Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:39 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea lui Florin Goidea, șeful Portului Constanța. Mandatul urmează să-i expire. „Nu doresc să comentez“ (DOCUMENTE)

ro

04 Aug, 2022 00:00 4227 Marime text
  • În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Florin Goidea, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA și membru în Consiliul de Administrație al companiei.
  • Fost consilier județean din partea PMP, Goidea a precizat în CV-ul său, disponibil în Secțiunea Documente, că este ofițer de marină, comandant de cursă lungă, notând, totodată diversele funcții de conducere pe care le-a deținut în companii private de inspecție navală, comerț cu fier vechi sau operațiuni portuare.
  • Venitul total declarat de directorul portuar pentru anul trecut se ridică la peste 57.000 de euro, adică puțin peste 4.800 de euro pe lună, la cursul actual.
  • Cifrele Accounting and Payroll Business, compania de plasare a forței de muncă unde Florin Goidea este asociat, arată că firma nu are niciun angajat începând cu anul 2020, în 2019 fiind menționat unul singur.
  • Întrebat în legătură cu expirarea mandatului său la data de 15 august 2022 și despre eventualitatea de a mai rămâne în cadrul CN APM, Florin Goidea a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că nu vrea să comenteze aceste aspecte.
  • În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale directorului Florin Goidea din anii 2022, 2021, precum și CV-ul acestuia.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Florin Goidea, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA și membru în Consiliul de Administrație al companiei.
 
În contextul în care mandatul său ar urma să expire la data de 15 august 2022 și întrebat cu privire la posibilitatea de a rămâne în cadrul CN APM SA, Florin Goidea a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că nu dorește să discute despre aceste aspecte.
 
„Nu vreau să comentez“, a fost răspunsul directorului portuar.
 
Cronologia funcțiilor
 
Florin Goidea deține funcția de director general al Administrației Porturilor Maritime Constanța SA de la finele anului 2020, în perioada anterioară fiind adjunct al instituției, începând cu luna februarie 2020.
 
Fost consilier județean din partea PMP, Goidea a precizat în CV-ul său, disponibil în Secțiunea Documente, că este ofițer de marină, comandant de cursă lungă, notând, totodată diversele funcții de conducere pe care le-a deținut în companii private de inspecție navală, comerț cu fier vechi sau operațiuni portuare.
 

Din luna februarie 2020, Florin Goidea și-a legat numele de APM Constanța, ca adjunct, fiind numit director general al instituției începând cu 28 decembrie 2020, în urma concursului susținut.
 
La data de 13 februarie 2020, acesta a demisionat din funcția de consilier județean, pe care o deținea ca membru PMP.
 
De altfel, în anul 2016, Florin Goidea era vicepreşedinte al PMP Constanţa şi preşedinte al organizaţiei municipale, precum şi preşedinte al Fundaţiei „Mişcarea Populară“ Constanţa.
 
După cum se arăta în edițiile anterioare, funcțiile politice din PMP au fost pierdute, însă, începând cu anul 2017. Sursele avizate vorbeau despre faptul că pierderea funcțiilor venea ca urmare a tensiunilor dintre președintele organizației județene, Claudiu Palaz, și deputatul Robert Turcescu, acesta din urmă cunoscut drept principal colaborator al lui Florin Goidea.
 
Despre Florin Goidea

 
Actualul șef al Portului Constanța a urmat Liceul Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza Constanța, în perioada 1976 – 1980 și, apoi, Institutul de Marină Mircea cel Bătrân, pe care l-a absolvit în 1984.
 
După absolvirea institutului, între 1984 și 1990, a fost ofițer de punte la Navrom, ulterior a fost inspector în cadrul Autorității Navale Române, iar la începutul anilor 1990 a fost lector universitar la Universitatea Maritimă Constanța.
 
Și-a urmat cariera martimă, devenind pe rând secund, iar apoi comandant de cursă lungă, dar și senior superintendent.
 
În sectorul maritim privat, acesta a deținut funcții de conducere în cadrul mai multor companii.
 
Firmele în care și-a desfășurat activitatea
 
Profesional, până la intrarea în Administrația Porturilor, Florin Goidea a deținut funcții de conducere în diverse companii cu activitate în sectorul naval.
 
Astfel, în perioada 2018 – februarie 2020, acesta a fost director al Maritime Survey, firmă ce se ocupa de desfășurarea inspecțiilor la nave și în terminalele portuare.
 
Potrivit Confidas.ro, consultată la data de 3 august 2022, Maritime Survey a fost înființată în 2017 și are sediul în Constanța, pe strada Victor Climescu nr. 7A, la aceeași adresă cu firma de palsare a forței de muncă unde directorul portuar este asociat în prezent - Accounting and Payroll Business.
 
Compania Maritime Survey se ocupă de „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“, asociat unic și administrator fiind Justin Fuiorea.
 
Firma nu a avut contracte publice încheiate, iar în anul 2021 a avut doi angajați și un profit de peste 476.000 de lei, cifra de afaceri fiind de peste 1,84 de milioane de lei.
 
Anterior funcției deținute în cadrul Maritime Survey, în perioada 2016 – 2018 a fost director în cadrul Regio Shipping and Trade București, companie ce se ocupă cu activități de servicii anexe transportului pe apă și care nu are contracte publice.
 
Firma este deținută cu peste 99,9% de cetățeanul croat Zlatko Garac, care o și administrează, restul acțiunilor, 0,08%, revenind companiei bucureștene Centurio Imo Invest. În 2021, firma a avut 0 angajați, pierderi de peste 111.000 de lei și cifra de afaceri de aproape 6.500 de lei.
 
În aceeași perioadă, Florin Goidea a fost și manager al companiei germane Black Sea Shipping BSS GMBH, fiind manager general pentru navele firmei, funcție pe care o deținea încă din 2010.
 
O altă companie de care Goidea și-a legat numele este Geomar Stevadoring CO SRL, din Constanța, firmă unde a fost director în perioada 2010 – 2016 și s-a ocupat de coordonarea tuturor operațiunilor portuare.
 
Compania nu are contracte de achiziții publice și este deținută de Gheorghe Bodnăraș, care este și administrator, și firma bulgară CD Moeller LTD.
 
Obiectul de activitate este reprezentat de „activități de servicii anexe transportului pe apă“ și în 2021 a înregistrat pierderi de peste 205.000 de lei.
 
În aceeași perioadă, respectiv 2010 – 2016, Florin Goidea a precizat în CV-ul său că a fost manager general pentru navele companiei germane Black Sea Shipping BSS GMBH, cum am arătat anterior, dar și director al Alba Balkan Recycling SRL, firmă ce se ocupa de comerț cu fier vechi și materiale reciclabile.
 
În prezent, Alba Balkan Recycling figurează ca fiind un operator economic autorizat pentru colectarea și reciclarea deșeurilor, materialelor feroase și neferoase și a diferitelor alte tipuri de deșeuri.
 
Și în perioada 2008 – 2010 Florin Goidea s-a ocupat de activități privind comerțul cu fier vechi, în cadrul Remat Scholz SA Bucharest. Firma se ocupă de colectarea deșeurilor, nu are contracte publice și este deținută de Scholz Recycling International SRL și Remat Scholz Filiala Oltenia SRL. În 2021, a avut pierderi de peste 1,95 de milioane de lei.
 
Tot atunci, acesta a fost și general manager și administrator al companiei Maritime Partners, unde se ocupa de managementul navelor și operare portuară. Maritime Partners fusese înființată în 2008, în prezent aceasta nu mai figurează la Registrul Comerțului.
 
În 2005 – 2008 și 2001 - 2003, Florin Goidea a fost director operațiuni în cadrul Global Operation SRL, firmă fără contracte publice, cu sediul în Portul Midia, în prezent radiată.
 
Declarația de avere
 
Pnetru a reveni în prezent, în ultima declarație de avere, completată la finele lunii aprilie 2022, directorul portuar a precizat că deține un teren intravilan de 300 de metri pătrați și o casă de 182 de metri pătrați, la Palazu Mare, ambele cumpărate în 2010.
 
În document nu sunt menționate bunuri mobile, însă în declarația din 2021 precizase la acest capitol un BMW vândut în august 2020, pe 9.000 de euro către Ecaterina Savin.
 
În 2010, Florin Goidea a contractat un împrumut scadent în 2035, valoarea menționată în declarația din 2022 fiind de 35.600 de euro, iar în cea din 2021 fiind de 38.000 de euro.
 
Venitul anual încasat de la Administrația Porturilor s-a ridicat la 279.647 de lei, echivalentul a peste 56.000 de euro, la cursul actual, adică peste 4.700 de euro pe lună.
 
Acestuia i se adaugă alți 5.109 lei, reprezentând dividendele de la Accounting and Payroll Business SRL.
 
Astfel, venitul total declarat de directorul portuar pentru anul trecut se ridică la peste 57.000 de euro, adică puțin peste 4.800 de euro pe lună, la cursul actual.
 
În declarația completată în 2021 (pentru anul 2020), veniturilor încasate de la CN APM Constanța SA li se adăugau 4.000 de lei de la Maritime Survey, 3.500 de lei de la Camera Deputaților și 30.691 de lei comision din asigurări de la Omniasig SA.
 
Așa cum menționam anterior, Florin Goidea a fost și consilier județean din partea PMP, partid în care a deținut funcții de vicepreședinte al Organizației Municipale și, respectiv, județene.
 
Asociat al firmei de plasare a forței de muncă
 
În ce privește compania deținută de Florin Goidea, Accounting and Payroll Business SRL, platforma Confidas.ro, consultată la data de 3 august 2022, arată că aceasta a fost înființată în anul 2015 și are sediul social în Constanța, pe strada Victor Climescu nr. 7A, având ca obiect de activitate „alte servicii de furnizare a forței de muncă“.
 
Pachetul majoritar de acțiuni, însumând 55%, este deținut de Gabriela Bungău, care este și administrator, în timp ce directorul portuar deține 45% din companie.
 
Numele Gabrielei Bungău figurează și în Interio Cont SRL și Prome Psychology SRL, ambele din Constanța, fără contracte publice.
 
La rândul său, Florin Goidea figura și în Ship Management Invest SRL, firmă radiată în prezent.
 
Cifrele Accounting and Payroll Business arată că firma nu are niciun angajat începând cu anul 2020, în 2019 fiind menționat unul singur.
 
În 2021, compania directorului portuar a avut un profit de aproape 12.000 de lei și o cifră de afaceri de peste 20.000 de lei, ambele în creștere față de cei doi ani anteriori.
 
Platforma Confidas.ro arată că, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Accounting And Payroll Business SRL nu a încheiat contracte de achiziții publice.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale directorului Florin Goidea din anii 2022, 2021, precum și CV-ul acestuia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tivilichi, demis. Florin Goidea, noul director general adjunct al APC (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii