Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 31 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații de avere Ștefania-Laura Abibula-Stroe, managerul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada“, averea și interesele. Soțul, angajat la firmele familiei Moscu-Cristea (DOCUMENTE)

ro

31 Oct, 2024 17:00 231 Marime text
  • Stroe a câștigat în 2023 concursul de director al instituției
  • Conform ultimei declarații de avere din vara 2024, pentru anul fiscal anterior, directorul a declarat o casă de vacanță cumpărată în anul 2009, în suprafață de 280 mp, la Gălbinași, județul Buzău și un apartament de 80 mp în Constanța, achiziționat în 2022 prin contract de vânzare -cumpărare împreună cu soțul său
  • Totodată, directorul a mai precizat că deține un autoturism Kia Sportage fabricat în 2022
  • Ca venituri, Stroe a obținut un salariu de 91.031 lei lei de la CCTB dar și alți 29.000 fără a se preciza sursa venitului
  • Conform declarației de interese din 13 iunie 2024, este membru în Asociația Wild Art Constanța, în Asociația Povești cu Zahăr Constanța, Asociația Țăranii Dobrogeni Constanța și este președinte la Asociația Inomar Cluster înființată în 2016
  • Soțul său este angajat la Millenium Global Development SA și la Aqualand SRL Constanța, două companii din siajul Sorinei Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu, după schimbarea numelui din 2021, o cunoscută afaceristă de la malul mării, apropiată a tandemului Mazăre
 
 
 
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Astăzi prezentăm averea și interesele, managerului de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” - Ștefania-Laura Abibula-Stroe, care în 2023 a câștigat concursul de director al instituției.
 
Conform ultimei declarații de avere din vara 2024, pentru anul fiscal anterior, directorul a declarat o casă de vacanță cumpărată în anul 2009, în suprafață de 280 mp, la Gălbinași, județul Buzău și un apartament de 80 mp în Constanța, achiziționat în 2022 prin contract de vânzare -cumpărare împreună cu soțul său.

Totodată, directorul a mai precizat că deține un autoturism Kia Sportage fabricat în 2022.

Ca venituri, Ștefania-Laura Abibula Stroe a obținut un salariu de 91.031 lei lei de la CCTB dar și alți 29.000 fără a se preciza sursa venitului.
Soțul, Iurgen Abibula, a încasat un salariu de 19.600 lei de la Millenium Global Development SA și 35.100 lei de la Aqualand SRL Constanța. 
Conform declarației de interese din 13 iunie 2024, este membru în Asociația Wild Art Constanța, în Asociația Povești cu Zahăr Constanța, Asociația Țăranii Dobrogeni Constanța și este președinte la Asociația Inomar Cluster înființată în 2016.

 
 
Asociația Culturale „WildArt“
 
Conform registrului ONG, asociația a fost fondată în noiembrie 2011 de membri fondatori au fost Dănuț Constantin Ferariu, Ștefania Laura Stroe (prezent Abibula-Stroe) și Marian Cojoc. Conform încheierii din data de 16 iunie 2021, pronunțată de Judecătoria Constanța, consiliul director a fost modificat cu următoarea componență: Ferariu Dănuț Constantin – președintele, Marian Cojoc – vicepreședinte și Iurgen Abibula – membru.
 
Asociația Povești cu Zahăr Constanța
 
Asociația a fost înființată în anul 2016, unde fondatori sunt Iurgen Abibula, Abibula-Stroe Ștefania-Laura și Traian Ciprian Stroe. Prin decizia din iunie 2021, consiliul director a fost modificat cu următoarea componență: Iurgen Abibula – președinte, Traian Ciprian Stroe – vicepreședinte și Dănuț Constantin Ferariu – membru.

 
Asociația Țăranii Dobrogeni Constanța
 
Funcțională din anul 2016, asociația îi are ca fondatori pe Ioana Moroșanu, Ștefania-Laura Abibula-Stroe și Traian Ciprian Stroe. Prin asociație, au fost deschise diverse magazine fizice, cât și un magazin online prin care țăranii dobrogeni își pot vinde produsele autohtone pe piață.
 
Asociația Inomar Cluster
 
Înființată în anul 2016, fondatori au fost CCINA – Ion Dănuț Jugănaru, Universitatea Ovidius – Sorin Rugină, Asociația Patronală Mamaia – Nicolae Bucovală, Județul Constanța – Nicolae Cristinel Dragomir, Project Management Solution SRL – Costin Octavian Șorici, Creative Eye SRL – Ionuț Nedea, Covasna Estival 2002 SA – Niculescu George Sergiu, Montana Press SRL – Florin Munteanu, Epic Web SRL – Andrei Stoenescu, Bueno Comp SRL – Stelian Bucovală, Fati International Company SRL – Loredana-Mihaela Vlad, Asociația Română – Dacia Casa Noastră – Octavian Eugeniu Manu, Rariana Ioana Dogaru, Stănică Enache.
 
Prin decizia din 19 mai 2021, consiliul director a fost schimbat astfel: Ștefania-Laura Abibula-Stroe – președinte Paul Bălan – office manager Valeria Drăniceanu – secretar general/asistență juridică Carmen Oprea – secretariat Membri echipa management: Gabriel Raicu, Costin Bordun, Mircea Boldea și Viorel Panait .
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale Ștefaniei Laura Abibula Stroe, director general interimar la Centrul Cultural Județean Constanța Teodor Burada.
 
 
Millenium Global Development SA
 
 
Millenium Global Development SA are sediul în Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu, se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing.
Asociați sunt Dacmore LTD cu sediul în Grecia, care deține 18% și Georgiana Andreea Cristea (ex - Șerban), care deține 40%, fiica Sorinei Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu, după schimbarea numelui din 2021, o cunoscută afaceristă de la malul mării, apropiată a tandemului Mazăre – Constantinescu, Hotel Aquarium cu 18%, Aterina Global - 10% și North Global Services cu sediul în Mamaia cu 14%.
Administrator este Georgiana Andreea Cristea, fostă Șerban.
 
Aqualand SRL Constanța
 
Potrivit datelor Registrului Comerţului, Aqualand SRL a luat fiinţă în anul 2002 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 334, parc Aqua Magic.

Acţionari persoane fizice sunt Dumitru Ion Cilibia, cu 20% din capitalul social, Georgiana-Andreea Cristea,fostă Șerban cu 10 % din capitalul social, şi Aterina Global cu 70% din capitalul social din capitalul social.

De administrarea societăţii se ocupă Georgiana-Andreea Cristea, fostă Șerban.

În 2023, compania a avut o cifră de afaceri de 6,967,501 lei, profit de 271,245 lei și 23 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 20.10%.
 
Despre Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

Centrul Cultural Județean Constanţa „Teodor T. Burada", este oinstituţie publică de cultură și artă, cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii și din subvenţii de la bugetul judeţean, având ca principal obiect de activitate interpretare artistică, conform codului CAEN 9001 şi cod secundar 9003 (activitate de creație artistică) specifice instituțiilor de spectacole şi concerte, cod secundar CAEN 855 (alte forme de învăţământ) și 8552 (învăţământ în domeniul cultural limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice și alte arte) pentru activităţi de așezământ cultural și cod secundar CAEN 5914 pentru proiecție de filme cinematografice în calitate de exploatant.

Instituția funcţionează sub autoritatea Consiliului Județean Constanţa, ca instituție - gazdă de spectacole și / sau concerte și ca instituție organizatoare de spectacole sau concerte.

În organigrama din 2024 a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” figurează 61 de angajați. Există cinci angajați în posturi de conducere, anume: manager/director general, director artistic, director economic, șef la Secția Cercetare, Conservare, Promovare Cultură Tradițională/Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” și șef la Serviciul Coordonare Centru Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Personalul de execuție este împărțit astfel:

19 angajați la Secția Cercetare, Conservare, Promovare Cultură Tradițională/Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul”
10 angajați la Serviciul Coordonare Centru Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”
14 angajați la Secția Cultural Educativă
 7 angajați la compartiment financiar contabil
 Un angajat la compartiment resurse umane
 2 angajați la compartiment achiziții publice
 3 angajați la compartiment tehnic – administrativ.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Managerul de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” intră în evaluarea anuală!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii