Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit cântăreața Misia, una dintre reprezentantele renașterii fado, la doar 69 de ani

ro

29 Jul, 2024 16:52 167 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pixabay
 
  • Cântăreaţa portugheză Misia, una dintre reprezentantele renaşterii muzicii fado, a încetat din viaţă, în weekend, la vârsta de 69 de ani şi va fi înmormântată la Lisabona, la 7 august.

Cântăreaţa portugheză Misia, una dintre reprezentantele renaşterii muzicii fado, a încetat din viaţă, în weekend, la vârsta de 69 de ani şi va fi înmormântată la Lisabona, la 7 august, relatează luni agenţia EFE care citează un anunţ al casei de discuri a artistei, potrivit Agerpres.

Susana Maria Alfonso de Aguiar, cunoscută sub numele de scenă Misia, a murit sâmbătă într-un spital din Lisabona după o îndelungată suferinţă, au declarat apropiaţi ai săi pentru media locale.

Alături de artiste precum Mariza, Ana Moura şi Cristina Branco, Misia făcea parte dintr-o generaţie de cântăreţe de fado care au reînviat în ultimii ani acest gen muzical tradiţional melancolic.

Cântăreaţa, originară din Porto (nord), care şi-a lansat ultimul album în 2022, a evoluat pe scene din numeroase ţări, printre care Italia şi Franţa.

„Misia a jucat un rol cheie în reînnoirea fado, neezitând niciodată să experimenteze cu noi sunete şi abordări mai puţin convenţionale”, a declarat ministerul portughez al Culturii.


Preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa i-a adus, de asemenea, un omagiu într-un comunicat publicat duminică pe site-ul Preşedinţiei, subliniind că Misia a fost o cântăreaţă de fado „pasionată”, cu o carieră aflată „la răscrucea altor muzici”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Doliu în Asociația Tomis Antidrog Constanța. „Vom prețui valorile în care ai crezut și mereu te vom purta în inimile noastre!“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii