Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJ Constanța Înființarea prin restructurare a Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sf Andrei Negru Vodă, decisă de consilierii județeni (DOCUMENT)

ro

13 Oct, 2024 14:57 507 Marime text
Consiliul Județean ConstanțaConsiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 17.10.2024, ora 10:00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Ședința se va desfășura în format fizic, având în vedere că ordinea de zi cuprinde proiecte de hotărâre ce necesită asigurarea caracterului secret al votului.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiect de hotărâre nr.189/24.09.2024 privind înființarea prin restructurare a serviciului social cu cazare Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CIA) Sf. Andrei Negru Vodă, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.
 
Inițiator este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 
Potrivit proiectului, în anul 2023, în conformitate cu prevederile OUG nr. 94/2023, a fost elaborat Planul de restructurare a Centrului de ingrijire şi Asistentă Sf. Andrei Negru Vodă nr.D131765/28.11.2023, avizat de către ANPDPD prin adresa nr.31934/DDPD/SCDATVC/E.V22.12.2023, aprobat prin hotărârea Consiliului Judetean Constanta nr. 5/30.01.2024, în vederea reducerii capacitătii aprobate de la 61 de locuri la 35 de locuri, prin identificarea de solutii de tranziţie a beneficiarilor către servicii alternative in comunitate.  

Având în vedere faptul că obiectivul prevăzut în Planul de Restructurare a Centrului de îngrijire şi Asistenţă Sf. Andrei Negru Vodă nr.D131765/28.11.2023 privind transferul beneficiarilor către Locuinţe Maxim Protejate din localitatea Nicolae Bălcescu, jud. Constanţa, înfiinţate urmare implementăei Programului de Interes Naţional — „Infiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şă locuinţe protejate fn vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate", aprobat prin Hotărârea de Guvem nr. 798/2016), a fost realizat, capacitatea centrului a fost diminuată la 35 de locuri, este astfel necesară aprobarea înființării Centrului de ingrijire şi Asistență Persoane Adulte cu Dizabilităti (CIA) Sfântul Andrei Negru Vodă (capacitate aprobată 35 locuri) prin restructurarea Centrul de ingrijire şi Asistentă Sfântul Andrei Negru Vodă (capacitate aprobată 61 locuri). Noul serviciu social cu cazare va funcționa sub denumirea Centrul de ingrijire şi Asistentă Persoane Adulte cu Dizabilităti (CIA) Sfântul Andrei Negru Vodă (capacitate aprobată 35 locuri) începând cu data obținerii licenței de funcționare, conform legislației urmând ca Centrul de ingrijire şi Asistentă Sfântul Andrei Negru Voda să fie închis cu aceeaşi dată.
 
Personalul angajat al Centrului de Ingrijire şi Asistentă Sfântul Andrei Negru Vodă va fi mentinut la Centrul de ingrijire şi Asistentă Persoane Adulte cu (CIA) Sfântul Andrei Negru Vodil, statul de functii fiind modificat corespunzător, conform situației personalului evidentiată la art. 8 din Regulamentul de organizare şi functionare al noului serviciu social, şi prin raportare la numărul de beneficiari.

Având in vedere dispozitifie art.3 alin.(1) şi art.1 alin.(1) şi alin. (2) din Anexa H.G. nr.867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor-cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale potrivit cărora: „Furnizorii publici şi privaţi de servidi sociale au obligaţia de a elabora, pentru fiecare tip de serviciu social aflat în administrare, regulamente proprii de organizare funcţionare, pe care le aprobă prin hotărăre/decizie a organului de conducere prevăzut de lege.", rezidă necesitatea înfiintării serviciului social cu cazare Centrul de ingrijire şi Asistentă Persoane Adulte cu Dizabilitati (CIA) Sfântul Andrei Negru Vodă (capacitate aprobată 35 locuri), precum şi aprobarca Regulamentului de Organizare şi Functionare.
 
Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea Document a materialului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

>
Citește și: 

Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța! Lista proiectelor de pe ordinea de zi (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii