Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații de avere Constanța Averea și interesele deputatului PNL Marian Crușoveanu - terenuri, case, bijuterii, plasamente financiare și afaceri profitabile(DOCUMENTE)

ro

11 Oct, 2024 17:00 155 Marime text
INTRO:

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale deputatului PNL, Marian Crușoveanu.

 
Marian Crușoveanu deține împreună cu soția sa 16 terenuri, case și apartamente
 
Conform declarației de avere rectificative din 27 mai 2024, Marian Crușoveanu deține împreună cu soția sa 16 terenuri. 12 dintre acestea au regim de teren intravilan și au fost dobândite în perioada 2008- 2023.

Trei terenuri fac parte de alte categorii de terenuri extravilane dacă se află în circuitul civil. Un teren agricol în suprafață de aproximativ 98.000 mp provine din moștenirea soției de la tatăl său defunct, omul de afaceri Grigore Comănescu.

Deputatul este proprietar direct doar pe două terenuri extravilan situate în Tuzla și Costinești.

Celelalte terenuri sunt situate în municipiul Constanța, Mamaia, Năvodari și Valea Nucarilor, județul Tulcea sau comuna Dragoș Vodă din Călărași.
 
Familia Crușoveanu deține și mai multe case de locuit (două cumpărate în 2009 și 2022) alături de un imobil de tipul alte categorii de bunuri imobile, dobândit în 2019 prin hotărâre judecătorească, cărora li se adaugă cotă parte din alte două case moștenite soția sa. În declarația de avere sunt menționate și 6 apartamente dobândite prin contract de donație și cotă parte dintr-un alt apartament, moștenirea soției sale.
 
Marian Crușoveanu are și trei utilaje Dumper Belaz, an de fabricație 1995.
 
Bijuterii, obiecte de artă și ceasuri
 
Mai deține bijuterii de aur și pietre prețioase dobândite între anii 1999 – 2018 în valoare de 30.000 de euro, ceasuri dobândite în perioada 2000 – 2016 în valoare de 30.000 de euro și obiecte de artă din bronz obținute din 2008 până în 2018 care au o valoare de 4.000 de euro.
 
Pe parcursul anului 2023, familia Crușoveanu a înstrăinat prin donație mai multe bunuri imobile către soacra sa, Vasilica Comănescu, vezi „documente”.

Deputatul are mai multe conturi bancare și depozite, în euro și lei, deschise la Raiffeisen și Banca Transilvania, dar și plasamente de 100.000 lei în fonduri de investiții .
 
Marian Crușoveanu a menționat mai multe plasamente de tipul împrumuturi acordate în nume personal către Bavaro Residence Construct – 400.000 lei și 3.200 euro, Cristian Barbu – 107.000 euro, Ion Mihai Corneliu – 215.000 lei, Cușu Iancu – 10.000 euro sau către Asfalt Dobrogea SRL – 8.550.000 lei.
 
Liberalul deține și părți sociale în două companii profitabile
 
Indemnizația de deputat a lui Marian Crușoveanu are o valoare de 131.412 lei.

Soția lui, Aurora Elena Crușoveanu are funcția de economist la firmele Somaco Construct SRL, Com Util SRL, Asfalt Dobrogea SRL și Comprest Util SRL, de unde a obținut venituri de aproximativ 190.000 lei. Din dobânzile bancare, deputatul PNL a mai încasat în ultimul an fiscal 36.500 lei. La același capitol se mai menționează o restituire împrumut conf.art 1282 Cod civil subrogare creditor decedat în sumă de 393.000 lei pe numele soției parlamentarului, dar și alocațiile celor doi copii în valoare de 6.000 lei.

În declarație de interese, Marian Crușoveanu a menționat calitatea de asociat în Miramar Dinamic Construct și în Bavaro Residence Construct.
  
Crușoveanu a menționat totodată și funcția politică de secretar general al PNL filiala Constanța.
 
Despre Miramar Dinamic Construct
 
Conform termene.ro, firma are sediul pe strada Milano nr. 54, Constanța, obiectul de activitate este „dezvoltare (promovare) imobiliară” și anul fondării este 2015.
 
Ca asociați, cu câte 25% fiecare figurează: Cristian Barbu, Gina – Mihaela Barbu, Adriana Burcă și Marian Crușoveanu.
 
Cristian Barbu este administrator.
 
În anul 2023, firma a înregistrat o cifră de afaceri egală cu 2.7 milioane lei, un profit egal cu 850.000 de lei și o medie de doi angajați.
 
Despre Bavaro Residence Construct
 
Conform termene.ro, societatea a fost înființată în anul 2020, sediul este în Năvodari, județul Constanța și obiectul de activitate este „dezvoltare (promovare) imobiliară”.
 
Asociații sunt Cristian Barbu, Gina – Mihaela Barbu, Adriana Burcă și Marian Crușoveanu.
 
Cristian Barbu este administrator.
 
În ultimul an, Bavaro Residence Construct SRL a realizat un profit de 759.335 de lei raportat la o cifră de afaceri egală cu 5.874.739 de lei. În medie, firma a avut un angajat.
 

 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale lui Marian Crușoveanu.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Declarații de avere Constanța Averea și interesele deputatului Marian Crușoveanu. Apare ca asociat în două firme din Constanța și Năvodari (DOCUMENTE)

Declarație de avere Deputatul Marian Crușoveanu, cinci terenuri și două clădiri. E și asociat în două firme (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii