Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 10 milioane de lei de la bugetul local Școala Gimnazială „Nicolae Tonitza” Constanța va fi reabilitată seismic (DOCUMENT)

ro

26 Sep, 2024 10:52 363 Marime text
Școala „Nicolae Tonitza” Constanța. Foto: ZIUA de Constanța

Consiliul local al municipiului Constanța este convocat în ședință ordinară luni, 30 septembrie, de la ora 14:00.
 
Aceasta se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.
 
În ședință va fi supus la vot proiectul care vizează reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza” Constanța, în vederea finanțării prin intermediul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, Subprogramul proiectarea și execuția lucrărilor de intervenții pentru clădirile de interes și utilitate publică aflate în proprietatea sau administrația autorităților și instituțiilor administrației publice centrale sau locale și a cheltuielilor necesare implementării acestuia.
 
Finanțarea de la bugetul local al Municipiului Constanța este în cuantum de 10.482.294,55 de lei și reprezintă cheltuieli ce se finanțează de la bugetul local, cu identificarea categoriilor de cheltuieli ce se finanțeză de la bugetul de stat și a celor suportate de beneficiar.
 
Sumele ce reprezintă cheltuieli neeligibile și conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 39 Nicolae Tonitza Constanța”, pentru implementarea în condiții optime, se asigură de la bugetul local al municipiului Constanța.
 
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea seismică, dar și creșterea eficienței energetice, lucrări conexe de reabilitare și modernizare a Școlii Gimanziale nr. 39 „Nicolae Tonitza” Constanța.
 
Documentația tehnico-economică la faza de proiect tehnic de execuție și principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții menționat au fost aprobate prin HCL nr. 316/2024.
 
Autorizație de construire pentru reabilitare, emisă în primăvara acestui an
 
Reamintim că pe data de 5 aprilie 2024, Primăria Constanța a emis un act de urbanism necesar reabilitării Școlii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza“. Mai exact este vorba despre autorizația de construire nr. 298, care constă în: Reabilitare Școala Gimnazială nr.39 „Nicolae Tonitza“ de pe strada Solidarității nr. 8 din Constanța. Actul de urbanism este valabil doi ani. Proiectul vizează reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a imobilului. Fondurile sunt alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
 
Clădirea Școlii Gimnaziale nr.39 „Nicolae Tonitza“ a fost construită în anul 1981, cu un regim de înălțime de P+3Etaje. Având în vedere lunga perioada de exploatare a acesteia, se constată un grad avansat de uzură fizică, de unde rezultă necesitatea reabilitării imobilului. Obiectivul specific al proiectului este scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră și a consumului anual de energie primară, prin utilizarea surselor regenerabile și neregenerabile.
 
Reabilitarea termoenergetică a clădirii constă în următoarele intervenții: termoizolarea soclului clădirii cu polistiren extrudat, termoizolarea pereților exterior și a aticului, cu vată minerală montată pe fața exterioară a pereților, reabilitarea terasei, prin decopertarea tuturor straturilor existente până la betonul de pantă și înlocuirea sistemului prin introducerea de polistiren expandat, înlocuirea tâmplăriei exterioare – uși și ferestre – existente, aflată în stare bună, dar neetanșă, repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii, crearea/adaptarea intrărilor pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități și alte măsuri de dezvoltare durabilă, înlocuirea instalației de iluminat interior, lucrări de creștere a performanței energetice aferente instalațiilor termice și sanitare, înlocuirea sistemului electric etc.
 
Totodată, reamintim că, în vara anului 2023, Primăria Constanța a atribuit  contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesare reabilitării termice a Școlii nr. 39 „Nicolae Tonitza“ societății Holiday D’Sign Consult SRL. Valoarea contractului a fost de 200.000 de lei fără TVA, adică 238.000 de lei cu TVA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Primăria Constanța a emis autorizația de construire Începe reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.39 „Nicolae Tonitza“ cu bani alocați prin PNRR 

Se modifică indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale „Nicolae Tonitza”. Proiectul, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii