Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CIA) Armonia Negru Vodă, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

ro

13 Oct, 2024 15:17 266 Marime text
Consiliul Județean ConstanțaConsiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 17.10.2024, ora 10:00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Ședința se va desfășura în format fizic, având în vedere că ordinea de zi cuprinde proiecte de hotărâre ce necesită asigurarea caracterului secret al votului.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiect de hotărâre nr.190/24.09.2024 privind înființarea prin restructurare a serviciului social cu cazare Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CIA) Armonia Negru Vodă, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.
 
Inițiator este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 
Potrivit proiectului în anul 2024, Planul de restructurare a CIA ARMONIA Negru Vodă nr. 182163/12.09.2024, a fost modificat şi avizat de ANPDPD prin aviz nr.31270/DSSS/SIS/A.S./19.09.2024 in vederea reducerii capacităţii aprobate de la 81 de locuri la 50 de locuri, prin identificarea de soluţii de tranziţie a beneficiarilor către servicii alternative în comunitate.
 
Având în vedere faptul că obiectivul prevăzut în Planul de Restructurare a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Armonia Negru Vodă nr. D134286/04.12.2023 privind transferul beneficiarilor către Locuințe Maxim Protejate din localitatea Băneasa, jud. Constanţa, (infiinţate urmare implementării Programului de Interes Naţional — „Infiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituţii de tip vechi, și pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate", aprobat prin Hotărărea de Guvem nr. 798/2016), nu a fost realizat, la momentul actual, capacitatea centrului trebuie diminuată la 50 de locuri, prin mutarea beneficarilor conform Planului de Restructurare nr. 182163/12.09.2024, avizat de ANPDPD prin aviz nr.31270/DSSS/SIS/A.S./19.09.2024, fiind astfel necesară aprobarea înfiinţării Centrului de Ingrijire şi Asistenţă Persoane Adulte cu Dizabilităţi (CIA) Armonia Negru Vodă (capacitate aprobată 50 locuri) prin restructurarea Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Armonia Negru Vodă (capacitate aprobată 99 locuri).
 
Noul serviciu social cu cazare va funcţiona sub denumirea Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Persoane Adulte cu Dizabilităţi (CIA) Armonia Negru Vodă (capacitate aprobată 50 locuri) începând cu data obţinerii licenţei de funcţionare, conform legislaţiei aplicabile, urmând ca Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Armonia Negru Vodă să fie închis cu aceeaşi dată.
 
Personalul angajat al Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Armonia va fi mutat/relocat/menţinut la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Persoane Adulte cu Dizabilităli (CIA) Armonia Negru Vodă, statul de funcţii fiind modificat corespunzător, conform situaţiei personalului evidenţiată la art. 8 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al noului serviciu social, raportat la numărul de beneficiari după restructurare.
 

„Având în vedere dispoziţiile art.3 alin.(1) şi art.1 alin.(1) şi alin. (2) din Anexa H.G. nr.867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor-cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale potrivit cărora: furnizorii publici privaţi de servicii sociale au obligaţia de a elabora, pentru fiecare tip de serviciu social aflat în administrare, regulamente proprii de organizare şi funcţionare, pe care le aprobă prin hotărâre/decizie a organului de conducere prevăzut de lege.", rezidă necesitatea înfiinţării serviciului social cu cazare Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Persoane Adulte cu Dizabilităţi (CIA) Armonia Negru Vodă (capacitate aprobată 50 locuri), precum şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare“ - se arată în proiectul de hotărâre.

 
Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea Document a materialului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

>
Citește și: 

Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța! Lista proiectelor de pe ordinea de zi (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii