Direcția Generală de Asistență Socială Constanța poate administra un imobil din municipiu. Acolo va funcționa un centru de activități sportive și culturale destinat copiilor din medii defavorizate (DOCUMENT)
Direcția Generală de Asistență Socială Constanța poate administra un imobil din municipiu. Acolo va funcționa
25 Mar, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1207
Marime text
- Conform datelor din proiect, prin adresa nr. 18618/05.03.2024 înregistrată la Primăria Constanța sub nr. 52988/12.03.2024, Direcția Generală de Asistență Socială Constanța intenționează să depună o cerere de finanțare pentru proiectul „Centre multifuncționale, centre cu dotări sportive și culturale pentru copii”, proiect tip B, din cadrul Programului de Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027, conform adresei atașate, înregistrate la Primăria municipiului Constanța cu nr. 50010/07.03.2024
Consiliul local al municipiului Constanța este convocat în ședință ordinară joi, 28 martie 2024, de la ora 17:00. Ședința se va ține în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.
Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi este Proiect de hotărâre nr. 131 din data de 21 martie 2024 privind constituirea unui drept de administrare în favoarea Direcției Generale de Asistență Socială Constanța asupra imobilului teren în suprafață de 1.415 mp, situat în municipiul Constanța, strada Barbu Șt. Delavrancea Lot 1, identificat cu nr. cadastral 259716, proprietate privată a municipiului Constanța.
Predarea – primirea imobilului se face prin proces verbal de predare – primire încheiat între Serviciul topografie, cadastru și cartografie digitală din cadrul Direcției generale urbanism și patrimoniu și Direcția Generală de Asistență Socială Constanța în termen de maxim 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Conform datelor din proiect, prin adresa nr. 18618/05.03.2024 înregistrată la Primăria Constanța sub nr. 52988/12.03.2024, Direcția Generală de Asistență Socială Constanța intenționează să depună o cerere de finanțare pentru proiectul „Centre multifuncționale, centre cu dotări sportive și culturale pentru copii”, proiect tip B, din cadrul Programului de Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027, conform adresei atașate, înregistrate la Primăria municipiului Constanța cu nr. 50010/07.03.2024.
Conform propunerii înaintate, imobilul teren urmează să fie utilizat în vederea asigurării finanțării construcției / modernizării / reabilitării infrastructurii pentru centre multifuncționale, centre cu dotări sportive și culturale, destinate copiilor vulnerabili aflați în risc de sărăcie / excluziune socială / abandon școlar, precum și finanțarea activităților din aceste centre, printr-o abordare integrată în scopul scoaterii copilului din situația precară și îmbunătățirea accesului copiilor și tinerilor la servicii de calitate în comunitate.
Prin serviciile furnizate în aceste centre se va susține integrarea armonioasă a copilului aflat în situație de vulnerabilitate în comunitate, prin organizarea de ateliere tematice, bibliotecă, bibliotecă virtuală, expoziții, grupuri de lucru, schimburi de experiență, tabere școlare, activități sportive în săli de sport, inclusiv pe terenuri de sport exterioare și cazare pe durata desfășurării activităților de schimb de experiență, tabere școlare etc.
Grupul țintă este format din copii din zone izolate sau dezavantajate, atât din mediul urban cât și din mediul rural, respectiv copiii din grupurile vulnerabile, aflați în risc de sărăcie / excluziune socială / abandon școlar.
Detalii despre centru
Centrul va deține spații comune și spații cu destinație specială proiectate modular / multifuncțional, astfel încât să poată acoperi cel puțin următoarele funcțiuni pentru beneficiari și personal:
A. Spații special amenajate pentru programele de integrare / reintegrare socială în vederea prevenirii și combaterii riscului de excluziune socială:
- Sală multifuncțională / modulară (terapii de grup, terapii ocupaționale, activități artistice, educaționale, etc.)
- Sală de sport multifuncțională (fotbal, volei, baschet, tenis, spectacole)
B. Spații special amenajate pentru serviciile de îngrijire, supraveghere și menținere a sănătății:
- Cabinet medical (dotat cu pat / canapea de consultații, stetoscop, tensiometru, aparat de urgență dotat cu medicamentele și materialele prevăzute de normativele în vigoare) + izolator; spațiu (cameră, dulap) închis cu cheie în care sunt depozitate medicamentele și materialele necesare tratamentelor medicale, alte instalații și echipamente necesare, conform reglementărilor în vigoare
- Cabinet de consiliere psihologică și psihoterapie
C. Spații amenajate pentru alte servicii de suport precum:
- Spațiu destinat depozitării și păstrării alimentelor și hranei preparate, dotat cu instalații și aparatură specifice (chiuvete cu apă curentă caldă și rece, instalații pentru gătit/încălzit, hotă, frigider, congelator, mașină de spălat vase etc.)
- Sală de mese (poate fi multifuncțională) dotată cu mobilier adecvat , funcțional și confortabil și materiale ușor de igienizat
- Spații igineico – sanitare pentru servicii de igienă personală: săli de dușuri (separate pe sexe) și băi dotate cu echipamente pentru alimentare cu apă caldă și rece, amenajate corespunzător pentru evitarea posibilelor accidente (materiale antiderapante ușor de igienizat etc) și a oricăror riscuri de infiecție; vestiare separate pe sexe
D. Amenajarea spațiilor comune și a spațiilor cu destinație specială:
- Centrul va dispune de cel puțin o sală de primire și triere pentru beneficiari
E. Zona administrativă:
- Acces
- Depozit scaune cu rotile, premergătoare
- Grupuri sanitare personal
- Vestiar personal
- Birou pentru personalul cu funcții administrative, întreținere - reparații, deservire
- Birou pentru personalul de conducere (director/șef centru; coordonator personal de specialitate)
- Birouri pentru personalul de specialitate și auxiliar
- Spațiu de prelucrare / digitalizare a dosarelor beneficiarilor
F. Spații tehnice:
- Acces
- Spațiu destinat depozitării și păstrării alimentelor sau preparării hranei
- Spațiu pentru păstrarea hainelor angajaților / vestiare
- Spațiu / containere pentru depozitarea deșeurilor
- Spălătorie
- Zonă recepție marfă
- Zonă centrală termică
Valoarea cererii de finanțare
Bugetul necesar pentru depunerea cererii de finanțare este estimat la 484.000 de lei fără TVA, din care 474.320 de lei fără TVA reprezintă cofinanțare UE + BS, iar 9.680 de lei fără TVA reprezintă cofinanțare contribuție proprie.
Bugetul include cheltuieli pentru:
- Studii teren (topografic, geotehnic) – 40.000 de lei
- Studiu de fezabilitate (SF) – 160.000 de lei
- Documentații avize necesare la faza SF – 40.000 de lei
- Documentații tehnice în vederea obținerii Autorizației de Construire (DTAC) – 60.000 de lei
- Documentații avize necesare la faza DTAC – 40.000 de lei
- Proiect Tehnic (PT), Caiete de Sarcini (CS) – 100.000 de lei
- Cheltuieli neprevăzute – 44.000 de lei
Bugetul a fost construit în baza ofertei financiare primite de la SC Holiday D`Sign Consult SRL.
Despre Holiday D`Sign Consult SRL
Înfiinţată în anul 2006, firma are sediul social în municipiul Ploieşti, pe strada Italiană nr.16.
Firma este controlată de Dinu Adrian.
Acesta este unic asociat și administrator al firmei, care se ocupă de activităţi de arhitectură.
Pentru 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 1.376.575 lei și profit de 106.708 lei la un număr mediu de 3 angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 2.64%, potrivit termene.ro.
Holiday D'Sign Consult SRL figurează cu peste 30 de contracte din achiziții publice în valoare totală de 2.5 milioane lei.
Alte contracte cu primăriile Constanța și Medgidia Holiday D'Sign Consult SRL a mai câştigat contractul „Serviciul de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii «Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul Teoretic Ovidius Constanţa» (PT, DTAC)“, dar şi de elaborarea documentaţiei tehnico-economice aferente unui număr de 5 obiective de investiţii (5 loturi) din municipiul Constanţa, etapa a II-a. Este vorba despre Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“, Şcoala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu“, Şcoala Gimnazială nr. 14 Palazu Mare, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Direcția Generală de Asistență Socială Constanța plătește câteva mii de euro pe lună pentru închirierea unor spații. Iată care sunt (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii