Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Consilierii CJ Constanța, convocați astăzi. în ședință ordinară. 41 de proiecte pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

ro

29 May, 2024 09:31 996 Marime text








Consiliul Județean Constanța intră astăzi, 29.05.2024, în ședință ordinară, la ora 10,00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.

La ședință sunt prezenți 36 de consilieri județeni, din care șapte sunt în sală, restul - online. Ordinea de zi a fost votată în unanimitate.

UPDATE 1:

„Am solicitat și solicit retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă. Este ilegal ca o entitate care nu reprezintă CJC să facă licitații. Nu știu de ce instituțiile statului nu se sesizează. Ne aflăm în imposibilitatea de a merge mai departe. ADD nu înțelege  că exista riscul major să pierdem bani, deoarece asoociația a organizat ilegal licitațiile. Este o situație gravă care nu s-a mai întâmplat în România. Cei care se vor abține și nu vor vota proiectul, vor vota împotriva locuitorilor județului", a declarat Mihai Lupu președintele CJC.


Este vorba despre proiectul 79 privind retragerea CJC din ADD a județului Constanța

Nicoleta Bercaru i-a amintit lui Mihai Lupu că el a girat la început pentru această asociație.

„Am făcut greșeli pe care mi le asum. Acum un an și jumătate v-am semnalat această ilegalitate. E dreptul dvs. de a vota sau de a nu vota, dar ceea ce se întâmplă este o ilegalitate!", a punctat Mihai Lupu.

„Avem o gaură și continuăm să sifonăm banii în această asociatie", a menționat Claudiu Palaz.


Și vicepreședintelele CJC, Gima Stelică. a votat "impotrivă", iar președintele Mihai Lupu l-a întrebat de ce a votat așa.

„Nimeni nu ne obligă sa rămânem în aceasta asociație! Nu vreti să vă dați demisia si din funcția de vicepreședinte al CJC?  Ați jurat că veți aduce cetățenilor judetului un trai mai bun? Aștept să vă depuneți demisia din această funcție", a punctat Mihai Lupu.


Proiectul 79 a fost votat "pentru" de 16 voturi. Prin urmare, proiectul 79 nu a trecut!

UPDATE 2

Proiectul 94 privind procedura de selecție a membrilor CA al SC Drumuri Judetene Constanța SA nu a fost votat .

„Activitatea societății Drumuri Județene Constanța nu va mai fi eligibilă!", a mentionat Mihai Lupu.

„Opriți microfonul Nicoletei Bercaru! ", a spus Mihai Lupu, supărat de intervențiile acesteia.


UPDATE 3:

Proiectele de hotărâre 97 și 98 au fost votate „pentru".

Proiectele 97, 98, 99, 101 au fost votate "pentru".

Proiectul 102, 102, 104 au fost votate "pentru".

Proiectul 106 a fost votat "pentru ".

„Suntem singura zonă din țară care nu are un teatru național", a spus Mihai Lupu, făcând referire la proiectul privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2024 a Teatrului de Stat Constanța.


Proiectul 108 privind modificarea și actualizarea actului constitutiv al SC Drumuri și Poduri  Constanța nu a fost votat de consilierii județeni.

Proiectul 109 a fost votat.

Proiectele 110, 111 și 112 au fost votate "pentru".

Proiectul 113 nu a fost votat.

„Sunt consternat! Aveam nevoie de votul dvs. ca să susținem mediul se afaceri! Nu pot să înțeleg care este logica! Ce vreți să construim în județul acesta dacă votați împotrivă!", a declarat Mihai Lupu.


Proiectul 114 a fost votat "pentru" de consilierii județeni.

Proiectul 115 nu a fost votat de consilierii judeteni.

„Nu înțeleg logica votului dvs. Ferească Dumnezeu,  așa ceva... să nu dorești înființarea unui centru de sănătate!", a subliniat Mihai Lupu.


Înainte de votul pentru Proiectul 116, președinta Asociației Elevilor din Constanța a amintit că au fost făcute unele amendamente.

"De ce ne-ați mințit!", a transmis președintele Asociației Elevilor din Constanța Lorena-Dina Drăgușin.

"Toate finanțările se fac prin inspectoratele școlare. Banii se dau de la Guvern. Noi doar punem la dispoziție mijloacele de transport pe finanțarea primită de la Guvern", a menționat Mihai Lupu, făcând referire la Proiectul  nr. 116.


UPDATE 4

„Propun ca proiectul 116 să fie retras, iar dumneavoastră să mergeți cu elevii la Ministerul Educației ca să găsiți o soluție de finanțare!", a spus consilierul județean Nicoleta Bercaru.


UPDATE 5

Proiectul 116 a fost retras de pe ordinea de zi cu 23 de voturi.

Proiectul 117 a fost votat de consilierii județeni.

Proiectul 118 a fost votat „pentru" de aleșii județeni.

Consilierii județeni au votat „pentru" și proiectul 119.

Proiectul 121 a fost votat „pentru”.

Proiectul 122 a fost votat „pentru”.

Proiectul 123 a fost votat „pentru" cu majoritate de voturi.

UPDATE 6

Proiectul 124 nu a fost votat.

„V-ați bătut joc și de acest proiect", a transmis Mihail Lupu consilierilor județeni.


UPDATE 7

Proiectul 125 a fost votat "pentru" .

„Ați votat bugetul, dar nu ați votat oamenii. Sunt dezamăgit!", a subliniat Mihai Lupu.


Consilierii județeni au votat "pentru" și proiectul 126, privind modificarea bugetului proiectului "Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont".

UPDATE 8

Proiectele 127 și 128 nu au trecut.

„Sunt proiecte care se referă la centrele centrele sociale și voi votați împotrivă!", a menționat Mihai Lupu.

Proiectul 129 a fost votat „pentru”.

Proiectul 130 nu a fost votat.

„Ăștia sunt aleșii județeni!", a punctat Mihai Lupu.


Proiectele 131, 132 și 133 nu au trecut.

Proiectul 134, care se referă la transferul Palatului Administrativ din Constanța din domeniul public al statului în domeniul public al județului, a fost votat "pentru" de 29 de consilieri județeni.

UPDATE 9

Proiectul 135 privind darea în folosință gratuită către Arhiepiscopia Timișului a unui imobil de pe strada Nicolae Titulescu, proprietate privată a Județului Constanța nu a trecut, fiind votat "pentru " doar de 13 consilieri județeni.

Proiectul 136 privind aprobarea Planului de Analiza și Acoperire a Riscurilor al Județului Constanța pe anul 2024 a fost votat.

Proiectul 120 privind nivelul cotizației UAT judetul Constanţa, în calitate de membru al Asociatiei Organizația de Management al Destinației pe anul 2024, a fost votat.

UPDATE 10

Ședința s-a încheiat.

„Declar ședința închisă. Niște oameni trimiși în CJC să rezolve probleme nu aprobă proiecte necesare județului! Ce spunem locuitorilor județului acum, la final de mandat? Prin votul nostru puteam să dăm gratuitate elevilor! Înverșunare împotriva cui? Împotriva oamenilor din acest județ, a elevilor? Votăm împotriva unui cancer pe care îl avem, votăm împotriva ieșirii CJC din ADD, care sifonează banii publici! Cum vor mai ridica capul acei oameni care blochează proiectele?" , a declarat, la finalul ședinței Mihai Lupu.


Pe ordinea de zi se află următoarele proiecte: 

Aprobarea Procesului -Verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 17.04.2024 și Procesului -Verbal al ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 24.04.2024.

Consiliul Județean Constanța intră astăzi, 29.05.2024 în ședință ordinară, la ora 10,00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.
 
  1. Aprobarea Procesului -Verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 17.04.2024 și Procesului -Verbal al ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 24.04.2024.
    1. Proiecte de hotărâri
  2. Proiect de hotărâre nr.79/15.04.2024 privind retragerea Unității Administrativ Teritorială Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
  1. Proiect de hotărâre nr.94/18.04.2024 privind declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de administrație al societății Drumuri Județene Constanța S.A.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.97/07.05.2024 privind suplimentarea de la bugetul județului Constanța, pentru anul 2024, a cuantumului burselor asigurate de la bugetul de stat, acordate elevilor din unitățile de învățământ special aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.98/14.05.2024 privind rectificarea bugetului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, pe anul 2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.99/14.05.2024 privind aprobarea Protocolului de colaborare încheiat între Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, U.A.T. Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța și Municipiul Constanța, în vederea desfășurării Festivalului Național de Muzică Ușoară „Mamaia” și a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular „Mamaia”, în perioada 23 august - 1 septembrie 2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.100/14.05.2024 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, pe anul 2024, pentru Muzeul de Artă Constanța.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.101/14.05.2024 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de Investiții ale Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța pe anul 2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.102/15.05.2024 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța pe anul 2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
  1. Proiect de hotărâre nr.103/16.05.2024 privind modificarea Organigramei și Ștatului de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.104/16.05.2024 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, pe anul 2024, de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.106/17.05.2024 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2024, pentru Teatrul de Stat Constanța.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.107/17.05.2024 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție „Modernizare DJ 392: Vânători – Pecineaga, L =3,0Km, Km 6+980 – Km 9+980” – faza P.T.”.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
  1. Proiect de hotărâre nr.108/17.05.2024 privind modificarea și completarea Actului Constitutiv al
„Drumuri Județene Constanța S.A.”
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.109/17.05.2024 privind aprobarea Situațiilor financiare anuale încheiate la 31.12.2023 ale Drumuri Județene Constanța S.A.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.110/17.05.2024 privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.111/17.05.2024 privind aprobarea proiectului „Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ226A Tronsonul DN22/Tariverde – Cogealac și DJ226B Tronsonul Cogealac – Grădina - Pantelimon DN2A/Crucea”, cod PRSE/4/4.1/1/2023 și a cheltuielilor aferente.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.112/17.05.2024 privind aprobarea detalierii indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța” aprobați prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.71/17.04.2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu

 
  1. Proiect de hotărâre nr.113/17.05.2024 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF aferenți obiectivului: „Construire Centru multietnic de afaceri și turism Dobrogea”.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.114/17.05.2024 privind repartizarea unui spațiu din cadrul imobilului Bloc L4 către Federația Română de Oină și actualizarea Anexei nr.1 la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.254/2014.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.115/17.05.2024 privind revocarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța asupra unor bunuri imobile situate în județul Constanța, localitatea Eforie Sud, str. Republicii nr.7 Lot1+Str. Dr. Climescu FN și trecerea acestora din domeniul public al Județului Constanța în domeniul privat al județului Constanța în vederea desființării acestora prin demolare.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.116/17.05.2024 privind acordarea unor facilități elevilor din județul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, pe parcursul anului școlar 2024-2025, pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
  1. Proiect de hotărâre nr.117/20.05.2024 privind desemnarea și validarea nominală, în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța, a unui nou membru.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
  1. Proiect de hotărâre nr.118/20.05.2024 privind aprobarea transmiterii unei solicitări Consiliului Local al Municipiului Mangalia pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unui bun imobil DC8, proprietate publică a Municipiului Mangalia, din domeniul public al UAT Municipiul Mangalia în domeniul public al UAT Județul Constanța.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.119/20.05.2024 privind aprobarea transmiterii unei solicitări Consiliului Local al Comunei Limanu pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unui bun imobil DC8, proprietate publică a U.A.T Comuna Limanu, din domeniul public al U.A.T Comuna Limanu în domeniul public al U.A.T Județul Constanța.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.121/20.05.2024 privind darea în administrare către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a bunurilor imobile – terenuri A532/131 – 630mp și A532/135 – 1950 mp, situate în str.Trandafirilor, nr.FN, comuna Băneasa, județ Constanța, proprietate publică a Județului Constanța.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.122/21.05.2024 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Constanța pe anul 2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr. 123/21.05.2024 privind actualizarea Devizului General pentru proiectul
„Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu”, Cod SMIS 116048.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr. 124/21.05.2024 privind modificarea Organigramei, Statelor de Funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pentru anul 2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr. 125/21.05.2024 privind rectificarea Bugetului și modificarea Listei de Investiții ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pe anul 2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr. 126/21.05.2024     privind modificarea bugetului total al proiectului
„Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont”.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
  1. Proiect de hotărâre nr.127/21.05.2024      privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.49/21.02.2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.128/21.05.2024 privind modificarea Anexei nr.12 la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.158/28.07.2021.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr. 129/21.05.2024 privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.222/21.09.2022.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
  1. Proiect de hotărâre nr.130/21.05.2024 privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.223/15.12.2023.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
  1. Proiect de hotărâre nr.131/21.05.2024 privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.220/21.09.2022.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.132/21.05.2024 privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.221/21.09.2022.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.133/21.05.2024 privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.219/21.09.2022.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr. 134/23.05.2024 privind aprobarea cererii de transfer a bunului imobil
„Palat Administrativ”, situat în municipiul Constanța, Bulevardul Tomis nr.51, din domeniul public al statului în domeniul public al județului.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr. 135/23.05.2024 privind darea în folosință gratuită Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului a imobilului situat în strada Nicolae Titulescu nr.17, Municipiul Constanța, proprietate privată a Județului Constanța.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr. 136/23.05.2024 privind aprobarea Planului de Analiză și Acoperire a Riscurilor al județului Constanța pe anul 2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu
 
  1. Proiect de hotărâre nr.120/20.05.2024 privind nivelul cotizației U.A.T. Județul Constanța, în calitate de membru al Asociației „Organizația de Management al Destinației Județul Constanța”, pe anul 2024.
Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și


Ședință ordinară a CJ Constanța! Retragerea UAT Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENTE)



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii