Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Constanța discută aprobarea regulamentului pentru constituirea dreptului de superficie asupra terenurilor din domeniul privat al municipiului (DOCUMENT)

ro

27 Sep, 2024 19:50 156 Marime text
Primăria Constanța
 
  • Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, luni, 30.09.2024, ora 14.00.

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, luni, 30.09.2024, ora 14.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. 

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și Proiectul de hotărâre nr. 384/2024 privind aprobarea Regulamentului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Constanța; 

iniţiator: primar Vergil Chiţac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

Se hotărăște:

Art. 1 - Se aprobă Regulamentul de constituire a dreptului de superficie asupra terenurilor care fac parte din domeniul privat al municipiului Constanța, în favoarea proprietarilor de construcții amplasate legal pe aceste terenuri, conform anexei nr. 1, c re face parte integrantă din prezenta hotarare.

Art. 2 - Se aprobă modelul contractului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros, conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 3 - SumeIe încasate cu titlu de plată a prestației de către superficiar se fac venit la bugetul local.

Art. 4 - Constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros se aprobă pentru fiecare teren în parte, prin hotarare de consiliu local.

Art. 5 - La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri își încetează aplicabilitatea HCL nr. 26/2022, precum și orce altă dispoziție contrară cuprinsă în alte hotarari ale consiliului local. Orice modificare cu privire la contractele aflate în derulare, încheiate anterior prezentei hotarari, va fi făcută în conformitate cu prevederile Regulamentului aprobat la art. 1.

Art. 6 - Compartimentul secretariat, relații consiliul local, administrația publică și fo d funciar va comunica prezenta hotărâre Serviciului patrimoniu din cadrul Direcției generale urbanism și patrimoniu, Serviciului contracte și administrarea economică a domeniului public și privat din cadrul Direcției activități economice și Serviciului juridic, S.P.I.T.-V.B.L. Constanța în vederea ducerii Ia îndeplinire, și către Instituția prefectuluijudețul Constanta, spre știință.

Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea Document a materialului. 
 
PRECIZĂRI:
:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:
Consiliul Local Constanța analizează actualizarea proiectului de mobilitate în zona bulevardul 1 Mai - Șoseaua Mangaliei (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii