Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc nouă ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor - figura emblematică a naționalismului românesc

ro

14 Sep, 2024 10:17 202 Marime text
Corneliu Vadim Tudor. Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
  • Astăzi, 14 septembrie 2024, se împlinesc nouă ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor, una dintre cele mai controversate și polarizante figuri politice din istoria post-decembristă a României.

Astăzi, 14 septembrie 2024, se împlinesc nouă ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor, una dintre cele mai controversate și polarizante figuri politice din istoria post-decembristă a României. Lider al Partidului România Mare (PRM), Vadim Tudor a fost cunoscut pentru discursurile sale naționaliste și populiste, fiind o prezență vocală și adesea tumultoasă în viața publică românească.
 
Corneliu Vadim Tudor a decedat pe 14 septembrie 2015, la vârsta de 65 de ani, în urma unor complicații cardiace. El a fost un personaj marcant în politica românească din anii '90 și 2000, candidând de mai multe ori la președinția României și ocupând funcții de senator și europarlamentar. Cunoscut pentru retorica sa vehementă împotriva corupției și a clasei politice pe care o critica aspru, Vadim Tudor a atras un electorat loial, dar a generat și controverse din cauza pozițiilor sale extremiste și xenofobe, conform Wikipedia.ro.
 
Deși figura sa politică a fost adesea asociată cu scandaluri și tensiuni, moartea sa a lăsat un gol în peisajul politic românesc, marcat de o trecere treptată a PRM-ului în anonimat. Astăzi, după nouă ani, Corneliu Vadim Tudor rămâne o figură emblematică pentru o anumită perioadă a tranziției României post-comuniste, în care naționalismul și populismul aveau un impact considerabil asupra opiniei publice.
 
Moștenirea sa politică este încă subiect de dezbatere, fiind văzut de unii drept un luptător pentru valorile naționale, iar de alții ca un exponent al discursului radical.



Citește și:
Biserica Ortodoxă, în doliu! Un cunoscut preot a murit după ce s-a infectat cu virusul west Nille

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii