Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimente Constanța 09-11 august 2024 Iată ce evenimente te așteaptă în acest weekend la malul mării

ro

08 Aug, 2024 20:00 773 Marime text

În perioada 09-11 august 2024, Constanța va fi vibrantă cu evenimente variate. Showroom-ul RoofArt din zona Trocadero se deschide cu oferte speciale, iar la Casa de Cultură Constantin Tănase din Techirghiol va avea loc spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”.

Pe Plaja Tulum din Mamaia, Adrian Minune va animă atmosfera, în timp ce Blue by Milano Mamaia oferă un Weekend al scoicilor. La Faleza Cazino, se celebrează Ziua Delfinului, și va avea loc reuniunea promoției 1999 de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. În paralel, vor fi organizate ture de caiac, ateliere de ritmuri șamanice și plimbări cu velierul. Seara, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski va găzdui un concert simfonic, iar Piațeta Cazino va fi locul unui show Mamma Mia!.

Petrecăreții vor avea parte de muzică la „Reloadin” cu DJ Andrei Gimiga și DJ George N-El Comandante.

Distracția continuă  cu aniversări și evenimente: Eforie Aqua Park sărbătorește 10 ani, se organizează expoziția și concursul „Cupa Tomis” la Muzeul Național al Marinei Române, iar Asociația Youth Vision for Society va oferi o vizită de studiu în Portul Constanța.

În plus, se desfășoară plimbări cu bicicleta, ateliere creative pentru copii și petreceri pe plajă la Azuma Beach și Reyna Beach, în timp ce Teatrul de Vară Soveja va prezenta spectacolul „30+”.



Vineri 9 august 

  • 09.00-18.00- Deschidem Showroom-ul Acoperisuri RoofArt Constanța-Showroom-ul de Acoperisuri RoofArt Constanța
Marea deschidere a noului magazin RoofArt in data de 9 August 2024! Vino să vezi produsele disponibile și sa beneficiezi de voucherul de reducere valabil la prima ta comanda! Unde? În Constanța zona Trocadero, str. Navalnicului 9A.
 
  • 10.00-Spectacol “Ursul păcălit de vulpe”- Casa de Cultură Constantin Tănase Techirghiol
"Ursul Păcălit de Vulpe" este un spectacol muzical, interactiv, în care personajele aduc lumea fabuloasă a lui Creangă, cu pitoresc și voie bună.
 
  • 10.00-Nostalgia manelelor vol.1 with Adrian Minune-Tulum Mamaia
Chef de Chef cu inegalabilul Adrian Minune!!! Te așteptăm la încă o petrecere memorabilă, organizată de Boombastika & CTvibess pe Plaja Tulum Mamaia Nostalgia Manelelor vol.1 with Adrian Minune
 
  • 11.00- Weekend-ul scoicilor la Blue by Milano Mamaia
O experiență gastronomică de neuitat la Weekendul Scoicilor! În fiecare weekend, la Blue By Milano Mamaia, vă așteptăm cu o ofertă specială All You Can Eat la scoici! Savurați scoici proaspete pregătite în diverse stiluri, pentru toate gusturile
 
  • 8 august 11.00-11 august 23.30-  Festivalul de Artă din Techirghiol- Techirghiol
Dacă nu ai găsit încă un loc în care să te simți acasă, care să te încurajeze să visezi și unde să te simți înconjurat de spirite libere asemeni ție, te invităm la Techirghiol în perioada: 8 - 11 August 2024.
 
Cea de-a treia ediție a Festivalului de Artă din Techirghiol prezintă tema 𝐎𝐃𝐈𝐒𝐄𝐄. În artă, orice este posibil - trebuie doar să îți iei avânt și să pornești într-o călătorie extraordinară!
  • 17.00-Vin cu poezie-Libraria Dorian Gray
Vom petrece 90 de minute în compania poeziei la un pahar de vin, un zâmbet și multă energie pozitivă.
Cu această ocazie voi onora cele 4 volume de poezie dedicate iubirii: În numele iubirii, Pașii iubirii, De-ale iubirii și Tu cât iubești? și, dacă dorești, le poți achiziționa cu autograf.
  • 17.00-19.00-Ziua Delfinului - Ong Mare Nostrum
Evenimentul se va desfășura pe Faleza Cazino din Constanța pe data de 9 august între orele 17:00-19:00. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor doritoare să participe, fără restricții de vârstă.
 
  • 17.00 –Reuniunesa 25 de ani cnmb –promotia 1999-Colegiul National "Mircea cel Batran", Constanta
Dragi Mircisti - promotia 1999, se pune de o reuniune de 25 ani: Vineri 9 august, de la 17:00 la liceu si apoi de la 18:30 la Irish Pub. Daca sunteti pusi pe distractie, haideti la Cucaracha, in Mamaia, dupa 22:00. Stim ca este din scurt mai ales pentru cei care sunt stabiliti in afara tarii, insa ar fi super sa ne revedem cat mai multi!
Dati de veste colegilor din alte clase si profesorilor!
 
  • 18.00-20.00- Tura Caiac-Pescrie Mamaia-Pescarie Mamaia
Ne întâlnim la ora 18.00 pe plaja de la Pescărie din Constanța. Facem instructajul pentru începători, vă oferim tot echipamentul necesar: caiac, padelă și vestă de salvare ergonomică și ne punem pe apă, la ora 20.00 suntem înapoi la mal.
 
Activitatea este potrivită pentru începători sau persoane fără niciun pic de experiență în mersul cu caiacul.
 
  • 18.00-20.00-Cantecul dinaintea cuvintelor- TOTAL - Centru atipic de Artă & Mişcare
Regăsește-ți seva in ritmul tobei samanice! 
 
  • 18.00-21.00-Plimbare laapus cu velierul pe Marea Neagră-Portul Tomis
Vino alături de Dream Explorer într-o veritabilă aventură cu velierul pe mare la apusul soarelui vineri 9 august 2024, de la ora 18.00 cu plecare din portul Tomis. Vino să te relaxezi la bordul velierului pe Marea Neagră.
  • 19.00-Concert simfonic-Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski
Biletele se pot achiziționa online, iar din data de 5 august 2024 se pot procura și de la Agenția Teatrului după cum urmează: luni, marți, miercuri, joi în intervalul orar 13:00-17:00 și vineri în intervalul 17:00-19:00.
 
  • 20.00-23.00- Mamma Mia!-Showtime-Piateta Cazino Mamaia
ValuriDeDistracție la Mamma Mia! Showtime în Piațeta Cazino Mamaia!  Vino să te distrezi cu cei mai renumiți artiști!
 
  • 20.00-Concert Mandinga în Olimp- Novum By The Sea
 Concert MANDINGA, pe 9 August, în OLIMP, la Novum By The Sea !!!
  • 22.00-Reloadin la Resisten-cia DJ Andrei Gimiga i DJ George N-El Comandante Constanța
Veteran El Comandante, DJ Andrei Gimiga, vine de la București împreună cu DJ George N, vineri, 9 august. 

 


Sâmbătă 10 august
  • 09.00-18.00- Aquateca- 10 ani de Eforie Asqua Park- Eforie Aqua Park
Pe 10 august, începând cu ora 09:00, parcul nostru se va transforma într-un tărâm al bucuriei și magiei, unde fiecare colț va fi plin de surprize.
  • 10.30-Pregătire blândă pentru școlaă-Dionisie cel Mic nr. 1, zona Institutul de Marină, CERONAV, Constanța, România
Emoțiile unui nou început pentru copilul nostru sunt trăite la fel de intens și de către părinți. Pentru a veni în sprijinul copiilor care încep clasa pregătitoare, dar și al părinților, în perioada 10-31 august în Centrul nostru se va desfășura programul “Pregătire blândă pentru școală”.

Programul se desfășoară pe parcursul a 8 ore/4 ședinte, cate 2 ore in fiecare sambata de la ora 10.30-12.30.Program recomandat copiilor care încep clasa 0, copiilor emotivi din clasele primare cu dificultăți de adaptare la începerea anului școlar. Activitățile se desfășoară în grupre de 8-10 copii.
Programul nu este adaptat nevoilor copiilor cu CES (nu este vorba de marginalizare, excludere, discriminare, ci despre metodica predarii si personalul care desfasoara programul) 
 
  • 10 august ora 10.00- 15 august ora 13.00- CUPA TOMIS 2024-Muzeul Național al Marinei Române
Vă așteptăm la Muzeul Național al Marinei Române din Constanța la Expoziția - Concurs "Cupa Tomis 2024", aflată la ediția a X-a , care se va desfășura în perioada 10-15 august 2024. Ediția aniversară din acest an va fi structurată în două etape: perioada 10-12 august 2023 - expoziție și 13-15 august - concursul propriu-zis cu jurizarea modelelor și festivitatea de premiere.

Cei care vor să participe pe întreaga perioadă 10 – 15 august, la cele doua secțiuni își pot înscrie modelele atât la expoziție cât și la concurs conform programului
 
  • 10.00-11.30- Anghel Saligny- Dincolo de pos- Vizitarea silozurilor din Portul Constanța-Constanța
Bulevardul Ion C. Brătianu 100- Asociația Youth Vision for Society vă invită la o vizită de studiu în Portul Constanța pentru a descoperi împreună trei obiective de patrimoniu remarcabile construite sub îndrumarea inginerului Anghel Saligny.
 
  • 18.00- Constanța pedalează- Casa de Cultură Constanţa
Sambata 10 August 2024 de la ora 18:00, va propunem sa iesim la o plimbare in familie la "a 29-a editie Constanta Pedaleaza din 2024" pe strazile orasului din Constanta eveniment ce doreste sa promoveze ciclismul, miscarea si socializarea.Evenimentul se vrea a fi o parada/plimbare de grup, nu are caracter de competitie,
Ne intalnim la Casa de Cultura din Constanta, pentru o plimbarica pe bicicleta - tura socializare. Timpul va fi frumos, cine doreste sa pedaleze impreuna cu noi, este binevenit.
 
  • 18.00-20.00-Cerc de femei pe plajă-Femeia odihnită-Pe plajă în orașul Constanța, vei primi toate detaliile la înscriere
Primul meu cerc de femei a trezit in mine acea vindecare autentică, pentru ca însfarsit simțeam ca aparțin. Momentele în care m-am inițiat cel mai mult în tainele Femininului au fost defapt clipele în care am ales sa îmi ascult, onorez și celebrez Surorile. Pe mine ceea ce m-a motivat să îmi împărtășesc experienta și mai ales sa devin ghid, a fost femeia din mine care îmi ghida calea. Cu siguranță cuvântul "odihnită" ne duce intr-o zona mult mai profunda, de aceea, tiparele cele mai profunde de abandon și nemerit se activează.
  • 19.00-01.00-Summer Nostalgia BEACH Party by Recinectare cu sens-Azuma Beach
Only good vibes la cea de-a 6-a petrecere marca ReConectare cu SenS în aer liber la Azuma Beach, un loc cochet din Constanța pe care cu siguranță îl vei îndrăgi.
 
Vino la o seară de reconectare cu prieteni și persoane noi pe ritmuri de dans, muzică retro dar și piese mai noi din toate genurile, românești și de peste hotare (etno, folk, rock, dance, orientală, muzică de petrecere, hip hop, etc). 
  • 19.00- La vie sur mer-Restaurant Golful Pescarilor
Să lăsăm briza să ne poarte gândurile departe, în timp ce ne bucurăm unii de alții și de tot ce există în jurul nostru. Vino pe 10 august la Golful Pescarilor și lasă-i pe Andrei K și M&G Saxo să-ți facă sufletul să danseze
 
  • 19.00-01.00-  Black & White Beach Party la Azuma-Azuma Beach
Only good vibes la cea de-a 7-a petrecere marca ReConectare cu SenS în aer liber la Azuma Beach , un loc cochet din Constanța pe care cu siguranță îl vei îndrăgi.
Vino la o seară de reconectare cu prieteni și persoane noi pe ritmuri de dans, muzică retro dar și piese mai noi din toate genurile, românești și de peste hotare (etno, folk, rock, dance, orientală, muzică de petrecere, hip hop, etc).
  • 20.00-Retro party in the sky -Sky View Bar
Petrecerea retro dedicată muzicii anilor '90 la cel de-al treilea Nostalgia Party !  Dansăm, ne distrăm și redescoperim nostalgia anilor '90! 
  • 22.00-06-Get (K)Inked-Summmer Edition!- Goblin Constanța
Get (K)Inked revine pe plaja de la Goblin@Tulum – un concept original de petrecere Goblin, cu un gust special de vară, de data aceasta în asociere cu premiatul Zaharia Tattoo Studio!




Duminică 11 august

  • 06.00-11.00-Circuit Constanța-Culmea-Simionoc-Ciocarlia de jos –Ct
Venim pentru dvs cu 83 de km de relaxare printr-o alta zona a Dobrogei: Constanta - Ovidiu - Culmea - Poarta Alba - Murfatlar - Siminoc - Ciocarlia de Sus - Murfatlar - Valu lui Traian - CT.
Revenim cu drag asupra acestui traseu dupa multa vreme, un traseu mediu, dar foarte frumos de parcurs.

Viteza de pedalare va fi de 20-25 km/h cu pauze la fiecare 20-25 km sau 45 minute . Recomandat sa aveti la dvs kit pana sau camera de rezerva .Bicicleta sa fie in buna stare de funcționare, fara defectiuni la sistemul de transmisie sau franare si sa fie dotata cu lumini fata-spate .
 
  • 06.00-20.00 – Excursie de o zi- O zi de plajă la Eforie Nord -Eforie Nord
Îmbarcări --Ploiești, Bucov, Valea Călugărească, Albești, Ciorani, Urziceni, Slobozia. Vă invităm să avem o escapadă plină de soare și aventură la malul mării!
 
Timp liber 6 ore la plajă, bălăceală și veselie la Eforie !!
 
  • 09.00-11.00- Exerciții Falun Gong în aer liber
În Parcul Tăbăcăriei din Constanţa, te invităm să înveți cele 5 exerciții Falun Gong în aer liber. Dacă ești în trecere și interesat(ă), hai să le înveți și tu.
 
  • 09.00-13.00-Siguranța în preajma apelor-Intalnirea cu animalele salbatice- Ce fac dacă mă pierd- Posh Baby Brands, Bd. Mamaia 213
Susţinut de doi specilişti: Isabela Șotreanu, asistent medical & instructor de prim ajutor și Roxana Șotreanu, expert in siguranta copiilor & psiholog pentru copii
Activitățile sunt special create pentru copii de la 5 ani în sus, astfel încât să se simtă confortabil și să învețe informații valoroase într-o atmosferă relaxată. 
  • 10.15-12.00- Deblochează resursele timpului tău- Alfa - Centrul de Sănătate Psihică și Comportamentală
Seminar de dezvoltare personala și spirituală
 
  • 11.00-13.00-Atelier creativ  pentru copii - Animax Constanța
Credem ca dragostea pentru animalute se invata inca din copilarie.
De aceea, te invitam duminica, 11 august, alaturi de copilul tau la un atelier creativ unde cel mic va avea ocazia sa exploreze, sa deseneze si sa invete despre animalute intr-un mediu relaxant si distractiv.
  • 13.30- Degustări vinuri internaționale- Restaurant Vatos
Vă invităm să descoperiți arome unice la o Degustare de Vinuri Internaționale  organizată de Restaurant Vatos. Pe 11 august 2024, de la ora 13:30, haideți să ne bucurăm împreună de selecții exclusiviste din vinuri fine, într-o atmosferă elegantă și relaxantă.
  • 19.00- Live music-Rebeca -Restaurant Vatos Agigea
Duminică, 11 august, de la ora 19:00, ne vedem la VATOS pentru o seară de muzică live alături de invitata noastră specială, Rebeca! 
  • 19.00-Omul cu șobolani la Vama Veche 
Formația noastră preferată din România, OCS, vine la Vama Veche! Pe 11 august vom avea cea mai tare seara posibilă, ÎMPREUNĂ!
Cei care stau în satul nostru de căsuțe beneficiază de intrare gratuită, iar de pe terasa fiecărui tiny house te poți bucura de concertul live OCS.
  • 20.00-22.00-Circul Olando 2024-stațiunea Venus 
 Locatia este lângă terasa Carù cu scoici, Venus, de marți până duminică la ora 20:00
  • 21.00-Costel si Natanticu – Stand up Comedy pe plajă-Reyna Beach
După o zi caldă de stat pe plajă unde altundeva poți să te relaxezi dacă nu la un show de stand-up cu o băutură rece?
Duminică, 11 august te așteptăm la Reyna Beach să te distrezi alături de Costel, Natanticu și Alex Ioniță cu Vlad Olteanu în deschidere de la ora 21:00 la un spectacol de Stand Up Comedy!
 
  • 21.00-22.30-Spectacolul ”30+” face parte din repertoriul Teatrului Metropolis.- Teatrul De Vara Soveja 
30+, cu titlul original Beautiful Bodies, este o comedie despre șase femei, toate în vârstă de peste 30 de ani și toate dezamăgite, într-un fel sau altul, de cum arată viețile lor. Însă, ce le alină pe fiecare e prietenia celorlalte. Căci, atunci când nu ai o familie (sau când familia e sursa ta de nefericire), prietenii tăi sunt tot ce ai nevoie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii