umblat.ro Festivalul Japonez Aki Matsuri
umblat.ro: Festivalul Japonez Aki Matsuri
21 Nov, 2015 10:10
ZIUA de Constanta
4073
Marime text
Viața unei soții de fan anime, de mâncare și cultură japoneză, nu e una ușoară! Rafturi, răftulețe și etajere pline cu Naruto și ai săi, cu figurine pe care dacă le strângi frumușel, ai putea bine mersi să scoți banii de un concediu (la bulgari, dar mă rog, e un concediu!), goana după ramen perfect, supa cu tăiței, gătită așa cum ar face-o un japonez la el acasă. Mai sunt și revistele pitite prin toate noptierele, hardurile full cu filmele anime preferate și discuțiile și planurile interminabile despre prima vacanță în Japonia.
Lesne de înțeles, că atunci când pe radarul unui iubitor de cultură japoneză apare un Festival dedicat artei și stilului de viață nipon, orice altceva ajunge pe locul doi, iar liniștea în cămin se duce pe apa sâmbetei.
Asociaţia Sakuranbo şi Muzeul Marinei Române din Constanţa au creat un eveniment fix pe gustul umblătorilor iubitori ai Țării Sorelui Răsare: un Festival Japonez intitluat Aki Matsuri. Evenimentul care începe sâmbătă, 21 Noiembrie, e o recidivă de fapt, adică weekendul acesta va începe ediția cu numărul doi a festivalului, după cea organizată acum doi ani.
În limba japoneză „aki” înseamnă „toamnă”, iar „matsuri” festival, deci organizăm „Festivalul toamnei”. Cum prima ediție a festivalului din 2012 a avut loc în luna Septembrie, am dorit să menținem această tradiție de a organiza un festival japonez pentru constănțeni toamna, de unde și denumirea de „Aki matsuri”.
Fănica Malastev, Organizator al Festivalului Japonez și Vicepreședinte al Asociației Sakuranbo
Festivalul Japonez este un prilej minunat pentru iubitorii de artă și cultură japoneze să participe GRATUIT la ateliere de haiku (poezie japoneză), origami (arta plierii hârtiei colorate în animale, obiecte neinsuflețite sau forme decorative abstracte, de la cele mai simple compoziții până la cele mai complexe), ikebana (arta japoneză de aranjare a florilor în vase, încercând să exprimi echilibrul din natură și relația dintre mediu și om), artă culinară japoneză și arte marțiale tradiționale (demonstrații de Aikido-arta marțială ce are la bază armonia între spirit, minte și trup. Aikido poate fi practicat de orice persoană, fiecare practicant având posibilitatea să-și depășească limitele fizice și spirituale, ajungând prin mișcare la armonia interioară).
Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii