Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în familia primarului PSD din Sânmihaiu de Câmpie, Bistrița Năsăud! Fiul său, găsit decedat

ro

31 Jul, 2024 20:47 229 Marime text
Primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate și familia sa trec prin momente foarte grele după ce singurul copil al edilului, Silviu Mate, s-a stins din viață la doar 39 de ani. 

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în data de 30 iulie, in jurul orei 14.20, o femeie a sesizat prin 112 faptul că soțul ei este în stare de inconștiență.

„La fața locului, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au identificat un bărbat de 40 de ani din Sânmihaiu de Câmpie care, din nefericire, era decedat. Polițiștii efectuează cercetări pentru ucidere din culpă. Totodată, vă fi efectuată necropsia care va stabili cauza decesului” - au precizat reprezentanții IPJ Bistrița Năsăud. 


După aflarea veștii, Organizația Județeană PSD Bistrița-Năsăud a transmis un mesja de condoleanțe pentru familia îndoliată. 

„Suntem profund îndurerați de vestea tragică a pierderii fulgerătoare a fiului colegului nostru Ioan Mate, primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie.
În aceste momente de tristețe, întreaga echipă PSD Bistrița-Năsăud este alături de colegul nostru și de familia îndurerată.
Ne rugăm ca Dumnezeu să vă dea puterea necesară pentru a trece peste această grea încercare și să vă aducă alinare sufletească.
Sincere condoleanțe!“ - au precizat reprezentanții Organizației Județene PSD Bistrița-Năsăud. 

Tragedia vine la doar câteva zile de la punerea sub acuzare a edilului suspectat de constituire de grup infracțional organizat,  fals, uz de fals, fals informatic și coruperea alegătorilor.

„Joi, 25 iulie 2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița – Năsăud, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciilor Județene Anticorupție Maramureș, Cluj, Sălaj și Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița – Năsăud, au pus în aplicare 7 mandate de percheziții domiciliare, dintre care unul la sediul unei primării și 6 la persoane fizice. De asemenea, au fost puse în executare 5 mandate de aducere a unor persoane la sediul unității de parchet.

Activitățile au vizat strângerea unor probe relevante pentru cauză, cu privire la comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat,  fals, uz de fals, fals informatic și coruperea alegătorilor.

În fapt, în perioada martie – iunie 2024, funcționari din cadrul unei primării din județul Bistrița Năsăud, au eliberat în fals mai multe adeverințe pentru stabilirea domiciliului/reședinței pe raza comunei a unor persoane care, în realitate, nu dețineau proprietăți în perimetrul respectiv, cu scopul de a vota un anumit candidat/partid la alegerile locale din data de 09.06.2024. În urma schimbării domiciliului și a exercitării votului, fiecare persoană a primit suma de 700 de lei.

Ca urmare a activităților desfășurate a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore față de 4 persoane fără calitate specială, respectiv primarul localității, viceprimarul, secretarul primăriei și un viitor consilier local. Totodată, față de un alt viitor consilier local, a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cursul zilei de astăzi, cele 4 persoane reținute urmează a fi audiate la unitatea de parchet, urmând ca procurorul să dispună cu privire la măsurile ulterioare. De asemenea, ofițerii DGA – Bistrița Năsăud pun în executare un mandat de aducere pentru încă o persoană, funcționar în cadrul aceleiași primării, în vederea audierii la unitatea de parchet.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul  Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud“ - au precizat procurorii DGA

Citește și: 

Acțiune DGA în traficul rutier de pe litoralul românesc
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii