Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJ Constanța Proiectul de restructurare CIA Poarta Albă, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

ro

13 Oct, 2024 14:56 329 Marime text
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 17.10.2024, ora 10:00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Ședința se va desfășura în format fizic, având în vedere că ordinea de zi cuprinde proiecte de hotărâre ce necesită asigurarea caracterului secret al votului.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiect de hotărâre hotărâre nr.191/24.09.2024 privind înființarea prin restructurare a serviciului social cu
cazare Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CIA) Poarta Albă, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Inițiator al proiectului este Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 

Ce este Centrul de Îngrijire și Asistență Poarta Albă 

Centrul de Îngrijire și Asistență Poarta Albă este un serviciu social din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, oferind cazare și îngrijire pentru persoane adulte cu diverse dizabilități (fizice, mintale, auditive, vizuale). În prezent, centrul găzduiește 74 de beneficiari, dintre care 24 urmează să fie transferați la un alt centru din Ovidiu, conform planului de restructurare. 
 


Scopul acestui tip de centru 

Centrul are ca scop îngrijirea și sprijinirea persoanelor cu dizabilități, ajutându-le să-și dezvolte abilitățile și să ducă o viață cât mai independentă. Printre activitățile oferite se numără consiliere psihologică, asistență medicală, abilitare și reabilitare, dar și dezvoltarea deprinderilor de viață zilnică, precum comunicare, mobilitate, autoîngrijire și îngrijirea propriei sănătăți. 



Până la sfârșitul anului 2024, Centrul de Îngrijire și Asistență Poarta Albă va fi restructurat, capacitatea sa reducându-se de la 100 la 50 de locuri

Restructurare a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Poarta Albă nr. D.132297/28.11.2023, avizat de ANPDPD prin adresa nr.33143/DDPD/SCDATVC/E.I/ din 22.12.2023, înregistrată sub nr. 2376/05.01.2024, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 5/30.01.2024, trebuie fmalizate până la sfărşitul anului 2024, este necesară aprobarea infiintării serviciului social cu cazare Centrul de ingrijire şi Asistentă Persoane Adulte cu Dizabilităti (CIA) Poarta Albă (capacitate aprobată 50 locuri), prin restructurarea Centrului de ingrijire şi Asistentă Poarta Albă (capacitate aprobată 100 locuri).

Noul serviciu social cu cazare va funcţiona sub denumirea Centrul de ingrijire şi Asistenţă Persoane Adulte cu Dizabilităţi (CIA) Poarta Albă (capacitate aprobată 50 locuri) începând cu data obţinerii licenţei de funcţionare, conform legislaţiei aplicabile, urmând ca Centrul de ingrijire şi Asistenţă Poarta Albă să fie închis cu aceeaşi dată. 



Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea Document a materialului.
&nb sp;

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și: 

Licitații ConstanțaCe societate se va ocupa de lucările de reparații de la Centrul de Îngrijire și Asistență Poarta Albă (DOCUMENT)

Centrul de Îngrijire și Asistență Poarta Albă, reabilitat. DGASPC Constanța va scoate din conturi peste 75.000 de lei (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii