Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce poți face în minivacanța de Sfânta Maria dacă te afli la Constanța

ro

16 Aug, 2018 00:00 2735 Marime text
Orașul Constanța este gazda mai multor evenimente în minivacanța de Sfânta Maria. Turiștii care se află zilele acestea pe litoral, dar și constănțenii, se pot bucura de filme în aer liber, muzică bună, expoziții sau spectacole la Delfinariu.
 
Citește mai jos câteva idei pentru petrecerea timpului liber, în perioada 16-19 august.
 
1. Caravana „Filme în aer liber”
 
Caravana „Filme în aer liber” a poposit în această vară la Constanța, pe faleza Cazino și în Piața Ovidiu. De joi până duminică, de la 21.00, vor fi proiectate în aer liber, pe marele ecran, 16 dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
 
16 august: Vrăjitoarele din Eastwick (regia George Miller, 2 nominalizări la Oscar, câștigător al premiului BAFTA pentru efecte speciale);
17 august: Bonnie și Clyde (r. Arthur Penn, 10 nominalizări și un premiu Oscar, 7 nominalizări la Globurile de Aur);
18 august: Taxi Driver (r. Martin Scorsese, Palme d’Or la Cannes 1976, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță în rol secundar - Jodie Foster);
19 august: Regele Leu (r. Rob Minkoff, Roger Allers, Premiul Oscar pentru Cea mai bună coloană sonoră, Globul de Aur pentru cel mai bun film comedie/ musical și pentru cel mai bun cântec original).
 
2. Sunset Sea-mphony 2018 - Simfonia Centenarului
 

Tot pe faleza Cazinoului din Constanța, orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, formată din 25 de instrumentiști și condusă de dirijorul Răzvan Metea, a pregătit 60 de melodii care vor fi interpretate live.
 
Alături de aceștia se vor afla șase balerini profesioniști, care vor dansa în ritmurile melodiilor.
 
Spectacolele au loc zilnic, în perioada 27 iulie - 19 august 2018 inclusiv, între orele 19.30 și 21.00, pe faleza Cazino Constanta, în zona grupului statuar „Pescarii”.
  
Printre melodiile care vor putea fi ascultate se numără atât unele bine-cunoscute și clasice, precum „Lume, lume”, a Mariei Tănase, „Drumurile noastre”, interpretată inițial de Dan Spătaru, „Mă-ntorc la tine, mare albastră”, a lui Daniel Iordăchioaie, dar și piese ale trupelor Holograf, Voltaj, Zdob și Zdub sau Phoenix.
 
Publicul poate asista gratuit la toate spectacolele.

 
3. Expoziția cu proiecție de film „România întregită în Europa unită”
 
Expoziția cuprinde 57 de imagini care ilustrează apariția pe harta Europei a noi state naționale sau întregirea altora deja existente, între care și România, și poate fi vizionată în perioada 10 august - 1 septembrie, între orele 14.00 și 19.00.

Filmul documentar reprezintă o incursiune în istoria ultimilor 100 de ani ai României, cu momente-cheie și personaje marcante care au contribuit la constituirea statului național unitar.

Proiecția cuprinde imagini inedite, care vor transpune privitorii în atmosfera premergătoare Marii Uniri.

Accesul publicului este gratuit.
 
4. Delfinariul Constanța - Complexul Muzeal de Științe ale Naturii
 
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța este un reper important în peisajul cultural și științific al municipiului, cu valoare emblematică pentru oferta estivală a litoralului românesc.
 
Complexul muzeal este amplasat pe latura de vest a pieței Soveja, de pe bulevardul Mamaia, în partea de NE a orașului. Alcătuit dintr-o alternanță de clădiri, complexul este construit în perioada anilor 1972 - 1973 și modernizat în perioada anilor 2006 - 2007. În acest spațiu generos sunt amplasate secțiile: Microdelta, Delfinariu, Planetariu și o expoziție permanentă de păsări exotice.
 
Parcul complexului este o excelentă zonă de agrement, cu alei și bănci, amplasate printre arbori și aranjamente vegetale, toate constituind o mini-grădină dendrologică, cu specii autohtone și alohtone. Spațiul Microrezervației dispune de un luciu de apă, înconjurat de sălcii și vegetație palustră, o frântură de ecosistem lacustru.
 
Program casierie: luni - duminică, între orele 9.00 și 19.30.
Program de vizitare - între orele 9.00 și 20.00.

Durata unei reprezentații la Delfinariu, Planetariu și Leii de mare durează aproximativ 20 de minute.
 
Programul complet al spectacolelor și informații despre prețul biletelor sunt disponibile pe site-ul www.delfinariu.ro.
 
5. Acvariul Constanța
 
Acvariul este amplasat pe malul marii, chiar în fața impunătorului Cazino constănțean. Spațiul expozițional al Acvariului este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatica, dar și a unor expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatică și pescuit marin.

De-a lungul timpului, Acvariul din Constanța a adunat peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criterii ecologice, biogeografice si taxonomice, Acvariul constănțean este structurat pe trei secții: Marină, Dulcicolă și Pești Exotici. Secția Marină este cea mai mare și mai reprezentativă secție a Acvariului și adăpostește specii de pești și nevertebrate întâlnite in Marea Neagră și migratori din Marea Mediterană.

Program:
Joi, 16 august: închis;
Vineri, 17 august: 08.00-16.00;
Sâmbătă, 18 august: 08.00-18.00;
Duminică, 19 august: 08.00-18.00.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii