Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:51 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile şi interesele liderilor noului Consiliu Judeţean Constanţa (documente)

ro

13 Jun, 2016 00:00 5827 Marime text


În urma votului obţinut la Constanţa la alegerile locale din 5 iunie, PSD a câştigat cele mai multe mandate de la nivelul Consiliului Judeţean, respectiv 16 mandate, PNL, 15, iar ALDE şi PMP, câte trei. Scorul foarte strâns din alegeri a determinat conducerea PSD  Constanţa să ia decizia de a oferi funcţiile de vicepreşedinţi ai CJC reprezentanţilor PMP, respectiv ALDE, pentru asigurarea unei majorităţi în forul administrativ judeţean. Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa, întrunit la sfârşitul săptămânii, a hotărât susţinerea lui Dumitru Daniel Learciu (ALDE) şi a lui Claudiu Iorga Palaz (PMP) pentru poziţiile de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa.

Prin stabilirea acestei alianţe, la nivelul judeţului Constanţa, ALDE şi PMP susţin PSD pentru ocuparea poziţiilor de viceprimar în municipiul Constanţa şi la nivelul judeţului, în consiliile locale. Conducerile celor două formaţiuni de factură de centru-dreapta au anunţat deja că acceptă formarea majorităţii şi, prin urmare, cele două funcţii de vicepreşedinte. Odată parafată înţelegerea, desemnarea celor trei lideri judeţeni va fi, practic, o formalitate. Vă prezentăm în continuare averile viitorului preşedinte al CJC, respectiv vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean.

Ţuţuianu, acţionar la SIF, director general la Euxin


Horia Ţuţuianu, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, este acţionar la SIF Transilvania, unde are părţi sociale în valoare de 65.000 de lei, şi la SC Euxin SA, aici deţinând acţiuni în valoare de 400 de lei. Este preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Neptun-Olimp SA şi director general al SC Euxin SA.

În plan politic, Ţuţuianu este membru în Comitetul Executiv Judeţean al PSD Constanţa.

La capitolul avere, viitorul lider al CJC a cumpărat, în 2006, două terenuri intravilane, dar şi un apartament, iar în 2012, împreună cu soţia, şi o casă de locuit. Un alt apartament este deţinut de soţia da, Adina. În anul fiscal precedent, din salariul de director general a câştigat 110.000 de lei, soţia, 14.400 de lei, iar  1.100 de lei au provenit din alocaţiile copiilor. Din dividendele de la cele două societăţi unde este acţionar, Ţuţuianu a mai primit aproximativ 3.000 de lei. 

Palaz, casă la Târgovişte şi „parc auto“ la Constanţa


 

PMP îl propune constănţenilor pentru fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa pe Claudiu Iorga Palaz. Conform declaraţiei de avere, acesta deţine o casă la Târgovişte şi un parc auto, în care are „garat“ un Nissan Patrol, fabricat în 1992, şi un Dodge Ram, fabricat în 1995.

Din punct de vedere financiar, Claudiu Iorga Palaz are de achitat, până în anul 2019, un credit de 32.500 de lei, iar până în anul 2032, un alt credit, în valoare de 65.000 de euro. În anul fiscal anterior, familia Palaz a avut venituri de 1.008 lei - alocaţiile copiilor. Potrivit declaraţiei de interese, Palaz este preşedintele Organizaţiei Judeţene PMP Constanţa şi vicepreşedinte în Consiliul Executiv Naţional al PMP.

Learciu, asociat la Sabina Construct SRL, venituri şi din închirieri

Vicepreşedintele CJC din partea ALDE, Dumitru Daniel Learciu, este asociat la SC Sabina Construct SRL, unde are părţi sociale în valoare de 40.080 de lei. În plan politic, Learciu este vicepreşedinte al Biroului Politic al Organizaţiei Judeţene a ALDE. Din declaraţia de avere, aflăm că familia Learciu a moştenit o casă şi deţine un apartament, dar şi un autoturism KIA, an de fabricaţie 2012. Totodată, familia are şi bijuterii şi ceasuri în valoare de 5.000 de euro, dobândite în 2007, iar în 2015, a vândut un apartament, situat în Constanţa, tranzacţie din care a încasat 296.500 de lei.

Viitorul vicepreşedinte al CJC are în derulare două credite, scadente în 2031, în valoare de 92.000 de euro. În calitate de director al Agenţiei Judeţene pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Learciu a câştigat anul trecut 100.000 de lei, în timp ce soţia, care are două joburi, a avut venituri de 5.680 de lei. Familia a beneficiat şi de alocaţia copilului - 798 de lei, dar a încasat şi 4.200 de euro, din închirierea unui apartament situat pe bulevardul 1 Mai.

În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale celor la care facem referire în articolul de faţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii