Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:38 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol-eveniment cu Adrian Naidin şi Ionuţ Micu

ro

01 Feb, 2020 00:00 4580 Marime text

Percuţii în rafale şi un violoncel rebel, etno şi rock, apă şi foc, mângâieri şoptite şi ritmuri „Tari ca piatra“: un spectacol-eveniment programat duminică, 2 februarie, de la ora 19, în Club Doors.
 
Doi muzicieni desăvârşiţi, violoncelistul Adrian Naidin şi Ionuţ Micu, toboşarul trupei Compact, se reunesc pentru o nouă aventură într-un univers imaginat la graniţa jazz-ului cu rock-ul, la graniţa muzicii culte cu un filon etno autentic. Prezentat cu casa închisă de două ori în aceeaşi zi la Teatrul Naţional din Bucureşti, proiectul „Tari ca Piatra” este un experiment acustic condus de violoncelistul Adrian Naidin, care cântă din nou, trecând cu măiestrie peste capriciile vremurilor, pentru a-şi îmbrăca acordurile în iubire, adunată, în toate formele ei, într-un suflet zidit în emoţii.
 
Violoncelul lui Adrian Naidin spune poveşti. Sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori şopteşte sau îngână versuri. Strălucitor în partiturile clasice, ingenios şi tehnic în jazz, plin de forţă şi har în folclor, Adrian Naidin explorează, delicat, dispoziţii şi nuanţe, pentru a ajunge la esenţe. Îl secundează Ionuţ Micu, de la trupa Compact, percuţionist cu o admirabilă deschidere spre genuri contemporane, care adaugă un viguros filon etno-rock celor mai sofisticate acorduri fusion europene.
 
Pornit dintr-o mare prietenie şi desăvârşit în incredibile exerciţii de virtuozitate, spectacolul îmbină ritmuri în forţă şi poveşti de demult, simboluri şi refrene vechi, înnobilate cu un glam cult contemporan. Excepţionalul violoncelist Adrian Naidin şi toboşarul de geniu Ionuţ Micu, doi muzicieni desăvârşiţi, ambii trecuţi şi prin proba de foc a legendarilor Phoenix, au imaginat impresionante compoziţii hibride, explorând, fiecare în manieră proprie, filonul etno şi ritmicitatea tradiţională, pentru a le reinterpreta în manieră actuală.
 
Preţul unui bilet este 45 de lei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii