Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Ședință CJ Constanța pentru numirea administratorilor provizorii la Drumuri Județene SA (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

04 Sep, 2024 13:10 355 Marime text
Consilierii judeţeni grup PNL au convoacat Consiliul Judeţean Constanţa în şedinţă extraordinară de îndată pentru data de 04.09.2024, ora 13.00.

Ședința se desfașoară în format fizic la sediul Consiliului Județean Constanța, sala Remus Opreanu, având pe ordinea de zi proiectul de hotărare privind numirea administratorilor provizorii ai SC Drumuri Județene Constanța SA, vezi secțiunea „documente".

La ședință nu participă consilierii PSD. În sală sunt prezenți doar consilierii USR și PNL. 

De asemenea nu est eprezent nici președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, ședința fiind prezidată de vicepreședintele Stelian Gima. 

„Înainte de a o ruga pe domnișoara secretar pentru prezență, va voi mulțumi pentru promptitudinea de care ați dat dovadă. CJ are un program cu o dinamică și va mulțumesc mult” - a precizat Stelian Gima. 

Potrivit proiectului, cei cinci administratori provizorii pentru un mandat de maxim 5 luni, cu posibilitatea prelungirii cu 2 luni sunt următorii:
  • Drăgan Nicoleta Carmen
  • Costache Ionela Marilena
  • Pătruțoiu Cristian
  • Șerban Daniela
  • Țuțui Emilia Georgeta

Cei 5 administratori provizorii vor încasa 4.200 lei lunar.

UPDATE: 

 25 de consilieri sunt prezenți, ședința fiind convocată legal. 

Se votează cu unanimitate ordinea de zi. 

„Înainte de a supune la vot, voi invita liderii de grup să facă nominalizări altele față de cele existente în proiect. Nu au fost alte propuneri față de cele menționate în proiectul de hotărâre“ - a precizat Stelian Gima. 

Se pregătesc buletinele de vot

UPDATE. ora 13.35

Se prezintă rezultatele votului. 
  • Drăgan Nicoleta Carmen 22 voturi Pentru - 1 împotrivă 1 - nul
  • Costache Ionela Marilena 22 voturi Pentru - 1 împotrivă 1 - nul
  • Pătruțoiu Cristian 20 voturi Pentru - 3 împotrivă 1 - nul
  • Șerban Daniela 22 voturi Pentru - 1 împotrivă 1 - nul
  • Țuțui Emilia Georgeta 21 voturi Pentru - 2 împotrivă 1 - nul

A fost votat în unanimitate proiectul în integralitate. 

UPDATE. Oficial de la CJ Constanța 

Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 04 septembrie 2024, în şedinţă extraordinară convocată de îndată, pentru a dezbate şi vota proiectul de hotărâre cu privire la numirea administratorilor provizorii ai Societății “Drumuri Județene Constanța” SA, inițiat de grupul consilierilor județeni PNL.

Reamintim faptul că prin Hotărârea nr. 68/31.03.2023, Consiliul Județean Constanța a aprobat constituirea unui Consiliu de Administrație provizoriu pentru această societate, format din cinci membri , “pentru o perioadă de 4 luni de la data dobândirii personalității juridice, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maxim 6 luni, până la finalizarea procedurii de desemnare conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu puterile de decizie și reprezentare prevăzute în actul constitutiv”.

Ulterior, în perioada 2023-2024, mandatele au fost prelungite în mai multe etape, respectiv, au fost numiți membrii provizorii în consiliul de administrație, cea mai recentă hotârâre a Consiliului Județean Constanța ce vizează prelungirea mandatelor pentru încă două luni, începând cu data de 04 aprilie 2024, fiind adoptată în data de 27 martie 2024.

După cum reiese din informațiile de mai sus, în prezent, mandatele membrilor Consiliului de Administrație provizoriu au expirat, iar fără o conducere legitimă desemnată, societatea se află într-o poziție vulnerabilă.

Este și motivația liderului consilierilor județeni ai PNL, Gianina lonela Topolov, care a subliniat în adresa transmisă “caracterul de urgență raportat la faptul că în acest moment societatea nu are organe de conducere desemnate în mod expres, ceea ce o plasează în poziții de riscuri atât pe plan societar intern cât și pe plan extern, în relațiile cu terții“.

Așadar, în cadrul ședinței, a fost dezbătut și aprobat proiectul de hotărâre ce stabilește numirea a cinci administratori provizorii, care vor ocupa aceste funcții până la finalizarea procedurii de selecție. Mandatul lor este de maxim cinci luni, cu posibilitatea unei prelungiri unice, pentru încă două luni. Cei desemnați, în urma exprimării votului secret al aleșilor locali, sunt: Nicoleta Carmen Drăgan, Ionela-Marilena Costache, Cristian Pătruțoiu, Daniela Șerban și Emilia-Georgeta Țuțui. În plus, a fost aprobată și indemnizația brută de 4200 de lei pe lună pentru fiecare administrator provizoriu. Proiectul a fost aprobat în unanimitate. 

Menționăm că nu au existat alte propuneri din partea grupurilor politice din cadrul Consiliului Județean, nominalizările fiind realizate de consilierii PNL.

Ședința s-a desfășurat în format fizic, fiind prezenți 25 de consilieri județeni.
 


Citește și: 

Ședință de CJC convocată la solicitarea PNLSe numesc administratorii provizorii la Drumuri Județene SA. Care sunt propunerile? (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii