Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședința CJ Constanța Modificări în structura Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CAbR) Ovidiu (DOCUMENT)

ro

13 Oct, 2024 20:30 320 Marime text
Sursa foto: Freepick.com
Consiliul Județean Constanța
 este convocat în ședință ordinară pentru data de 17.10.2024, ora 10:00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Ședința se va desfășura în format fizic, având în vedere că ordinea de zi cuprinde proiecte de hotărâre ce necesită asigurarea caracterului secret al votului.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiect de hotărâre nr. 194/24.09.2024 privind modificarea și completarea Anexei la Hotărârea
Consiliului Județean Constanța nr.49/21.02.2024.


Inițiator al proiectului este Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. 

Modificarea și completarea articolului 8 din Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 49/21.02.2024 aduce câteva schimbări în structura organizatorică a Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CAbR) Ovidiu. Centrul funcționează cu un total de 74 de angajați, care includ:

Personal de conducere: 1 șef de centru, personal de specialitate în îngrijire și asistență-1 psiholog;1 psihopedagog;1 asistent social;10 asistenți medicali;1 asistent medical de farmacie;2 asistenți medicali BF (asistenți medicali care desfășoară o activitate specifică);1 pedagog de recuperare;1 maseur;5 instructori de ergoterapie;36 infirmieri.

Personal administrativ și de întreținere- 2 inspectori de specialitate/referenți (administratori);1 contabil;10 muncitori calificați pentru bucătărie; 1 muncitor calificat pentru spălătorie/lenjerie. 

Raportul între angajați și beneficiari este ajustat conform nevoilor persoanelor cu dizabilități care primesc asistență în centru, respectând standardele minime de calitate impuse de legislație.

Centrul funcționează ca o unitate rezidențială, asigurând activități precum găzduire, asistență socială, alimentație, asistență medicală și consiliere psihologică. Acesta a fost înființat prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 49/21.02.2024 și este subordonat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, având capacitatea de a găzdui 50 de persoane adulte cu dizabilități.

În urma modificărilor un post de kinetoterapeut și trei posturi de asistenți medicali se desființează.  De asemenea, au fost desființate două posturi de instructori de ergoterapie. În schimb, a fost înființat un post de administrator.

Astfel, Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CAbR) Ovidiu va funcționa cu un total de 74 de angajați pentru a asigura nevoile persoane lor găzduite.



Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea Document a materialului.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:

Ședință CJ ConstanțaProiectul „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont”, din nou pe ordinea de zi a ședinței (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii