Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 16 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului total de contribuții pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult la nivelul Județului Constanța, pe ordinea de zi a ședinței CJC (DOCUMENT)

ro

16 Oct, 2024 17:00 141 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Pe 17 octombrie 2024, are loc ultima ședință de Consiliu Județean din actualul mandat, iar pe ordinea de zi se află mai multe proiecte. Ședința se va ține în format fizic, conform convocatorului.
 
Printre proiecte se numără și Proiectul de hotărâre nr. 213/04/10/2024 privind suplimentarea numărului total de contribuții pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult la nivelul Județului Constanța.
 
Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 
Proiectul de hotărâre propune:
 
Art. 1 Se aprobă suplimentarea numărului total de contribuții pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult la nivelul Județului Constanța, conform Anexei care face parte integrantă din prezentul act administrativ.
Art. 2 Prezantul proiect de hotărâre modifică Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 67/31.03.2023.
Art. 3 Prezentul proiect de hotărâre ce urmează a fi înscris pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna octombrie 2024 se transmite de către Secretarul general al Județului Comisiei de specialitate Buget- Finanțe, în vederea examinării, formulării de amendamente în scris, după caz, precum și întocmirii avizului cu privire la adoptarea sau, după caz, respingerea proiectului.
 
Numărul maxim de contribuții finanțate pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult din Județul Constanța
 

 
În referatul de aprobare este precizat motivul adoptării proiectului de hotărâre.
 
Descrierea situației actuale
 
Având în vedere :
 
  • Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 67/31/03.2023 privind suplimentarea numărului total de contribuții pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult la nivelul Județului Constanța, coroborate cu prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare și prevederile O.U.G. nr. 113/23.09.2024 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2024;
  • Prevederile Legii nr. 421/2023 privind bugetul de stat pe anul 2024 – anexa nr.9.;
 
Astfel, conform anexei nr.9 din Legea nr. 421/28.12.2023 a bugetului de stat pe anul 2024, numărul maxim de contribuții finanțate pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult din Județul Constanța, este de 325 contribuții, repartizat în funcție de numărul de adepți ai fiecărui cult religios, după cum urmează:
 
  • Arhiepiscopia Tomisului – 283 contribuții;
  • Arhiepiscopia Romano-Catolică – 13 contribuții;
  • Episcopia Ortodoxă de Rit Vechi a Slavei – 4 contribuții;
  • Cultul Creștin Penticostal – 1 contribuții;
  • Muftiatul Cultului Musulman – 21 contribuții;
  • Parohia Bisericii Armene &ndas h; 3 contribuții.
 
Schimbări preconizate:
 
Având în vedere cele menționate anterior, se majorează numărul de contribuții pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult pentru Județul Constanța de la 325 la 330, potrivit anexei nr. 6 din O.U.G. nr. 113/23.09.2024 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2024, astfel:
 
  • 4 contribuții pentru Arhiepiscopia Tomisului;
  • 1 contribuție pentru Cultul Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România.
 
Modificările propuse se regăsesc în anexă la proiectul de hotărâre.
 
Mai multe informații pot fi consultate în proiectul de hotărâre nr. 213/04.10.2024, în secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Proiectul de hotărâre privind trecerea unor bunuri imobile din Tortoman în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii