Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea și interesele lui Marius Oprea, vameșul reținut pentru luare de mită în formă continuată, la Constanța

ro

13 Sep, 2024 13:43 324 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 septembrie 2024, față de Oprea Marius, lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal de frontieră Constanța Sud, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
 
Conform ultimei declarații de avere, completată pe 27 mai 2024, Marius Oprea declara un apartament la Mamaia, Constanța, de 22 mp, achiziționat în 2015, alături de Drăgan Sorina. Nu are alte bune imobile. De altfel, mai este menționată o investiție la Bursa de Valori București, fiind vorba de suma de 49.428 lei.
 
Ca datorii, este declarat un credit contractat la Raiffeisen Bank, scadent în 2026, cu o valoare de 18.113 lei, iar de la Maria Oprea s-a împrumutat cu suma de 20.000 lei, în 2023, scadent în 2060.
 
La rubrica venituri, a declarat salariul de 82.147 de lei de la Autoritatea Vamală Română. Soţia a încasat 65.292 lei indemniyaţie de creştere a copilului, iar copilul a încasat o alocaţie de 7.572 lei. Potrivit declarației de interese, este membru al sindicatului Meridian.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Oficial de la DNA! Ce spun procurorii despre cei trei vameși propuși la Tribunalul Constanța pentru arestare preventivă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii