Astăzi, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Averile şi interesele noilor membri ai Senatului Universităţii „Ovidius“ (V) (documente)
Astăzi, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport: Averile şi interesele noilor membri ai Senatului Universităţii
08 Mar, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
4092
Marime text
Pe data de 29 februarie, la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa s-au desfăşurat alegerile pentru Senat. Pentru cele 54 de locuri, s-au înscris 105 candidaţi, însă, cu 48 de ore înaintea scrutinului, doi dintre ei s-au retras. Vorbim de conf. univ. dr. Lucia Melnic - candidat de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, şi de prof. univ. dr. Mihai Gîrţu - candidat de la Facultatea de Știinţe Aplicate şi Inginerie. Potrivit datelor Biroului Electoral Central, dintre cei 644 de universitari cu drept de vot, s-au prezentat la urne, în cele trei secţii de votare, doar 567, respectiv un procent de 88%.
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă, într-o serie de articole, averile şi interesele noilor membri ai Senatului Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, în măsura în care aceştia aveau obligaţia, potrivit legii, să le depună.
În ediţiile anterioare, am vorbit despre declaraţiile de avere şi de interese ale membrilor Senatului din partea Facultăţii de Litere, Facultăţii de Teologie, a Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe şi a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative.Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă, într-o serie de articole, averile şi interesele noilor membri ai Senatului Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, în măsura în care aceştia aveau obligaţia, potrivit legii, să le depună.
Astăzi, continuăm prezentarea averilor membrilor Senatului care provin de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Alin-Cornel Larion şi Ionel Melenco.
Aşa cum reiese din declaraţia de avere completată în luna ianuarie 2016 de conf. univ. dr. Alin-Cornel Larion, acesta deţine un apartament de 37 mp, dobândit în anul 2015, şi un automobil Renault Clio, fabricat în anul 2006. La rubrica „Active financiare“ sunt amintite mai multe conturi şi depozite bancare, în care au fost depuse sumele de 76.540,03 lei şi 249,92 de dolari.
În anul fiscal 2015, acesta a câştigat 82.276 de lei de la Universitatea „Ovidius“, 6.290 de lei de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, 1.544 de lei de la SC CT Research SRL, 1.780 de lei de la Federaţia Română de Atletism, 1.170 de lei de la FRSpT Bucureşti, 200 de lei de la UNEFS Bucureşti şi 65 de dolari de la The Registrar Annamalai University, India.
Din declaraţia de interese completată în luna ianuarie 2015, conf. univ. dr. Alin-Cornel Larion a participat la un proiect POSDRU în valoare de 1.729.753,01 lei, contractat de Universitatea „Ovidius“.
Prof. univ. dr. Ionel Melenco are, potrivit declaraţiei de avere completate în luna ianuarie 2016, un teren extravilan de 905 mp, dobândit în 2006, două loturi de teren agricol, în suprafaţă de 500 mp fiecare, la Tuzla, precum şi un alt teren agricol, de trei hectare, în Potârnichea. Printre bunurile imobile ale lui Ionel Melenco se mai numără trei apartamente, de 49,78 mp, 48,72 mp, respectiv 48 mp. Prof. Melenco deţine şi un automobil Mazda, fabricat în 2004.
La rubrica „Active financiare“ sunt menţionate cinci depozite bancare şi un fond de investiţii, în care a fost depusă suma de 888.175,4 lei. De asemenea, potrivit documentului, Ionel Melenco a acordat unei persoane fizice un împrumut de 5.500 de euro. În anul 2011, Ionel Melenco a contractat un credit de 61.000 de euro, scadent în anul 2036.
În ceea ce priveşte veniturile, acesta a câştigat, în anul 2014, 106.347 de lei de la Universitatea „Ovidius“ şi 18.000 de lei de la PFA Melenco Ionel (contract de prestări servicii încheiate cu Academia de Fotbal Farul Constanţa). La rândul ei, soţia sa a câştigat suma de 8.000 de lei de la Şcoala „Maria Montessori“. La bugetul familiei se mai adaugă suma de 1.008 lei - alocaţiile celor doi copii minori.
Din declaraţia de interese completată în luna ianuarie 2016, aflăm că Ionel Melenco a participat la un program POSDRU în valoare de 1.729.753 de lei, contractat de Universitatea „Ovidius“.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Gevat Cecilea 15 Mar, 2016 11:29 Domnul Larion a uitat sa treaca in declaratia de avere cateva detalii: sumele obtinute de la studenti pentru "fabricarea" licentelor. La fel si bunuri materiale obtinute tot de la studenti, pentru notele de trecere, in special la clasele de masterat. Referitor la titlul de doctor pe care l-a obtinut la Pitesti, exista din fericire noua HG prin care "orice persoană fizică sau juridică poate sesiza în scris Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat, indiferent de dată susţinerii acesteia şi indiferent de dată acordării titlului de doctor."