Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)
Proiect pe masa consilierilor din Constanța: Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum
26 Mar, 2024 11:40
ZIUA de Constanta
844
Marime text
Mâine, 27 martie 2024, de la ora 10:00, Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară.
Ședința se va desfășura în format fizic, în sala „Remus Opreanu”.
Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi este Proiect de hotărâre nr. 64 din 18.03.2024 privind aprobarea proiectului „Modernizarea DJ 391, tronson Tuzla – Biruința” și a valorii totale conform Deviz General Actualizat în luna decembrie 2023.
Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, este inițiatorul proiectului.
Valoarea totală a acestuia este de 55.246.027,97 de lei inclusiv TVA conform Devizului General Actualizat în luna decembrie 2023. Contribuția de la bugetul local adusă în vederea realizării proiectului este de 12.253.342,24 de lei inclusiv TVA conform Devizului General Actualizat în luna decembrie 2023. Restul de 42.992.685,73 de lei reprezintă finanțarea din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație.
Direcția Generală de Proiecte și Direcția Generală Economico – Financiară vor duce la îndeplinire prezentul act administrativ.
UAT Județul Constanța, în calitate de beneficiar al Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, a semnat Contractul de finanțare nr. 3081/25.01.2024 pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizarea DJ 391, tronson Tuzla – Biruința”.
Proiectul este relevant pentru îmbunătățirea accesibilității regiunii și mobilității populației, bunurilor și serviciilor în vederea stimulării dezvoltării economice durabile. Proiectul tratează drumul județean DJ 391 între localitățile Tuzla și Biruința cu o lungime totală de 11 km.
Realizarea obiectivului se va concretiza într-o serie de avantaje social – economice, precum:
- Îmbunătățirea substanțială a nivelului de servicii către populație
- Îmbunătățirea semnificativă a standardelor de mediu
- Dezvoltarea economică și social durabilă
Totodată, prin impementarea proiectului se estimează:
- Dezvoltarea economică a zonei, creșterea pieței agricole și a investițiilor locale prin îmbunătățirea condițiilor de funcționare a agenților economici existenți și apariția de agenți economici noi care să contribuie la creșterea pieței agricole
- Creșterea numărului de locuri de muncă rezultat al dezvoltării economice a zonei
- Îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor județului prin accesul la mijloacele de intervenție în caz de urgență, care urmare a faptului că drumurile devin practicabile în orice condiții meteorologice
- Creșterea frecvenței școlare și scăderea abandonului școlar prin posibilitatea utilizării drumurilor locale și pe timp ploios, drumurile devenind practicabile indiferent de condițiile meteorologice
- Dezvoltarea turismului prin accesul facil la obiectivele din zonă
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)
Tags: Mihai Lupu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii