LIVE TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încă un proiect (GALERIE FOTO+VIDEO)
LIVE TEXT: Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încăPe ordinea de zi se află cinci proiecte de hotărâre care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.
Primul proiect cel privind modificarea componenței Comisiei de specialitate Juridică, Ordine Publică și Situații de Urgență a Consiliului Județean Constanța, mandatul 2020- 2024.
Propunerile sunt Mariana Constantinescu pentru funcţia de preşedinte, Alexandru Grăniceru pentru funcţia de secretar, Bogdan Baraţă pentru calitatea de membru, Claudiu Iorga Palaz, tot pentru calitatea de membru şi Ionel Dia, de asemenea pentru aceeaşi calitate.
Alexandru Grăniceru îl înlocuieşte pe Dumitru Opreanu în calitate de secretar al Comisiei Juridice, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă.
Al doilea proiect de hotărâre se referă la aprobarea proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța”, cod PRSE/2.1/B/1/2023 și a cheltuielilor aferente.
Valoarea totală a proiectului este de 56.115.866,88 lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Constanţa va fi în valoare de 10.946.975,10 lei, această sumă reprezentând cheltuielile neeligibile. Prin acest proiect, CJC urmăreşte reducerea consumului anual de energie a Palatului Administrativ.
Proiectul vizează îmbunătăţirea performanţei energetice prin reducerea emisiilor de carbon şi extinderea utilizării surselor regenerabile de energie.
Pe ordinea de zi se mai află şi proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța.
Cel de-al patrulea proiect vizează aprobarea reabilitarea Bibliotecii Județene I.N. Roman Constanța, cod PRSE/2.1/B/1/2023 și a cheltuielilor aferente.
Valoarea totală a proiectului este de 17.618.773,93 lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Constanţa este de 2.823.938,71 lei.
Ultimul proiect se referă la actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare Biblioteca Județeană I.N. Roman Constanța”.
Proiectul are drept scop reabilitarea Bibliotecii Judeţene I.N.Roman.
Şedinţa are loc cu începere de la ora 10:00 şi se desfăşoară în format hibrid, ceea ce înseamnă că unii consilieri sunt prezenţi fizic în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, iar alţii participă prin intermediul unei platforme online.
UPDATE: Ora 10.05
La ședința extraordinară ce are loc în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ sunt prezenți 36 consilieri județeni.
Proiectul privind modificarea componenței Comisiei de specialitate Juridică, Ordine Publică și Situații de Urgență a Consiliului Județean Constanța, mandatul 2020- 2024 a fost votat.
Proiectul de hotărâre care referă la aprobarea proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța”, cod PRSE/2.1/B/1/2023 și a cheltuielilor aferente a fost votat cu 36 de voturi pentru.
Proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare Palat Administrativ Constanța a fost votat cu 36 de voturi pentru.
Cel de-al patrulea proiect care vizează aprobarea reabilitarea Bibliotecii Județene I.N. Roman Constanța, cod PRSE/2.1/B/1/2023 și a cheltuielilor aferente a fost votat de 35 consilieri județeni pentru.
Proiectul care se referă la actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului „Reabilitare Biblioteca Județeană I.N. Roman Constanța” a fost votat de 34 consilieri județeni pentru.
Pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul privind retragerea UAT Judetul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța. Inițiatorul proiectului este președintele CJC Mihai Lupu. În trecut consilierii județeni din Constanța au votat pentru refacerea a două tronsoane de drumuri, iar Asociația de Dezvoltare Durabilă a făcut o licitație pe SEAP, neținând cont de votul consilierilor. Ca atare, președintele CJC, Mihai Lupu, propune aleșilor județeni ca UAT Județul Constanța, să se retragă din Asociația de Dezvoltare Durabilă.
„Încă de anul trecut am solicitat ca toate procedurile să fie transparente, dar nu am primit nimic. AGA nu a fost convocată niciodată, pentru a analiza bugetul, cheltuielile și veniturile. Astăzi, Consiliul Județean Constanța se află într-o situație în care nu s-a mai aflat niciodată. Ne-am trezit într-o situație litigioasă, deoarece această asociație a încărcat pe SEAP o licitație.
Sigura soluție este să ieșim din această asociație. Respectiva asociație a fost constituită în baza unei hotărâri de guvern. Dacă nu ieșim din această asociație, vom fi nevoiți să achităm 1,7 milioane de lei către respectiva asociație", a spus Mihai Lupu, președintele CJC care a mai adăugat că au fost făcute plângeri către Curtea de Conturi.
Proiectul nu fost votat!"Trebuie să recuperați banii pe care Consiliul Județean Constanța i-a dat până acum acestei asociații", a punctat Claudiu Iorga Palaz, consilier județean.
„Puteți să mă dați în judecată, domnule Palaz. Ați uitat că v-au ales cetățenii. V-ați bătut joc de încrederea pe care v-au dat o cetățenii. Girați în continuare o ilegalitate! Vă asumați să plătiți acești bani? O să-i plătiți în solidar!“ - a mai menționat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța.
Citește și:
Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!