Consilierii locali din Constanța vor vota pentru aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al municipiului (DOCUMENT)
Consilierii locali din Constanța vor vota pentru aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă
25 Mar, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
855
Marime text
- Conform datelor din proiect, Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC) este un document strategic ce constă în elaborarea documentelor de planificare energetică locală, în conformitate cu asigurarea implementării pe termen scurt și mediu a politicilor locale și cu respectarea cadrului legislativ aprobat de România prin Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică
Joi, 28 martie 2024, de la ora 15:00, va avea loc ședința ordinară a Consiliului local al municipiului Constanța. Aceasta se va desfășura în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.
Consilierii au pe masă mai multe proiecte de votat, aici aflându-se și Proiect de hotărâre nr. 136 din data de 22 martie 2024 privind aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC) al municipiului Constanța.
Conform datelor din proiect, Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC) este un document strategic ce constă în elaborarea documentelor de planificare energetică locală, în conformitate cu asigurarea implementării pe termen scurt și mediu a politicilor locale și cu respectarea cadrului legislativ aprobat de România prin Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, prin care organismele publice la nivel regional și local „sunt încurajate, potrivit competențelor și structurilor administrative ale acestora” să:
- Adopte un plan de eficiență energetică
- Pună în aplicare un sistem de gestionare a eficienței energetice
- Dezvolte un sistem de management energetic
Semnatarii noii Convenții a Primarilor privind Clima și Energia se angajează acum să pregătească și să implementeze Planul de Acțiune privind Energie Durabilă și Climă (PAEDC) care să abordeze atât atenuarea, cât și adaptarea la schimbările climatice înainte de 2030.
Autoritățile locale semnatare trebuie să stabilească, în interval de doi ani de la semnarea Convenției, un Plan de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC) cară să cuprindă un set de măsuri pentru reducerea consumurilor de energie/emisiilor de CO2 aferente, în toate domeniile mediului urban, la nivel local.
În anul 2020, Guvernul României a adoptat Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021 – 2030 care stabilește prioritățile României în domeniul energiei și climei pentru anul 2030 și are în vedere atingerea neutralităților emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2050.
Municipiul Constanța a aderat la Convenția Primarilor o inițiativă europeană prin care localitățile, orașele și regiunile se obligă în mod voluntar să depășească obiectivul stabilit de reducere a emisiilor de CO2 cu 44%. Acest angajament formal trebuie realizat prin implementarea Planulurilor de Acțiune privind Energia Durabilă (PAED).
Puteți consulta Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al municipiului Constanța în detaliu în secțiunea „DOCUMENT”.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Ședință CLM Constanța Este așteptată aprobarea devizului general actualizat pentru investiția care vizează amenajarea de noi locuri de joacă în municipiu (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii