Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 29 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Promenadă și pistă de biciclete la plaja Modern. Primăria Constanța alocă peste 27 milioane lei cu TVA (DOCUMENT)

ro

29 Sep, 2024 13:00 181 Marime text
Promenada pietonală și pista de biciclete ce se va amenaja pe taluzul de la plaja Modern din Constanța este una plăcută ochiului, dar costisitoare buzunarului municipalității. În ședința de luni, 30 septembrie, consilierii vor aproba un proiect de interes ce vizează investiția amintită mai sus.
 
Vorbim de proiect de hotărâre nr. 397/2024 privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Construire promenadă pietonală cu pistă de biciclete, tronson cuprins între str. Lebedei și baza taluzuri corespunzător intersecției str. Pușkin cu str. Mihai Eminescu” – Faza SF, DTAA, DTAC, PT+DDE.
 
Conform acestuia, studiul de fezabilitate intră la votul consilierilor locali, cât și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul propus. Devizul general arată că valoarea totală estimativă a proiectului este de 23.322.609,75 lei fără TVA, suma sărind de 27 milioane lei cu TVA.
 
Conform raportului de speciliatate, prin realizarea investiției se dorește valorificarea patrimoniului propriu neexploatat, prin propunerea unui pol de atracție definit prin amenajarea unui spațiu public amplu în direct relație cu plaja Modern și plajele din nordul amplasamentului. Zona de studiu are suprafața cumulată de 31.340 mp.

Amintim că Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism la data de 23 martie 2022, pentru Serviciul Spații Verzi, care dorește să implementeze un proiect important pentru constănțeni. Mai precis, prin CU 892 din data de 23 martie 2023, se dorește construirea promenadei pietonale cu pistă bicicletă, tronson cuprins între strada Lebedei și baza taluzului corespunzător intersecției străzilor Pușkin cu Mihai Eminescu – faza Studiu Fezabilitate, PAC, PT, DDE, POE. Documentul este valabil 12 luni. Sunt vizate terenurile ce se suprapun pe următoarele numere cadastrale: NC 228796, NC 228930, NC 250317, NC 234747..

Mai mult, iată că la dată recentă, Primăria Constanța a atribuit contractul de prestări servicii pentru elaborare documentatie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Construire promendă pietonală cu pistă de biciclete, tronson cuprins între str.Lebedei și baza taluzuri corespunzător intersecției str. Pușkin cu str.Mihai Eminescu" - Faza SF, DTAA, DTAC, PT+DDE. Societatea câștigătoare este Agorapolis SRL din Constanța pentru 270.000 lei fără TVA.


 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Promenadă cu pistă de biciclete pe plaja Modern, din Constanța! Agorapolis SRL elaborează documentația (DOCUMENT+GALERIE FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii