Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 20 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa mortuară, transformată în Centru de prosectură Dezmembrarea unui imobil-teren al Cimitirului Central, pe ordinea de zi a ședinței Consiliu Local Municipal Constanța (DOCUMENT)

ro

20 Oct, 2024 17:00 306 Marime text
  • Vineri, 25 octombrie 2024, ora 10.00, consilierii locali municipali constănțeni se reunesc fizic în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța pentru ultima ședință din mandatul 2020-2024
  • Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre nr. 470/2024 privind dezmembrarea imobilului-teren situat în municipiul Constanţa, str. Bărăgan nr. 2- 4 Lot 2, Cimitirul Ortodox Central, în vederea înscrierii în cartea funciară
  • Potrivit proiectului, Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, din municipiul Constanța trebuie să elibereze casa mortuară în folosul Consilului Județean Constanța și a solicitat municipalității punerea la dispoziție a unui alt spațiu din clădirea învecinată Bisericii Cimitir Central, de care parohia să se folosească pentru a transfera toate obiectele de cult
  • CJC a votat încă din 2023 preluarea terenului pe care se află capela mortuară pentru amenajarea unui centru de prosectură
 


Vineri, 25 octombrie 2024, ora 10.00, consilierii locali municipali constănțeni se reunesc fizic în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța pentru ultima ședință din mandatul 2020-2024.

Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre nr. 470/2024 privind dezmembrarea imobilului-teren situat în municipiul Constanţa, str. Bărăgan nr. 2- 4 Lot 2, Cimitirul Ortodox Central, în vederea înscrierii în cartea funciară, vezi secțiunea „documente”.

Inițiatorul proiectului este primarul Vergil Chițac.

În vederea soluționării favorabile a solicitării Arhiepiscopiei Tomisului, Parohia Nașterea Sfântului loan Botezătorul înregistrată la Primăria Municipiului Constanța sub nr. 85777/22.04.2024, se impune dezmembrarea imobilului situat în situat în municipiul Constanta, str. Baragan nr. 2-4 Lot 2, Cimitirul Ortodox Central, conform referatului de admitere (dezmembrare imobil) nr. 124112/17.05.2024 emis de O.C.P.I. , prin proiectul se propune aprobarea dezmembrării imobilului-teren situat în municipiul Constanța, str. Bărăgan nr. 2-4 Lot 2, Cimitirul Ortodox Central, în suprafață totală de 211.770 mp, identificat cu număr cadastral 256561, după cum urmează: a) teren în suprafață de 211.680 mp, situat în municipiul Constanța, strada Bărăgan nr. 2-4, Cimitirul Ortodox Central, Lot 2/1, identificat cu nr. cadastral 260524, conform planului de amplasament și delimitare a imobilului, anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul proiect de hotărâre; b) teren în suprafata de 90 mp, situat in municipiul Constanța, str. Bărăgan nr. 2-4, Cimitirul Ortodox Central, Lot 2/2, identificat cu nr. cadastral 260525, conform planului de amplasament și delimitare a imobilului, anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul proiect de hotărâre.

Potrivit proiectului, Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, din municipiul Constanța, Protoieria Constanța II, reprezentată legal de Pc. Pr. Paroh Pricop Ciprian Petru, având în vedere necesitatea eliberătii spațiului casa mortuară în folosul Consilului Județean Constanța, situată în strada Bărăgan nr. 2, Cimitir Central, a solicitat municipalității punerea la dispoziție a unui alt spațiu din clădirea învecinată Bisericii Cimitir Central, de care parohia să se folosească pentru a transfera toate obiectele de cult din vechiul spațiu.

CJC a votat încă din 2023 preluarea terenului pe care se află capela mortuară pentru amenajarea unui centru de prosectură
 
Consilierii judeţeni au votat încă din ianuarie 2023 proiectul de hotărâre privind aprobarea preluării bunului imobil situat în Municipiul Constanța, Județul Constanța, str. Bărăganu, nr.2-4 Cimitirul Ortodox Central, din domeniul public al Municipiului Constanța în domeniul public al Județului Constanța.

În fapt, Consiliul Județean Constanța vrea să preia terenul pe care se află actuala capela mortuară, dar şi alte imobile, în vederea amenajării unui centru de prosectură, care să funcționeze în subordinea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”.

Terenul are o suprafaţă de 254 de metri pătraţi.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datel or cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Casa Niculescu va oferi servicii de transport și manpulare cadavre de la la sediile exterioare ale SCJU Constanța și morgă?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii