Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:47 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarație de avere Cipriana Jitea, inspector în Consiliul Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

ro

20 Oct, 2022 00:00 2023 Marime text
 

 
• Cipriana Claudia Jitea este inspector în Consiliul Județean Constanța.
• În declaraţia de avere depusă în 2022, Cipriana Jitea a menționat că deține cote-părți dintr-un teren și o casă, dar și că are o mașină, iar anul trecut a deschis un depozit bancar.
• Inspectorul din CJC nu a menționat interese.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale Ciprianei Claudia Jitea, inspector în Consiliul Județean Constanța.
 
În declarația de avere de pe site-ul oficial al CJC, completată pe 21 aprilie 2022, Cipriana Jitea a menționat că deține cote-părți (7/16) dintr-un teren intravilan și o casă de locuit, în ambele fiind coproprietar alături de soțul ei, Cristina Jitea. Inspectorul din CJC a înscris în document și un autoturism, dar și un deposit bancar.
 
Terenul intravilan și casa de locuit sunt în Constanța, fiind dobândite în anul 2015, prin contract de vânzare - cumpărare. Terenul are suprafața de 480 de metri pătrați, iar casa de locuit - 118 metri pătrați. 
 

Autoturismul este marca Skoda, an de fabricație 2008 și a fost achiziționat prin contract de vânzare - cumpărare.
 
Cipriana Jitea a mai trecut în declarația de avere și un deposit bancar sau echivalent, deschis în anul 2021 la BCR, cu sold / valoare la zi de 28.300 lei.
 
La capitolul „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, Cipriana Jitea a înscris venituri din salarii și din alte surse, în sumă totală de 112.661 lei, astfel: salarii - Cipriana Jitea - 38.952 lei (de la Fundația Școala Portuară Constanța – contract individual de muncă), 4.680 lei (de la Top Contabill AMH Constanța - contract individual de muncă); Cristian Jitea - 66.529 lei (de la CN APM SA Constanța - contract individual de muncă); alte surse - 2.500 lei (alocație copil).
 
Cipriana Jitea nu a declarat interese.  
 
Despre SC Top Contabill AMH SRL

 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată miercuri, 19 octombrie 2022, societatea Top Contabill AMH SRL a fost înființată în anul 2017, are adresa în municipiul Constanța, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitate principală „Activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal“. Societatea este fără contracte de achiziții publice.  
 
Conform Confidas.ro, în 2021 Top Contabill AMH SRL a avut o cifră de afaceri de 268.289 lei, un profit net de 161.255 lei și un angajat. Situația financiară a anului 2020 prezintă o cifră de afaceri de 204.660 lei, un profit net de 144.436 lei și un angajat.
 
Potrivit sursei citate, asociat unic al firmei este Alina Hrițcu, cea care are și calitate de administrator. Aceasta nu mai apare în altă societate.
 
Despre Fundația Școala Portuară Constanța
 
După cum se precizează pe site-ul oficial al instituției, Fundaţia Şcoala Portuară este o instituţie de învăţământ pentru adulţi, care funcţionează potrivit legii, pe principiul non-profit, având ca membri fondatori Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa și Organizaţia Patronală Operatorul Portuar Constanţa. Activitatea Fundaţiei este coordonată de Consiliul Director format dintr-o reprezentare tripartită: membri fondatori şi Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. 

„Fundaţia Şcoala Portuară Constanţa îşi are originea într-o cooperare strânsă între Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa şi Sindicatul Docherilor din Copenhaga (SID),Centrul Intenaţional de Instruire a Docherilor din Copenhaga, sprijiniţi fiind de Ministerul de Externe din Danemarca.

Fundaţia Şcoala Portuară Constanţa a fost înfiinţată în anul 1997, prin proiect de colaborare româno-danez, cu finanţare PHARE. In urma primelor contacte initiate de FNSP cu SID Danemarca s-a dezvoltat ideea colaborarii romano-daneze pentru infiintarea unui Centru Educational in Portul Constanta care sa raspunda nevoilor reale de instruire profesionala in meserii portuare. Ca o consecinta a procesului de modernizare si introducere a noilor tehnologii in Portul Constanta, infiintarea FSP raspunde necesitatilor de instruire si perfectionare a lucratorilor portuari folosind experienta pozitiva in domeniu a partenerului danez.

Modelul după care s-a dezvoltat instituţia este Centrul educaţional din Copenhaga de formare profesională şi sindicală a lucrătorilor portuari. Şcoala daneză este una dintre cele mai renumite şcoli din Europa. Premisele valoroase ale proiectului de înfiinţare a Fundaţiei Şcoala Portuară au atras şi o cofinanţare PHARE constând în mijloace de învăţământ, echipamente şi mobilier necesare pentru a desfăşura un proces de instruire modern.

Programele de formare profesională şi sindicală a adulţilor se finalizează, în conformitate cu O.G. nr. 129 / 2000 privind formarea profesională a adultilor, cu certificări recunoscute la nivel naţional (Certificat de calificare profesională / Certificat de absolvire, însoţit de o anexă denumită “Supliment descriptiv al certificatului” în care sunt precizate competenţele profesionale dobândite), cu certificări tip Fundaţia Şcoala Portuară şi cu autorizaţii ISCIR“, se precizează pe site-ul oficial.
 
Despre CN APM SA Constanța
 
Potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului, platformă consultată miercuri, 19 octombrie 2022, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a fost înființată în anul 1998, are adresa în Constanța, incinta Port, Gara Maritimă, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitate principală este „Activităţi de servicii anexe transportului pe apă“.
 
Conform sursei citate, în 2021 CN APM SA a avut o cifră de afaceri netă de 418.906.023 lei, un profit net de 130.460.821 lei și 889 angajați. Situația financiară a anului 2020 prezintă o cifră de afaceri netă de 345.199.979 lei, un profit net de 130.290.270 lei și 855 angajați.
 
Potrivit ONRC, acționari în CN APM SA sunt Ministerul Transporturilor (cu 80%) și Fondul Proprietatea (cu 20%). Persoane împuternicite: Cătălin Diaconu, Adrian - Daniel Găvruță, Constantin Chirilă (administratori, membri provizorii în Consiliul de Administrație), Dan - Alexandru Catană, Gheorghe Naceades, Suryan - Omar Dede (administratori provizorii), Daniela Șerban (director economic), Florin Vizan (director general provizoriu); auditor - TGS Romania Assurance & Advisory Business Services SRL (reprezentat prin Seferis Christodoulos Constantinou).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale Ciprianei Jitea.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Declarație de avere
George Bujoi, consilier în aparatul de specialitate al Consiliului Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii