Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cafeneaua Periodico s-a deschis recent, dar are încă minusuri (galerie foto)

ro

19 Jun, 2014 00:00 4548 Marime text
Probabil că lucrările efectuate recent în Piaţa Ovidiu, la noua cafenea Periodico, au atras foarte mulţi curioşi, ceea ce l-a determinat pe proprietar să deschidă înainte ca localul să fie complet pregătit. Altfel, nu-mi pot explica de ce nici măcar meniuri nu au. Dacă ajungi acolo, trebuie să îi spui ospătarului ce doreşti să comanzi, acesta presupunând faptul că tu cunoşti deja oferta lor de produse. Desigur, situaţia este doar temporară, după cum a spus cel care m-a servit pe mine, în doar câteva zile urmând să apară şi meniurile.

Preţurile sunt acceptabile, cel puţin pentru ceea ce servesc acum. Astfel, pentru o cafea, o apă sau o răcoritoare vei plăti între 5 şi 7 lei. Potrivit aceluiaşi ospătar, în câteva săptămâni urmează ca în local să fie servite şi câteva preparate alimentare. Un alt minus primit de noua cafenea este justificat de vestimentaţia ospătarilor. Deşi servirea a fost decentă, îmi place ca, atunci când intru într-un local, să ştiu cine este ospătar şi cine este client. Numiţi-mă tradiţionalistă, dar faptul că angajaţii nu erau îmbrăcaţi potrivit funcţiei şi că stăteau la o masă din spaţiul destinat clienţilor pentru a-şi bea cafeaua m-a determinat să cred, iniţial, că nu există personal în acest local.

Amenajarea nu este foarte fericită, înăuntru existând câteva mese, dar numai trei canapele, iar cafeneaua este potrivită pentru ieşirile în grupuri de aproximativ zece persoane. Terasa este plăcut aranjată, cu mese albe şi scaune în culori tari, pe nuanţe de roşu, dar priveliştea nu este tocmai impresionantă. De pe terasă nu poţi admira decât nişte dărâmături, dar ştim că situaţia aceasta este specifică întregii zone peninsulare. Despre grupurile sanitare nu pot să spun decât că se află undeva în subsolul cafenelei, într-un spaţiu înghesuit şi întunecat. Nu mi-a displăcut total localul, dar consider că acesta mai are încă multe minusuri şi mă întreb de ce şi-ar dori cineva să facă o impresie proastă, grăbindu-se, atunci când ştie că are mai multe de oferit?

Potrivit datelor din Registrul Comerţului, cafeneaua Periodico funcţionează pe societatea SC Gero Recycling, înfiinţată la 21 mai 2012, ce îl are ca unic asociat şi administrator pe Romulus Adrian Totoloş. Firma are sediul în Năvodari, pe strada Pescăruşului, obţinut prin contract de comodat emis de Clemenţa Totoloş. Activitatea principală a societăţii este comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor. Numele lui Romulus Adrian Totoloş mai apare implicat şi în societatea SC Totolos si Fii SRL, care figura, la ultima înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, la data de 2 martie 2011, cu sediul expirat şi dizolvare judiciară cf art. 237 din Legea nr. 31/1990.
 
Informaţii utile
Adresă: Piaţa Ovidiu Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii