Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații de avere Constanța Alexandru Grăniceru, consilier județean, averea și interesele (DOCUMENTE)

ro

03 Jul, 2024 17:00 604 Marime text


Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale primarilor și ale aleșilor locali, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Alexandru Grăniceru, consilier județean Constanța din partea PNL.
 
În declarația de avere completată pe 7 iunie 2024, Alexandru Militaru a menționat cinci terenuri și un cont curent.
 
Terenurile, toate agricole, sunt la Crucea, în județul Constanța, și au fost dobândite între 2016 și 2023. Cel mai mic are suprafața de 10.000 de metri pătrați, iar cel mai mare are 50.000 de metri pătrați. La patru dintre ele, titular figurează Alexandru Grăniceru, cu cotă parte 1 / 1, iar unul este deținut de Alexandru Grăniceru și de soția sa, Teodora Grăniceru, cotă parte 1 / 2. În ce privește modul de dobândire, la trei terenuri figurează „contract de vânzare cumpărare“, la unul „contract de donație“, iar la al cincilea - „altele“.    
 
Activul financiar, de tipul „cont curent sau echivalente (inclusiv card) a fost deschis în anul 2023, la ING Bank, și are sold / valoare la zi de 22.000 lei.    

La categoria „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, au fost înscrise sume din salarii, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole și alte surse, astfel: din salarii - Alexandru Grăniceru - 8.311 lei (consilier juridic la SC Alex Stely SRL), 20.435 lei (consilier juridic la SC Agro Crișan SRL), Teodora Grăniceru - 19.725 lei (educator la Școala Gimnazială Mangalia); din cedarea folosinței bunurilor - Alexandru Grăniceru - 700 euro (chirie teren); din activități agricole - Alexandru Grăniceru - 1.500 lei (arendă teren agricol Crișan), Teodora Grăniceru - 1.500 lei (arendă teren agricol Crișan); din alte surse - Alexandru Grăniceru - 5.566 lei (consilier local - Consiliul Local Crucea), Teodora Grăniceru - 4.342 lei (indemnizație creștere copil, de la AJPS Constanța), 1.893 lei (alocație de stat copil, de la AJPS Constanța). 
 
Ca interese, în documentul completat tot pe 7 iunie 2024, Alexandru Grăniceru a declarat calitățile de asociat și administrator în firmele Alex & Stely SRL și Agro Crișan SRL, dar și cea de membru PNL. 
 
Despre Alex & Stely SRL

Potrivit termene.ro, platformă consultată miercuri, 3 iulie 2024, Alex & Stely SRL a fost înființată în anul 2013, adresa sediului social este în municipiul Constanța, iar activitatea principală este „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase“.

Asociat unic este Alexandru Grăniceru, care deține și calitatea de administrator.

În 2022, Alex & Stely SRL a avut o cifră de afaceri de 19.571 lei, un profit de 1.645 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 1.
 
Platforma termene.ro informează și că Alex & Stely SRL nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte câștigate - achiziții publice, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP din 2007 până în prezent (data ultimei actualizări - 2 iulie 2024). 
 
Despre Agro Crișan SRL

Potrivit termene.ro, platformă consultată miercuri, 3 iulie 2024, Agro Crișan SRL a fost înființată în anul 2023, adresa sediului social este la Crișan, în județul Constanța, iar activitatea principală este „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase“.

Asociați în Agro Crișan SRL sunt Teodora Grăniceru (cu 70%) și Alexandru Grăniceru (cu 30%), cei doi având și calitatea de administrator.

În 2023, Agro Crișan SRL a avut o cifră de afaceri de 13.338 lei, o pierdere de 32.398 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 1.
 
Platforma termene.ro informează și că Agro Crișan SRL nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte câștigate - achiziții publice, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP din 2007 până în prezent (data ultimei actualizări - 2 iulie 2024). 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Alexandru Grăniceru. 

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Declarații de avere Constanța
Aura - Cerasela Badea, consilier local, averea și interesele (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii