Declaratii de avere Averea și interesele lui Dan Alexandru Catană, membru în CA-ul Administrației Porturilor Maritime Constanța SA (DOCUMENTE)
Declaratii de avere: Averea și interesele lui Dan Alexandru Catană, membru în CA-ul Administrației Porturilor
16 Aug, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
3711
Marime text
- Mandatul lui Dan Alexandru Catană în Consiliul de Administrație al Portului Constanța este valabil până pe 21 noiembrie 2022.
- Acesta este fiul lui Dumitru Catană, fost șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, dar și al Autorității Navale Române (numit în iunie 2014).
- Dan Alexandru Catană a fost numit în conducerea Portului Constanța (pe 22 ianuarie 2022) din funcția de director de cabinet în cadrul Ministerului Transporturilor (pe care o deținea din 10 ianuarie 2022, potrivit declarațiilor completate).
- În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale administratorului provizoriu al Portului Constanța, precum și CV-ul său.
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Dan Alexandru Catană, membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA pe 22 ianuarie 2022, fiul lui Dumitru Catană, fost șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, dar și al Autorității Navale Române (numit în iunie 2014).
Mandatul lui Dan Alexandru Catană în Consiliul de Administrație al Portului Constanța este valabil până pe 21 noiembrie 2022.
Cine este Dan Alexandru Catană
Înainte de a fi numit în CA-ul Portului Constanța, fiul fostului șef al IPJ Constanța și al ANR a fost director de cabinet în cadrul Ministerului Transporturilor.
În CV-ul disponibil pe site-ul instituției din conducerea căreia face parte, Dan Catană și-a menționat această funcție, pe care o deținea din data de 10 ianuarie 2022.
Funcția de la minister a fost precedată însă de mai mulți ani petrecuți în cadrul Autorității Navale Române, cariera sa în ANR începând, potrivit CV-ului, în același an în care Dumitru Catană, tatăl său, a fost numit la conducerea instituției.
Astfel, Dumitru Catană a fost numit director general al ANR în luna iunie 2014, iar funcțiile deținute în cadrul Autorității Navale de către fiul său, Dan Catană, încep în august 2014.
În perioada 26 august 2014 – 16 noiembrie 2014, Dan Alexandru Catană a fost căpitan de port gr.I, apoi căpitan specialist (examen șef birou, 17.11.2014), căpitan șef de port (18.11.2014 – 31.08.2015) și șef Birou Siguranța Navigației Căpitănia Portului Snagov din cadrul ANR, de pe 1 septembrie 2015 până pe 10 ianuarie 2022, când a ajuns la Ministerul Transporturilor.
În ce privește educația și formarea sa, Dan Alexandru Catană a menționat că a absolvit Academia Navală Mircea cel Bătrân, în Specializarea Navigație și Transport Maritim, promoția 2009 și a urmat un master în Științe Penale la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, februarie 2011.
La rândul său, Dan Alexandru Catană a fost căpitan în cadrul Autorității Navale Române, acesta a fost inclusiv căpitan șef portuar, dar și șef al Biroului Siguranța Navigației la Căpitănia Portului Snagov din cadrul ANR.
Dan Alexandru Catană a menționat în CV „bune competențe de comunicare dobândite prin experiența proprie, leadership, bun organizator“, iar la capitolul competențe dobândite la locul de muncă a precizat „auditor“.
De asemenea, a menționat în CV și competențe informatice, precum și permis de conducere categoria B.
Indemnizația lunară brută
În prezent, Dan Alexandru Catană este membru CA și administrator provizioriu al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA, cu o indemnizație fixă lunară brută de 10.636 de lei brut, în urma deciziei AGA din aprilie 2022, „numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de doua ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată, conform obiectului principal de activitate al C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa“.
În declarația de interese completată în februarie 2022, în termen de 30 de zile de la numirea în funcție, Dan Alexandru Catană a precizat calitatea de membru CA al CN APM Constanța SA, precum și pe cea de membru Sindicat ARCA al ANR.
Averea
În declarația de avere completată în 30 de zile de la numire, Dan Alexandru Catană a precizat că deține un teren intravilan de 10 metri pătrați, în București, cumpărat în 2016, același an în care a cumpărat și un apartament de 70 mp, de asemenea, în București, Sectorul 4.
În continuare, acesta a mai precizat că deține un Volkswagen din 2011, cumpărat, iar activele financiare se ridică la 105.815 lei și 3.890 de euro – conturi curente sau echivalent, deschise în 2019.
La capitolul cadouri, servicii sau avantaje gratuite, Dan Alexandru Catană a menționat suma de 23.500 de euro, darul de la nunta din Izvorani cu soția sa, Elena, pentru aceasta fiind menționată aceeași sumă.
Venitul anual realizat de Dan Alexandru Catană s-a ridicat la 77.041 de lei, reprezentând salariul de la ANR, în timp ce soția sa a realizat un venit anual de 82.825 de lei, salariu încasat de la Spitalul Sfântul Stelian București (menționat greșit drept ANR în declarația de pe site-ul CN APM), dar și dividende de 71.353 încasate de la WWX Unlimited Dent SRL.
Despre WWX Unlimited Dent, firma soției
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 12 august 2022, firma WWX Unlimited Dent a fost înființată în februarie 2021 și are sediul social în București, Sectorul 4, str. Sg. Avram Petcu, ocupându-se de activități de asistență medicală specializată.
Asociat unic și administrator este Elena Catană, iar cifrele pentru primul an de activitate arată 0 angajați, un profit de peste 25.000 de lei și o cifră de afaceri de circa 71.000 de lei.
Conform sursei citate, firma nu are contracte de achiziții publice.
Declarații din anii anteriori
În declarația de interese completată pe 10 februarie 2022, în 30 de zile de la numire, în calitate de Director de cabinet la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Dan Alexandru Catană a menționat că este membru în Sindicatul ARCA al ANR, iar în declarația de interese rectificativă, depusă pentru aceeași perioadă, și-a menționat și calitatea de membru CA al CN APM SA Constanța.
În declarația de avere completată în aceeași perioadă, bunurile, activele financiare și veniturile declarate sunt aceleași precum cele menționate în declarația existentă pe site-ul CN APM SA Constanța, diferența fiind locul de muncă al soției, indicat corect de această dată, precum și faptul că nu a mai fost menționat numele firmei soției, ci a fost indicată doar adresa corespondentă activelor încasate.
Declarația de interese completată în 2020 cuprinde aceeași mențiune cu privire la calitatea de membru de sindicat, iar cea de avere completată pentru aceeași perioadă este menționat doar apartamentul, lipsind terenul, autoturismul și activele financiare.
La capitolul cadouri, servicii sau avantaje gratuite de peste 500 de euro apare menționat din nou darul de la nuntă – „nuntă 50%-50% 47.000 de euro“.
Mai departe, Dan Alexandru Catană a menționat că a realizat un venit anual de 59.704 lei, în calitate de șef Birou Siguranța Navigației, la Căpitănia Portului Snagov din cadrul ANR, în timp ce venitul soției, medic dentist, a fost de 27.262 de lei (PFI Catana Elena) și 65.983 de lei de la Spitalul Sfântul Stelian.
În anul 2019, declarația de interese consemnează aceeași calitate de membru de sindicat, iar declarația de avere cuprinde diferit față de cea din 2020 un credit contractat în 2016, în valoare de 50.000 de euro, scadent în 2046 – credit care, așa cum am arătat anterior, nu apare în declarațiile de după 2019.
În calitate de șef Birou Siguranța Navigației la Căpitănia Portului Snagov, Dan Alexandru Catană realizase un venit de 53.867 de lei, iar soția sa, medic detist în cadrul Dentissimo Smile Clinique, a realizat un venit de 8.499 de lei.
În 2018, o diferență apare la apartamentul din București, cumpărat în 2016, unde este menționat faptul că a fost luat printr-un credit scadent în 2046, acesta fiind menționat și la categoria Datorii.
Este menționat doar venitul său, în calitate de șef Birou Siguranța Navigației la Snagov, suma ridicându-se la 51.977 de lei.
Interesele sunt aceleași ca în anii ulterior – membru de sindicat.
În declarațiile completate în anul 2017, cea de interese este neschimbată, iar cea de avere consemnează și un Volkswagen Passat, fabricat în 2006, dobândit printr-un contract de vânzare – cumpărare.
Este menționat și creditul scadent în 2046, iar venitul realizat se ridică la 51.033 de lei.
În anul 2016, dincolo de calitatea de membru de sindicat din declarația de interese, din declarația de avere lipsește apartamentul, dar și creditul, fiind menționat autoturismul VW Passat, iar venitul încasat de la ANR se ridică la 43.200 de lei.
Totodată, apare un al doilea venit realizat de Dan Alexandru Catană, menționat la capitolul Venituri din alte surse, fiind vorba despre suma de 6.000 de lei, câștigată ca salariat al SC Televolsystems SA.
Despre Televol Systems SA
Potrivit Confidas.ro, consultată la data de 14 august 2022, Televol Systems SA a fost înființată în anul 2010 și are sediul social în Voluntari, pe bulevardul Dunării, nr. 52A, județul Ilfov, obiectul de activitate fiind reprezentat de activități de telecomunicații prin rețele cu cablu.
Firma este controlată cu 99% de Consiliul Local Voluntari prin Marinescu Gabriela Ecaterina, restul de 1% fiind deținut de Electrovol SA din Voluntari.
Administrator și președinte CA al Televol Systems SA este Andreea Violeta Simion (numită în 2018), director general este Robert Cristian Gherghe (din 2012), iar ceilalți administratori și membri CA sunt Georgeta Moise (din 2011) și Valentin Nicolae (din 2018).
Cenzori sunt Viorel Sabin Dăcniuloiu, Maria Magdalena Vasile și SC Eranete Contab SRL, iar cenzori supleanți sunt Anca Violeta Ilie, Mirela Mareș și Camelia Nănău.
Potrivit Confidas.ro, în prioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Televol Systems SA a încheiat 46 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 4.702.789,48 de lei, cele mai multe dintre ele fiind încheiate cu Orașul Voluntari.
Pentru anul 2021, firma a raportat 23 de angajați (în scădere față de anul anterior), un profit în creștere ce s-a situat la peste 125.000 de lei și o cifră de afaceri de 2,89 de milioane de lei, în ușoară scădere față de 2020.
Declarațiile din 2015
În declarația de interese din 2015, Dan Alexandru Catană, pe atunci căpitan șef de port la Căpitănia Zonală Giurgiu – Căpitănia Snagov, și-a menționat calitatea de membru de sindicat.
Declarația de avere completată pentru aceeași perioadă consemnează VW-ul Passat din 2006, iar veniturile menționate sunt cele de la CZ Giurgiu – ANR, reprezentând salariul, cu o valoare de 11.868 de lei, cărora li se adaugă 16.000 de lei, salariul de la SC Tele Volsystems SA.
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale administratorului provizoriu al Portului Constanța, precum și CV-ul său.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Averea și interesele lui Suryan Omar Dede, membru în conducerea Portului Constanța (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii