Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța va fi reabilitat. Investiția se ridică la peste 29 de milioane de lei (DOCUMENT)

ro

28 Jul, 2024 11:52 140 Marime text
Liceul Dimitrie Leonida, foto: Primăria Constanța
  • Proiectul privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Consolidarea și reabilitarea imobilului Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida (corp cămin)” se află pe ordinea de zi a ședinței CLM din 31 iulie. 
  • Valoarea totală estimativă a investiției în cuantum de 24.415.597,94 lei fără  TVA, respectiv 29.026.938,68 lei cu TVA, din care C+M: 12.642.045,17 lei fără TVA, respectiv 15.044.033,75 lei cu TVA.

Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară, miercuri, 31.07.2024, ora 1430. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. Pe ordinea se zi se află și Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Consolidarea și reabilitarea imobilului Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida (corp cămin)”.

UAT municipiul Constanța a depus spre finanțare proiectul „Consolidarea și reabilitarea imobilului Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida (corp cămin)“, în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, Subprogramul proiectarea și execuția lucrăilor de intervenții pentru clădirile de interes și utilitate publică aflate în proprietatea sau administrarea autorităților și instituțiilor administrației publice centrale sau locale. Proiectul se referă la consolidarea seismică, dar și creșterea eficienței energetice, lucrări conexe de reabilitare și modernizare a imobilului Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida (corp cămin), Constanța. 

În urma elaborăii documentației de avizare a lucrăilor de intervenție, au rezultat următorii  indicatori: Valoarea totală estimativă a investiției în cuantum de 24.415.597,94 lei fără  TVA, respectiv 29.026.938,68 lei cu TVA, din care C+M: 12.642.045,17 lei fără TVA, respectiv 15.044.033,75 lei cu TVA.

Documentația tehnico-economică a fost supusă dezbaterii în Comisia Tehnico-Economică din cadrul instituției in data de 16.07.2024, obținând aviz favorabil. Față de cele arătate, în temeiul art. 136 alin. (8) lit. b) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificăile și completăile ulterioare, a fost întomit prezentul raport de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrăilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Consolidarea și reabilitarea imobilului Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida (corp cămin)", spre a fi supus dezbaterii și aprobării plenului Consiliului local al municipiului Constanța. 

La finalul proiectului, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ va avea un sediu modern, cu posibilități crescute de predare, mobilat și dotat conform cerințelor educaționale europene, a normelor sanitare și a celor europene referitoare la persoanele cu dizabilități.

Clădirea liceului are două etaje și a fost edificată în 1978. Aceasta are o structură de rezistenţă simplă, regulată, simetrică. În urma inspecţiei imobilului, nu au fost observate defecte structurale apărute în urma evenimentelor seismice. De asemenea, nu sunt vizibile fisuri în structură care să indice apariţia unor tasări inegale ale terenului de fundare.

La momentul realizării lucrărilor, se vor inspecta în profunzime fisurile ce vor fi identificate. Dacă se vor găsi și în profunzime, acestea vor remediate prin injectări, în vederea restabilirii continuității zidăriei. Printre lucrările ce se vor realiza se numără: montare balustrade noi la scările de acces exterioare și către etaje, refacerea trotuarelor de protecție, acolo unde sunt tasate, fisurate, rupte sau nu există un trotuar turnat, decopertarea locală a tencuielilor neaderente de pe fațada clădirii și refacerea lor, decopertarea și refacerea finisajelor interioare și exterioare, acolo unde se vor executa lucrări impuse de implementarea obiectivului, dar și realizarea unor rampe de acces pentru persoane cu dizabilități.

În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotârăre pentru aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Consolidarea și reabilitarea imobilului Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida (corp cămin)”.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


Consiliul Local al Municipiului Constanța convocat în ședință ordinară! (DOCUMENTE)

Primăria Constanța a scos la licitație lucrările de reabilitare energetică a clădirii liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii