Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de modificare a statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Județean Constanța, pe agenda ședinței Consiliului Județean (DOCUMENT)

ro

21 Apr, 2024 13:44 607 Marime text

Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară pentru data de 24.04.2024, ora 10:00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.
 
Printre proiectele de pe ordinea de zi, se numără și unul care vizează aprobarea modificării Statului de funcții și a organigramei pe anul 2024, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

Este vorba despre proiectul cu numărul 93, care îl are ca inițiator pe Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Potrivit referatului de aprobare, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei" Constanța înaintează Consiliului Județean Constanța în vederea aprobării, statul de functii şi organigrama pe anul 2024, în conformitate cu art. 15, lit. a) şi c) din Hotărârea de Guvern nr. 56/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 162/2008 privind transferul de atribuții şi competente exercitate de Ministerul Sănătătii către autoritătile publice locale.

Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" Constanța are trei surse de finanțare pentru plata salariilor, Statul de funcții întocmindu-se separat pe fiecare sursa de finanțare, astfel:

a) de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța (CASA), conform contractului de prestări servicii încheiat;

b) de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Sănătalii (TRANSFERURI), pentru: medici/farmacişti rezidenti, Unitatea de Primiri Urgențe — SMURD, Cabinet medicină sportivă, Centrul de referință de planificare familială, Centrul de sănătate mintală adulti şi copii, Colectiv cercetare;

c) de la Bugetul de Stat, prin Bugetul Institutului Naţional de Medicină Legală Bucureşti (SML), pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța.

d) În conformitate cu OMS nr.I 224/2010 - privind aprobarea normativelor de personal pentru asistență medicală spitalicească, precum și pentru modificarea și complelarea Ordinului ministrului sănătații publice nr. 1.778/2006 privind aprobarea normativelor de personal, categoriile de personal în sistemul sanitar sunt următoarele: medici; personal sanitar mediu (asistenți medicali cu studii superioare, postliceale, medii; tehnicieni de aparatură medicală; soră medicală; moaşa; maseur; gipsar; registrator medical; etc.); alt personal superior sanitar (chimist; biolog; biochimist; fizician; farmacist; asistent social; psiholog; etc.); personal auxiliar sanitar (infirmier; brancardier; îngrijitoare; spălătoreasa; garderobier); personal tehnic, economic, informatic, administrativ (TESA): inginer; economist; jurist; referent; tehnician; maistru; casier; secretar; arhivar; funcționar; contabil; etc.); muncitori (muncitor calificat și necalificat; telefonist; liftier; etc.); personal de deservire.

Potrivit HCJC nr. 204/20.09.2023 pentru anul 2023 au fost aprobate prin statul de funcții, un număr de 3.945 posturi, din care 1.221 posturi pentru medicii şi farmaciştii rezidenți.   
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




În secțiunea Documente a materialului puteți consulta proiectul în integralitate.


Citește și:

Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024 pentru Spitalul Județean Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii