Beneficiile consumului de portocale
Beneficiile consumului de portocale
27 Dec, 2019 08:49
ZIUA de Constanta
1821
Marime text
Portocalele sunt fructe exotice cu numeroase beneficii pentru întreg organismul, dar pot fi folosite şi în măştile de faţă, deoarece au în compoziţie substanţe cu puternice efecte antiîmbătrânire, informează csid.ro.
Sărace în calorii, dar pline de nutrienţi, portocalele contribuie la întărirea sistemului imunitar şi previn apariţia ridurilor.
Beneficii
· Reglează tensiunea arterială şi scade riscul de boli cardiovasculare
· Posibile efecte anticancerigene
· Menţine inima sănătoasă
· Previne sau ţine sub control diabetul
· Simulează producţia de colagen
· Previne apariţia acneei
· Hidratează în profunzime pielea
· Previne îmbătrânirea prematură a pielii
Persoanele care urmează tratament cu betablocante, medicamente indicate în cazul bolilor de inimă, trebuie să consume cu moderaţie citrice, deoarece pot manifesta o creştere a nivelului de potasiu în sânge.
Aceeaşi atenţionare este valabilă şi în cazul suferinzilor de boli renale, ai căror rinichi nu pot înlătura corespunzător excesul de potasiu, ceea ce poate duce la complicaţii severe şi chiar la deces.
De asemenea, consumul de portocale este contraindicat persoanelor care suferă de reflux gastroesofagian, deoarece poate înrăutăţi simptome precum arsurile la stomac şi regurgitaţia
Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Sărace în calorii, dar pline de nutrienţi, portocalele contribuie la întărirea sistemului imunitar şi previn apariţia ridurilor.
Beneficii
· Reglează tensiunea arterială şi scade riscul de boli cardiovasculare
· Posibile efecte anticancerigene
· Menţine inima sănătoasă
· Previne sau ţine sub control diabetul
· Simulează producţia de colagen
· Previne apariţia acneei
· Hidratează în profunzime pielea
· Previne îmbătrânirea prematură a pielii
Persoanele care urmează tratament cu betablocante, medicamente indicate în cazul bolilor de inimă, trebuie să consume cu moderaţie citrice, deoarece pot manifesta o creştere a nivelului de potasiu în sânge.
Aceeaşi atenţionare este valabilă şi în cazul suferinzilor de boli renale, ai căror rinichi nu pot înlătura corespunzător excesul de potasiu, ceea ce poate duce la complicaţii severe şi chiar la deces.
De asemenea, consumul de portocale este contraindicat persoanelor care suferă de reflux gastroesofagian, deoarece poate înrăutăţi simptome precum arsurile la stomac şi regurgitaţia
Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii