Patronul, membru al CA RAJDP Restaurantul Casa Românească, mâncare şi terasă tradiţionale (galerie foto + documente)
Patronul, membru al CA RAJDP: Restaurantul Casa Românească, mâncare şi terasă tradiţionale (galerie foto
10 Jul, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
10208
Marime text
Restaurantul Casa Românească este situat în staţiunea Mamaia, mai exact în zona Cazino, pe faleză. Un domn îmbrăcat cu o cămaşă roşie stă în faţa localului şi te invită înăuntru. Aşa am ajuns şi eu să mă las vrăjită de amabilitatea sa, de decorul plin de struguri, oale, linguri, şervete agăţate peste tot pe terasă şi de muzica uşoară cântată live de o domnişoară. Domnul în roşu ne-a „predat” ospătarului, care ne-a indicat mesele disponibile. Am ales o masă, iar acelaşi ospătar mi-a tras scaunul, ca un adevărat gentleman, pentru a mă aşeza.
În jur, totul arată bine, de aceea prefer să analizez decorul şi să ascult muzica live decât să mă uit pe meniu. Terasa este decorată cu bun gust, dar ai posibilitatea să iei masa şi înăuntru. Muzica se potriveşte ambientului, fiind plăcut să o asculţi live, şi nu la maximum, prin difuzoarele televizoarelor.
După ce studiez localul, deschid meniul şi observ că predomină mâncarea specific românească. De la ciorbe (6 - 19,5 lei), omletă ţărănească (10,50 de lei), platou românesc (33,50 de lei), mămăliguţă cu brânză şi smântână (15 lei), jumări (9,50 de lei), sărmăluţe în foi de varză cu mămăliguţă (18 lei), tochitură dobrogeană (19,50 de lei), la mititei pe grătar (3 lei), pomana porcului cu mămăligă (18 lei), pui ţărănesc (18,50 de lei). De asemenea, în meniu mai există salate (6 - 12 lei) sau preparate din peşte (17 - 36 de lei). Pe un desert poţi da între 9,5 şi 40 de lei, pe un suc plăteşti 6 lei, iar pe o cafea, 6,5 lei.
Pentru că sunt fan al cartofilor ţărăneşti, am decis să încerc şi aici acest preparat, împreună cu un muşchi de porc. Mâncarea a venit repede, iar porţia a fost consistentă. Un minus îl acord pentru faptul că mâncarea a fost adusă călduţă şi, până să termin de mâncat, s-a răcit de tot. A fost însă foarte bună! Pe un suc, o porţie de cartofi ţărăneşti, un muşchi de porc şi o chiflă, am plătit 30,5 lei. Prietenii care m-au însoţit au comandat tochitură dobrogeană - o porţie mare şi cu un miros îmbietor! Fierbinte şi mult mai bun decât preparatul comandat de mine. Farfuriile au venit cu o prezentare frumoasă şi îngrijită, servirea a fost şi ea ireproşabilă, chelnerul fiind amabil şi sociabil.
Restaurantul Casa Românească este un loc unde merită să mergi cel puţin o dată, cu prietenii. Se ridică la aşteptările clienţilor, probabil de aceea este mai tot timpul plin.
Ce spune Registrul Comerţului
Restaurantul funcţionează pe societatea Danadi SRL, cu sediu social în Mamaia, zona Cazino. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, consultat pe data de 9 iulie 2015, firma a fost înfiinţată în anul 1994 şi are ca activitate principală „restaurante”. Asociatul unic şi administratorul firmei este Mădălin Mihai Ticu. Acesta mai apare ca asociat în firmele PNP & Danadi Impex SRL (radiată) şi în Univers Galax COM SRL (întrerupere temporară de activitate).
Mădălin Mihai Ticu deţine, împreună cu soţia, un teren în Mamaia (1.044 de metri pătraţi) şi două apartamente în Constanţa. Mădălin Mihai Ticu menţionează, în declaraţia de avere completata în 2013, o datorie de 78.500 de euro, datând din 2011, cu scadenţa în 2036. În 2012, Mihai Ticu a câştigat de la Danadi SRL venituri în sumă de 21.835 de lei, iar soţia sa, tot de la aceeaşi firmă, a încasat salarii de 10.682 de lei. Mihai Ticu menţionează ca sursă a venitului şi RAJDP Constanţa, unde a deţinut, în 2012, calitatea de membru CA, însă în dreptul rubricii „Venitul anual încasat“ nu este trecută nicio sumă obţinută de la regie. Potrivit declaraţiei de interese, Ticu este asociat în cadrul Danadi SRL, deţinând 100 de acţiuni sociale.
Potrivit vrajitorul.eu, la sfârşitul anului 2013, Danadi SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 3.517.040 de lei, un profit de 236.741 de lei şi 73 de salariaţi. Se observă o creştere semnificativă faţă de finele anului 2012, când firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3.079.628 de lei, un profit de 24.624 de lei şi 51 de salariaţi.
Fax: 0241.831.058
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Casa-Romaneasca-Mamaia/
Locuri de parcare: Nu
Wi-Fi: Da.
În jur, totul arată bine, de aceea prefer să analizez decorul şi să ascult muzica live decât să mă uit pe meniu. Terasa este decorată cu bun gust, dar ai posibilitatea să iei masa şi înăuntru. Muzica se potriveşte ambientului, fiind plăcut să o asculţi live, şi nu la maximum, prin difuzoarele televizoarelor.
După ce studiez localul, deschid meniul şi observ că predomină mâncarea specific românească. De la ciorbe (6 - 19,5 lei), omletă ţărănească (10,50 de lei), platou românesc (33,50 de lei), mămăliguţă cu brânză şi smântână (15 lei), jumări (9,50 de lei), sărmăluţe în foi de varză cu mămăliguţă (18 lei), tochitură dobrogeană (19,50 de lei), la mititei pe grătar (3 lei), pomana porcului cu mămăligă (18 lei), pui ţărănesc (18,50 de lei). De asemenea, în meniu mai există salate (6 - 12 lei) sau preparate din peşte (17 - 36 de lei). Pe un desert poţi da între 9,5 şi 40 de lei, pe un suc plăteşti 6 lei, iar pe o cafea, 6,5 lei.
Pentru că sunt fan al cartofilor ţărăneşti, am decis să încerc şi aici acest preparat, împreună cu un muşchi de porc. Mâncarea a venit repede, iar porţia a fost consistentă. Un minus îl acord pentru faptul că mâncarea a fost adusă călduţă şi, până să termin de mâncat, s-a răcit de tot. A fost însă foarte bună! Pe un suc, o porţie de cartofi ţărăneşti, un muşchi de porc şi o chiflă, am plătit 30,5 lei. Prietenii care m-au însoţit au comandat tochitură dobrogeană - o porţie mare şi cu un miros îmbietor! Fierbinte şi mult mai bun decât preparatul comandat de mine. Farfuriile au venit cu o prezentare frumoasă şi îngrijită, servirea a fost şi ea ireproşabilă, chelnerul fiind amabil şi sociabil.
Restaurantul Casa Românească este un loc unde merită să mergi cel puţin o dată, cu prietenii. Se ridică la aşteptările clienţilor, probabil de aceea este mai tot timpul plin.
Ce spune Registrul Comerţului
Restaurantul funcţionează pe societatea Danadi SRL, cu sediu social în Mamaia, zona Cazino. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, consultat pe data de 9 iulie 2015, firma a fost înfiinţată în anul 1994 şi are ca activitate principală „restaurante”. Asociatul unic şi administratorul firmei este Mădălin Mihai Ticu. Acesta mai apare ca asociat în firmele PNP & Danadi Impex SRL (radiată) şi în Univers Galax COM SRL (întrerupere temporară de activitate).
Mădălin Mihai Ticu deţine, împreună cu soţia, un teren în Mamaia (1.044 de metri pătraţi) şi două apartamente în Constanţa. Mădălin Mihai Ticu menţionează, în declaraţia de avere completata în 2013, o datorie de 78.500 de euro, datând din 2011, cu scadenţa în 2036. În 2012, Mihai Ticu a câştigat de la Danadi SRL venituri în sumă de 21.835 de lei, iar soţia sa, tot de la aceeaşi firmă, a încasat salarii de 10.682 de lei. Mihai Ticu menţionează ca sursă a venitului şi RAJDP Constanţa, unde a deţinut, în 2012, calitatea de membru CA, însă în dreptul rubricii „Venitul anual încasat“ nu este trecută nicio sumă obţinută de la regie. Potrivit declaraţiei de interese, Ticu este asociat în cadrul Danadi SRL, deţinând 100 de acţiuni sociale.
Potrivit vrajitorul.eu, la sfârşitul anului 2013, Danadi SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 3.517.040 de lei, un profit de 236.741 de lei şi 73 de salariaţi. Se observă o creştere semnificativă faţă de finele anului 2012, când firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3.079.628 de lei, un profit de 24.624 de lei şi 51 de salariaţi.
Informaţii utile
Telefon: 0724.588.615, 0241.831.058Fax: 0241.831.058
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Casa-Romaneasca-Mamaia/
Locuri de parcare: Nu
Wi-Fi: Da.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Vasile 15 Aug, 2016 15:58 Dezastru culinar...la pretuti mari....