomandă ca peste zeama de lămâie să se adauge o cantitate de două ori mai mare de apă. Clătirea cavităţii bucale cu o soluţie preparată prin amestecarea apei călduţe cu sare grunjoasă.
Un rezultat excelent în păstrarea sănătăţii şi albului dinţilor se poate obţine şi prin spălarea dinţilor cu o combinaţie de muştar, ulei de măsline şi sare.
Curăţă dinţii şi gingiile în profunzime cu ulei. Specialiştii recomandă ca primul lucru pe care trebuie să îl faci dimineaţa, înainte să te speli pe dinţi, să mănânci sau să bei ceva, este să-ţi clăteşte-ţi gura cu o linguriţă de ulei de susan sau de floarea soarelui, timp de cel puţin zece minute, până când uleiul devine o spumă albă, subţire, pe care apoi o scuipi afară.
Specialiştii în plante medicinale au recomandat dintotdeauna anumite plante şi uleiuri pentru hrănirea dinţilor şi gingiilor.
O infuzie din patru-cinci frunze uscate de mentă, peste care se toarnă 100 ml de apă clocotită, lăsată acoperită 30 de minute, se foloseşte pentru spălarea dinţilor după fiecare masă, clătindu-se mai apoi gura. Şi pătrunjelul proaspăt zdrobit, frunze ori rădăcină, făcute pastă, se frământă cu puţină sare, se formează un cocoloş si se introduce în caria dentara, sau în urechea corespunzătoare părţii dureroase.
Prin combinarea acestor sfaturi ale specialiştilor cu un regim alimentar sănătos pentru dinţi, îţi poţi recăpăta zâmbetul încrezător.
Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii