Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să ai o vacanță la mare în siguranță pentru copilul tău

ro

03 Jul, 2013 09:05 1969 Marime text
Familiile pot fi in siguranta la mare daca sunt atente la semnele de pe plaja si daca stau alaturi de copii atunci cand intra in apa.

Semnele de pe plaja
Ai grija la semnele care sunt puse pe plaja. Daca zona este periculoasa nu te aseza langa acea zona, pentru ca cei mici sunt nazdravani si ar putea incalca orice regula le impui. La fel ai grija si cu semnul care indica limita de inot. Nu-l lasa sa plece singur chiar daca stie sa inoate foarte bine.

Invata copilul regulile inotului
Studiile arata ca in anul 2010 peste 4000 de oameni au murit prin inec doar in SUA. Dintre acestia 25% erau copii. Nu vrem sa te speriem, insa trebuie sa stii ca este foarte important sa nu-l lasi de capul lui nici macar o clipa.

Iata cateva reguli pe care trebuie sa le stie si el si tu:
- Copilul inoata tot timpul acompaniat, preferabil de cineva mai in varsta
- Nu te arunca cu capul in apa, nu se stie ce pietre se ascund in apa si te poti lovi
- Nu impinge pe nimeni in apa si nu sari peste ceilalti copii
- Cere ajutorul salvamarului daca ti se pare ca cineva are probleme.

Animalutele din mare
Spune celui mic ce fel de creaturi se afla in mare pentru a nu se speria cand i se vor prinde de mana sau de picior. De cele mai multe ori cei mici se sperie de meduze. Invata-l sa le evite pe cat posibil. Intra tu in apa si verifica daca sunt prin zona, apoi baga si copilul in apa.

Evita soarele pe cat posibil
Nu tine copilul in soare chiar daca el vrea asta. Soarele este foarte puternic in timpul amiezii, cand oricum cel mic ar trebuie sa se odihneasca. Chiar si la umbra este foarte periculos.

Din geanta ta nu trebuie sa lipseasca lotiunea pentru protectie solara cu cel mai mare factor de protectie pe care il gasesti in magazine. De asemenea, da-i sa bea multa apa pentru a fi hidratat si nu uita sa-l hranesti cu mancare foarte sanatoasa.

Articol preluat: parinti.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii