Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJ Constanța Modificarea organigramei, satelor de funcții și regulamentului de organizare și funcționare ale DGASPC Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

ro

13 Oct, 2024 14:23 1225 Marime text
DGASPC. Foto: FacebookConsiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 17.10.2024, ora 10:00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Ședința se va desfășura în format fizic, având în vedere că ordinea de zi cuprinde proiecte de hotărâre ce necesită asigurarea caracterului secret al votului.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiect de hotărâre nr.187/24.09.2024 privind modificarea organigramei, Statelor de Funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
 
Inițiator este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 
Potrivit proiectului, la nivelul Direcţiei de Protecție a Copilului pentru serviciile sociale funcţionale este prevăzut un număr de 330 posturi . La acestă dată, se află în proces de închidere un număr de 3 centre cu un număr total de 200 posturi, respectiv Centrul de Servicii Sociale Cristina cu 92 de posturi, Centrul de Servicii Sociale Orizont cu 74 posturi şi Centrul de Plasament Delfinul cu 34 de posturi. inchiderea celor 3 centre va fi urmată de deschiderea unor noi servicii sociale ( case de tip familial şi centre de zi şi de recuperare ) cu un număr total de 232 posturi, respectiv Centrul de Servicii Sociale Cristina cu 64 posturi, Centrul de Servicii Sociale Lumina cu 131 posturi, Centrul de Servicii Sociale Medgidia cu 37 posturi.
 
În fapt, în urma închiderii şi deschiderii de servicii sociale, numărul total de posturi la nivelul Direcţiei de Protecţie a Copilului va ajunge la 562 posturi ( 330 + 232 ) faţă de 530 posturi actual ( 330 + 200 ), rezultând o crestere a numărului de posturi cu 32 fată de numărul actual.
 
La nivelul Directiei de Asistentă Socială pentru Persoane Adulte pentru serviciile sociale funcţionale este prevăzut un număr de 594 posturi. La această dată, se afil în proces de restructurare un număr de 4 centre rezidenţiale a căror capacitate este mai mare de 50 de locuri, pentru care sunt aprobate 4 planuri de restructurare, cu termen 01.01.2025. Numărul total de posturi din aceste 4 centre este de 359, respectiv CIA Armonia Negru Vodă cu 93 posturi, CLA Poarta Albă cu 84 posturi, CIA Sf. Andrei Negru Vodă cu 62 posturi şi CRRN Artemia Techirghiol cu 120 posturi.
 
În baza planurilor de restructurare aprobate vor fi înfiinţate prin restructurarea serviciilor sociale cu cazare destinate persoanelor adulte cu dizabilități, următoarele servicii sociale cu un număr total de 429 posturi : CIA Armonia Negru Vodă cu 54 posturi, CIA Poarta Albă cu 62 posturi, CIA Sf. Andrei Negru Vodă cu 57 posturi, CABR Floarea Soarelui Techirghiol cu 42 posturi, CABR Lotus Techirghiol cu 32 posturi, CABR Aurora Techirgiol cu 31 posturi, CZPAD Negru Vodă şi 2 locuinte maxim protejate Negru Vodă cu 37 posturi, CZPAD Topraisar şi 4 locuinte maxim protejate Topraisar cu 57 posturi şi CZPAD Băneasa şi 4 locuinte maxim protejate cu 57 posturi.
 
În fapt, în urma închiderii şi deschiderii de servicii sociale, numărul total de posturi la nivelul Direcţiei de de Asistenţă Socială pentru Persoane Adulte va ajunge la 1.023 posturi ( 594 + 429 ) faţă de 953 posturi actual ( 594 + 359 ), rezultând o crestere a numărului de posturi cu 70 față de numărul actual.
 
În ceea ce priveşte modalitatea de înfiinţare şi desfiinţare a posturilor, precum şi modalitatea de ocupare a acestora se va face cu respectarea prevederilor Codului Muncii, responsabilitatea revenind în totalitate personalului cu atribuţii din cadrul DGASPC Constanţa.
 
În cadrul proiectului se menționează că, potrivit legii, posturile prevăzute în organigrama Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa nu afectează posturile alocate UAT Judeţul Constanţa, acestea nefiind prevăzute în totalul posturilor stabilite pentru UAT Judeţul Constanţa, ci sunt în afara acestora, potrivit O.U.G. nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, cu modificările şi completările ulterioare.
 

„Față de cele prezentate mai sus şi având in vedere faptul că cele 4 planuri de restructurare aprobate au termen de finalizare 01.01.2025, propunem adoptarea proiectului de botărâre privind modificarea organigramei, Statelor de Funclii şi Regulamentului de Organizare şi Functionare al Directiei Generale de Asistentă Socială Protectia Copilului, pe anul 2024“ – se mai arată în proiectul de hotărâre.

 
Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea Document a materialului.
  /> PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța! Lista proiectelor de pe ordinea de zi (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii