Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea Atractiei Rețeta-minune pentru succes și fericire?

ro

19 May, 2013 21:16 7817 Marime text
S-au scris tone de articole despre Legea Atractiei, asa ca nu mai insist. Pentru cei care nu au beneficiat de cele cateva zeci de mii de rezultate pe care le afiseaza Google la o simpla cautare despre acest subiect, am sa rezum intr-o singura fraza: atragem ceea ce gandim. De aici a pornit dealtfel si “Secretul”, filmul (si cartea) care a facut mare mare valva in toata lumea, si care s-a mulat perfect pe idealurile generatiei consumeriste: bani, masina, vila si o blonda in piscina – garantie a unei vieti implinite. Daca secolul 20 a fost supranumit “secolul vitezei”, atunci secolul 21 ar trebui numit “secolul consumerismului”.

De ce ai nevoie cu adevarat? Ce te face fericit?

Aici, pe pamant, oamenii traiesc intr-o continua competitie, iar succesul si fericirea se masoara in abundenta – cel mai adesea financiara. Mie personal mi se pare o aroganta afirmatia ca universul este de o abundenta interminabila, mai ales cand vad nepasarea si ignoranta cu care omenirea risipeste resursele planetei, in dauna altor specii, si nu in ultimul rand, a ei insisi.

Asta nu inseamna ca saracia e o virtute, as fi dealtfel ipocrita sa afirm asa ceva. Apreciez libertatea si confortul pe care ti le ofera banii, si cred ca, la nivelul la care ne aflam ca civilizatie, nu ne putem lipsi inca de ei. Cred insa, de asemenea, ca ar trebui sa facem un efort si sa stabilim, in nebunia asta consumeristica, ceea ce ne foloseste cu adevarat, si ceea ce acopera alte nevoi mai profunde, ramase neimplinite, precum nevoia de iubire, de acceptare, de apreciere.

Contrar a ceea ce se tot afirma peste tot, consumerismul ca fenomen nu apartine doar ultimului secol. Avem mii de ani de istorie in care regi si imparati si-au trimis armatele in lung si in lat ca sa-si mareasca imperiile si sa-si construiasca palate impunatoare, in care cei din clasele dominante au adunat averi imense, care depaseau orice nevoie omeneasca. Singurul lucru care s-a schimbat este ca acum sunt mult mai multi oameni care au acces la niste resurse, altadata disponibile doar unei mase restranse de privilegiati.

Sursa: numereledestinului.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii