Planul de Analiză și Acoperire a Riscurilor al județului Constanța pentru 2024 așteaptă aprobarea consilierilor județeni (DOCUMENT)
Planul de Analiză și Acoperire a Riscurilor al județului Constanța pentru 2024 așteaptă aprobarea consilierilor
27 May, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1042
Marime text
- Planul de analiză și acoperire a riscurilor (P.A.A.R) din județul Constanța reprezintă documentul care cuprinde riscurile potențiale identificate la nivelul județului Constanța sau a localităților componente acestuia (municipiul reședință de județ, celelalte municipii, orașe și comune), măsurile, acțiunile și resursele necesare pentru managementul riscurilor respective
Ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța este programată pentru 28 mai 2024, de la ora 10:00.
Consilierii județeni se vor prezenta fizic în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, având mai multe proiecte de votat.
Unul dintre ele este Proiect de hotărâre nr. 136/23.05.2024 privind aprobarea Planului de Analiză și Acoperire a Riscurilor al județului Constanța, pe anul 2024.
Scopul planului de analiză și acoperire a riscurilor este de a asigura cunoașterea de către toți factorii implicați a sarcinilor și atribuțiilor ce le revin premergător, pe timpul și după apariția unei situații de urgență, de a crea un cadru unitar și coerent de acțiune pentru prevenirea și gestionarea riscurilor generatoare de situații de urgență și de a asigura un răspuns optim în caz de urgență, adecvat fiecărui tip de risc identificat.
Planurile de analiză și acoperire a riscurilor se întocmesc de comitetul județean pentru situații de urgență, respectiv de comitetele locale pentru situații de urgență și se aprobă de consiliul județean, corespunzător unităților administrativ – teritoriale pe care le reprezintă.
Planul de analiză și acoperire a riscurilor (P.A.A.R) din județul Constanța reprezintă documentul care cuprinde riscurile potențiale identificate la nivelul județului Constanța sau a localităților componente acestuia (municipiul reședință de județ, celelalte municipii, orașe și comune), măsurile, acțiunile și resursele necesare pentru managementul riscurilor respective.
Scopurile P.A.A.R. sunt de a asigura cunoașterea de către toți factorii implicați a sarcinilor și atribuțiilor ce le revin premergător, pe timpul și după apariția unei situații de urgență, de a crea un cadru unitar și coerent de acțiune pentru prevenirea și gestionarea riscurilor generatoare de situații de urgență și de a asigura un răspuns optim în caz de urgență, adecvat fiecărui tip de risc identificat.
Planul de analiză și acoperire a riscurilor se înctocmește în scopul realizării în timp scurt, în mod organizat și într-o concepție unitară a măsurilor de prevenire și reducere a efectelor unor dezastre, informării operative asupra unor fenomene naturale sau accidentale, înlăturarea urmărilor acestora asupra populației bunurilor materiale, activităților umane, precum și realizarea intervenției cu maximă eficiență.
Obiectivele acestui plan sunt:
- Asigurarea prevenirii riscurilor generatoare de situații de urgență, prin evitarea manifestării acestora, reducerea frecvenței de producere ori limitarea consecințelor lor, în baza concluziilor rezultate în urma identificării și evaluării tipurilor de risc, conform schemei riscurilor teritoriale
- Amplasarea și dimensionarea unităților operative și a celorlalte forțe destinate asigurării funcțiilor de sprijin privind prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență
- Stabilirea concepției de intervenție în situații de urgență și elaborarea planurilor operative
- Alocarea și optimizarea forțelor și mijloacelor necesare prevenirii și gestionării situațiilor de urgență
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Ședință CJ Constanța Se rectifică Bugetul și se modifică Lista de Investiții ale DGASPC pe anul 2024 (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii