Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali din Constanța se întrunesc pentru modificarea unui HCL adoptat cu zece ani în urmă. Proiectul este inițiat de Poliplast Conf SRL (DOCUMENT)

ro

24 Jun, 2024 17:00 537 Marime text
  • Proiectul se referă la aprobarea modificării unor planșe anexă la HCL nr. 261/2014
  • Modificarea HCL nr. 261/2014 se face în sensul reprezentării corecte a limitelor zonei de reglementare ZRL2a – subzona locuințe individuale și colective mici, cu maxim 2 nivele situate în afara perimetrelor de protecție -, așa cum a fost ea prevăzută în Planul urbanistic general al municipiului Constanța
 
Consiliul local al municipiului Constanța se întrunește joi, 27 iunie 2024, de la ora 14:00, în ședință ordinară.
 
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
 
Unul dintre proiectele aflate pe masa consilierilor este Proiect de hotărâre nr. 250/17.06.2024 pentru modificarea HCL nr. 261/2014 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – pentru zona delimitată de șoseaua Mangaliei la vest, bd. 1 Mai la est, str. Frigului la sud și str. dr. Marcovici la nord, zona studiată în suprafață de 90.806,30 mp.
 
Inițiatorul este societatea Poliplast Conf SRL.
 
Proiectul se referă la aprobarea modificării unor planșe anexă la HCL nr. 261/2014, după cum urmează:
  • Plan situație existentă
  • Plan situație reglementări aprobat PUG
  • Plan situație – reglementări
  • Plan situație regim juridic al terenurilor și criculația lor
 
Modificarea HCL nr. 261/2014 se face în sensul reprezentării corecte a limitelor zonei de reglementare ZRL2a – subzona locuințe individuale și colective mici, cu maxim 2 nivele situate în afara perimetrelor de protecție -, așa cum a fost ea prevăzută în Planul urbanistic general al municipiului Constanța.
 
Raportul Direcției Generale Urbanism și Patrimoniu
 
Conform raportului 118355/17.06.2024 întocmit de Direcția Generală Urbanism și Patrimoniu din cadrul primăriei, au fost consemnate următoarele:
  • Potrivit reprezentării din Planul urbanistic general al municipiului Constanța, zona de reglementare ZRL2a cuprindea 2 loturi cu acces din bd. 1 Mai
  • Potrivit reprezentării din planșa plan de situație – reglementări, parte din documentația anexă la HCL nr. 261/2014, zona de reglementare propusă ZRL2a are o suprafață extinsă spre sud, fără a respecta prevederea PUG ori planul cadastral (vizat spre neschimbare de Direcția patrimoniu din cadrul primăriei) folosit ca suport pentru elaborarea PUZ aprobat prin HCL nr. 261/2014
 
Planșele care fac parte din documentația PUZ aprobată prin HCL nr. 261/2014 în care este reprezentată incorect limita zonei de reglementare ZRL2a sunt:
  • Plan situație existentă
  • Plan situație reglementări aprobat PUG
  • Plan situație reglementări
  • Plan situație regim juridic al terenurilor și circulația lor
 
Cele patru planșe au fost corectate și constituie documente anexă la prezentul proiect de hotărâre.
 
Raportul de consultare publică
 
Proiectul aflat pe masa consilierilor locali a fost postat și a putut fi consultat pe site-ul oficial la adresa www.primaria-constanta.ro, la secțiunea „De intreres public – Transparență decizională pe Legea 52/2003”, începând cu data de 11.04.2024.
 
Documentele postate, care au putut fi consultateau fost următoarele:
  • Proiectul de hotărâre
  • Referatul de aprobare
  • Raportul Direcției generală urbanism și patrimoniu
 
În perioada 11.04.2024 – 13.05.2024 în care PHCL a fost în consultare publică nu au fost înregistrate propuneri, sugestii sau opinii privind proiectul de hotărâre.
 
Despre Poliplast Conf SRL
 
Datele de pe termene.ro arată că firma a fost fondată în anul 2011, are sediul în Constanța, pe strada Maramureș nr. 71 și obiectul de activitate este „fabricarea materialelor plastice în forme primare”.
 
În ultimul an, Poliplast Conf SRL a avut o pierdere de 61.817 lei și un angajat.
 
Mușu A. Gheorghe este atât asociat, cât și administrator în societate.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Consultare publică Se dorește modificarea HCL nr. 261/2014 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal inițiat de Poliplast Conf SRL (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii