Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins din viață Prinţul Mihail al Greciei

ro

30 Jul, 2024 20:10 207 Marime text
Deces, Sursa foto: Freepik
Prinţul Mihail al Greciei şi Danemarcei, un istoric renumit care a rămas în Grecia în timpul dictaturii coloneilor, a murit duminică la vârsta de 85 de ani, a anunţat presa elenă, citată de AFP.

Prinţul Mihail, ultimul nepot supravieţuitor al regelui George I al Greciei, asasinat în 1913, a murit la un spital din Atena, potrivit site-ului cotidianului Kathimerini.

După moartea tatălui său atunci când el avea vârsta de un an, prinţul elen a trăit în Maroc şi Spania, înainte de a îşi continua studiile în Franţa.


Prinţul Mihail a publicat după 1970 zeci de cărţi

Prinţul Mihail a fost singurul membru al familiei regale a Greciei care a rămas în ţară după ce regele Constantin al II-lea a încercat, în 1967, o contralovitură de stat împotriva colonelilor care preluaseră puterea cu câteva luni înainte. După eşecul acelei contralovituri, regele a plecat în exil. Dictatura coloneilor s-a încheiat abia în 1974.

Prinţul Mihail a publicat după 1970 zeci de cărţi, combinând cunoştinţele istorice cu talentul său de scriitor.

A abordat cu predilecţie subiectele istorice, de la Grecia la Imperiul Otoman, şi este autorul mai multor biografii ale membrilor familiilor regale. 



Sursa: Agerpres.ro 



Citește și:

Doliu în Asociația Tomis Antidrog Constanța. „Vom prețui valorile în care ai crezut și mereu te vom purta în inimile noastre!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii